Охоо мојата 8 часа не побараа од 19 дури во 3 стана во 6 стана пред 8 пак огладне и тоа не сака ад само да цицаа се врти ако се гладни ќе пијат, јас и ставам гел на фризи дерм се смее убаво и е
Ако се мали можат и подолго и да не јадат и да спијат .Биди смирена и откри што моме да е.Ако се заби и непомага гел за непца вп вакви ситуации кога не се смирува може да го премачкаш со парацетамол сируп или после 6 месеци може и пола доза од таа според килажата која трева да се даде или парацетамол или бруфен сируп.
Mojava e 4 m . Zaspiva vo 21h pie mleko i znae da se razbudi tek i 4 5 nekogas i 6 ,dali da ja budam da i davam ili da spie pa koa ke stane da i dadam
Мајки сега го преслеков синко и се исплашив! Го болат ушињата и педијатар кажа да му давам сируп Efferalgan i kapki Tobradeks. Бебе имаше црвенило на лицето и му сменив од обична Humana, на HA Humana. Бебе лесно се искака, ама корне смрди каката. Не се консултирав со педијатар, бидејќи гледаат што побрзо да те испратат. Заборавив. Ваше мислење за каката? Дали е опасно ова темно зелена боја? Како глина.
Темно зелена кај нас беше од аптамилот педијатар рече дека е заради голема содржина на железо во млекото..
Мене не ми е за ноќните спиења и непиење млеко..преку ден почна да не сака да пие еве од ноќеска од 3 дури во 10:30 го испи а станат е од 5.. Ќе почнам и јас гелче за непцата..
И тие некогаш не можат да јадат како и ние возрасните. Едноставно не им се јаде. 6 саати не се ништо. Синко некогаш ја преспива цела ноќ и не е јаден. Можеби се и забчињата. Но, сепак ако потрае подолго време, консултации со педијатар.
Истото и кај нас сабајлево. Од сношти и давам аптамил комфорт, па мислаѓ од тоа дека е.. Инаку пред тоа бевме на аптамил 1 досега вака не се случило. Најверојатно оти и сменив комфорт сношти.
Мојава извади две забчиња до сега,не сум приметила намален апетит.Гел исто не ставам никаков.Само и двате вечери пред да избијат,закенка во сон кај 4 наутро,и дадов да цицне во спиење и толку. Ако напредуваат добро јас не би се грижела,а и засебни ораганизми се,не може линеарно да ставаат килажа. @Bebac немам лично искуство,но прочепкав по нет за вакви каки.Пишува дека е од формула збогатена со железо,а истото останува непроработено од органимот па резултира со ваков измет.Не е страшно воопшто.
Моето денес 3 м од прв ден цица до 20 до22 часот со паузи и после во 5 и 6 .Не го будам си качува месечно над 1кг.
Јас овие подлоги ги порачав од Лотус М. Таа втората многу си ја сакаме ги чепка горе играчките и тропа со нозете и си слуша музика кога ќе тропни на дирките
Мене ме интересира дали му се често вака обилни столиците? За бојата немам искуство ама мака мачиме со какањето, а не знам колку пати е нормално да какаат на 4 ипол месеци и колку треба да ја полни пелената.