Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    isto.
    A so prvoto detence nemav gajle..ova bre samo povrakase do skoro kako crevo.se vadevme od pamet so mm
    sega samo bljucka,ama celo vreme nez sto im e,valjda se lakomi pa visokot :lol:

2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Можеби, јас пак така правам бидејќи ми е страв да не има нешто и да не слези недај Боже надолу...Инаку на своја рака правам, не сум се советувала со педијатар а секогаш излегува по некое мрсулче или цувче :)

На Филотеа и Bella* им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мислењево ти е од јуни ама многу ќе ми значи ако се сетиш што беше причината за слуз. Моето има долго време и не можам да откријам. Има и стомачен вирус и докторката ми рече од тоа е ама не ми се верува зашто слуз има подолго.

4. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Jana06 да нема шлајмчиња бебето па што има слуз во каката?

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па не колку што знам. Си дише убаво, не бил настинат да му тече носето. Единствено се мислам да не е од лигавењето ама гледам запчињата не се ни близу до излегување, а и толку многу слуз да има од лигавење чудно ми е, баш е такво растегливо.

На Butterfly1107 и Neda997 им се допаѓа ова.
  6. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    И на моето му се такви често, плус почнаа да мирисаат некако на кисело млеко не знам зошто... Еднаш праќав слики на педијатарот, ме праша дали е расположен, дали цица, се си беше океј и ми рече не било страшно. Ама ете и мене ме интересира зошто така се случува.

Иначе синко јако влезе во 4ти скок. Се сеќавам колку се жалеа тука, си викав јас ехе далеку е. Епа еве го дојде на голема врата. Само сабајлечки седи мирен додека да направам доручек и да доручкувам. Нема лежење, нема седење во релаксатор, мора во раце и мора да се шета низ дома. Сака да разгледува... Сега е време да си купам марама и да биде залепен за мене за да може да сработам нешто. Абе барем вода да може да си ставам во чаша. Да не збориме дека веќе не се смее на финтите на татко му. Мм знаеше да го расположи ако почне да плаче. Сега јок, кога ќе почне да вришти само мама и цице се спасот. Имаше еден период заспиваше преку ден со цице и спиеше по саат/два. Сега се вративме назад, нема спиење ако мама не е до него.
    Кога беше новороденче не плачеше ич, сега ќе ни наплати за се :D
    Се распишав ама денес пукнав нервно, си поплакав малце и така....

На Филотеа, eta, Chuchanov и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Od koja nedela pocnuva 4ti skok ?

8. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Јас да не го пишував ова :rofl: за првпат плаче и на града хаха нека се живи и здрави само

На Butterfly1107 и Jana06 им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Butterfly1107 Ела да те гушнам :hug:
    Долго трае скокот и свашта ќе се случува. Мојов има денови кога е како претходно, а има денови кога пишти, научил ново пиштење и се корне, се витка, миљон пати се превртува, не можам да го облечам ни пелена ни облека.
    Ама кога си играме со ,,ѕе", паѓа од смеење на цели гласови, најсладок е. И цел ден така би играл, вришти ако го легнам на кревет. Има моменти кога ништо не го смирува, само цице сака, ме дрпа, се витка накај мене и зинува. Има денови кога можам да го заспијам во креветче, а има денови вриска кога ќе му помине играта и не сака да спие таму, па го заспивам со цице и потоа го префрлам.
    Има моменти и кога ќе му се изгубам од видик, вришти по мене.
    Најтешко ми е денското спиење што му се пореметува во скоковите, многу лесно спие и кратко. Мора да лежам до него за да спие, цице да му е перниче. И така укочена лежам до него и не мрдам, не можам ни да се свртам за да си исправам кичма.
    Уште 2 недели и ќе заврши :sweat:
    Ама па со двете рачиња кога ќе ми ја гушне и стисне раката да не му избегам и така спие, ми иде да го изедам :inlove:

На Andra, Thallia, eta и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Душо ако ти е утеха (а не ти е) ни заврши четврти скок ама уште имаме такви денови кога нема шанси да легне, да си игра и јас да се измочам. И тоа само по мене е, никој друг не го интересира. Ајде ќе издржиме, ќе пораснат, па нема да не рецкаат :D

За каките - и на моето кога се со слуз мирисаат лошо. Барав на search мислења и доста мајки имале таков проблем само некои ги советувале дека не е ништо страшно, а некои да одат на лекар. И пак не знам :|

Последна измена: 25 септември 2020
    На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Леле скроз, скроз исто. Како по книга се, бебушки мали. А за раката што ми ја држи за да се спие не можев да се изначудам :inlove:

На Malesia, eta, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ме замисливте со слузот, врска немам што значи тоа и како изгледа. На моево каката му е малку како леплива и мислам дека е од лигавењето, но е сенф боја. Мириса на јогурт, но секој ден пијам јогурт па не се засекирав.
    Да паничам?

Последна измена: 25 септември 2020
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Е не може сеа преку ред да паничиш :D Најдов слика на нет како изгледа на моево ама не знам како се става во спојлер, читав еднаш ама заборавив. Да ти пратам лп ако не си гадлива? :)

Се снајдов :D

На babyboy1 и 0ли им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ауу лошо, не се снајдов. Сори луѓе, каша попара направив :$

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    @Sandra456* од 14ипол недели од денот на терминот на раѓање. Пример син ми се роди на 11.06 ама се рачунаат 14 ипол недели од 20.06 бидејќи тогаш ми беше терминот.
    @Jana06 пушти слика мислам дека од бебешка кака тука никој не се гади:D
    И како што кажа @0ли на јогурт мириса уствари каката на синко, не на кисело млеко како што кажав јас :D

На 0ли и Jana06 им се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Ај еве :sweat: Ми текнува на Векичка кога и падна чепот и ја стави сликата за да праша, ми се преврте во стомак, за некое време и мене ми падна, па после се што видов околу пораѓајот веќе не ми се гади од ништо :D

Нешто вака изгледа, личи на зелена, а не е. Последната недела му е скроз жолта, а на почеток беше иста ваква.

Прикачени фајлови:

17. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Прашање до мајките породени со царски-до кога имавте гасови? Јас еве уште малку 5 месеци ќе правам од пораѓај и постојано имам гасови, како дуења на цревата и често кога го држам синко заприметувам дека ми се појачуваат....А за каките, и на моево му мириса така како на јогурт, а ретко јадам. Што значеше тоа???

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не му е ваква на мојов, ти ја препуштам паниката тебе за ова :whew: :rofl:
    Ми текнува на чепот :D
    После објаснував како се става во спојлер, па ако сакаш, да ти пишам порака.
    Чек уште со јогуртов да откријам дали да се борам со @Butterfly1107 и со @lavinija28 за паника во прв ред.
    Експериментирав и кога намалив со јогуртот, мирисаше и на пиперки :rofl:
    Ај некоја од поголемите бебиња што знае нека ни каже ако не нè напуштиле сите и нè оставиле сами. :worried:

На babyboy1, dunika, Butterfly1107 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Пиши ми.

20. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.104
    Не пишувам често на темава ама за 4тиов скок и јас да се пријавам :D За сега најголем проблем е доењето. Се друго му е поинтересно од цицањето, или разгледува наоколу или вришти на града... Гладен е цел ден и само навечер му оди цицањето... :worried:

На Butterfly1107, Jana06, Chuchanov и 2 други им се допаѓа ова.