Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    И ние сме во 4ти скок, рацете ме болат во никој не сака само во мене, за гладната не е цица на 2-2 ипол часа по 40 мин, и еднаш ад пие кога зајдува али многу плаче

На Филотеа, Butterfly1107, WonderGuurl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Ова не е слуз, таква е каката на доените бебиња, претпоставувам на доење сте. И кај нас е таква па никогаш до сега не сум помислила дека има нешто, не ни обрнував внимание на каките, по 5-6 пати какаше, сега веќе 2-3 пати и понекогаш и се такви уште.

На Chuchanov и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Леле ми олесни малку, на доење сме. Ми личи мене на слуз, проѕирно е, растегливо и пелената не го впива. Еднаш како конци се имаа направено. Какаше обилно, ја полни цела пелена и грбот по многу пати на ден, сега со линекс намали на еднаш. И има некој јак мирис кога има вакво лигаво. Го гледам и мешето го боли, се витка и кенка ама ајде тоа ќе го препишам на вирусот.
    Ќе гледам сега од 5ти месец да почнам со цврста храна и се надевам ќе му се среди.

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Исто и кај нас, така кака и обилно до грб, колку беше помала повеќе се правеше, сега не толку многу ама пак знае да и протече од обилно што кака.
    До сега никогаш не сум посумјала дека е нешто, нормално е, така какаат бебињата, не се секирај.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Да да, ваква и слична на оваа. И така зелена ама како да не е зелена, јас мислев дека од спирулината што ја јадам, плус јадам и мед со семе од коприва.

6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Ние решивме 4ти скок да си го сврзиме со матура(poolparty):rofl:
    Лажам,лажам,на прагот на 5ти сме.
    Тргањето од цицка си трае,нормално дека се останато е поинтересно и допрва ке станува.Па како повлекува јако кога ке се тргне ми шприца млеко без престан(lalala)
    Друго,се дига сама и седи,значи квичи да е седната во скут,па се расправаме ко јатрви:devil:
    Се врти како торнадо на подлогата и сака да лази војнички.
    Има две забчиња,јаде со сласт,се истепа за пашканат,шокирана бев:wasntme:

@Jana06 да му го јадеш газот,престани да си измислуваш проблеми.Сите бебешки каки се такви,мирисаат на кисело(нормално од млекото) и се како слузави.

На eta, Филотеа, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Тоа ми беше муабетот, изгледа зелена, а кога бришам со влажни се гледа дека е жолта. Јас не консумирам ништо зелено, ни такви суплементи освен pregnacare. Правевте крвна слика во скоро време? Вака се си е ок со бебето? Колку пати дневно кака?

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па така кажи бе :D Јас еден месец се мачам да откријам што е проблемот, пишувам по сите теми и никој со слично искуство. Вирусот изгледа се погоди во ист момент со ова, па си поврзав. Се надевам се е ок.

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Крвна слика последен пат пред вакцина, се беше океј, сега за 20дена пак не чека вакцина ќе направам пак крвна слика.
    Инаку супер си е. Дневно кака по еднаш или два пати. Сега последниве денови малце му се поремети какањето изгледа зошто јас пиев антибиотик и тоа баш долго го пиев- две недели, дури и мене ми се пормети се.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Секако дека е Ок(fingers)
    Ако сакаш отвори тема со наслов “Компаративна анализа на бебешки каки”
    Со назнака дека не е за гадливи,па ке постираме таму за мир на душа:D

На MAjche87, elcezelce, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    :whew:

Туку, порасна прцулката за да се кара, а? :rofl: :inlove:

12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Да бе,ми р’жи,плази јазик,ме клоца кога ја пресоблакам,одлепува лепенка од пелената:devil::l:

Во петтиов скок ја сваќаат дистанцата како појава,па кога ме нема на видик знае да писка по мене како маче и штом ме види се смее на цел глас.Смешки се,само нека се живи и здрави сите:sun:

На Филотеа, Butterfly1107, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Да, после секое доење најпрво ја држам исправена 10-15мин а потоа ја ставам на рамо (градите нејзини отприлика идат на рамо кај мене) и брзо ждригнува во последно време. Ако ја кренам на рамо веднаш после доење повеќе бљуцка, макар што вишокот млекце секако мора да излезе,ништо страшно ;)

На dunika, SkarletOHara, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Лелее шо убаво така кога читам си јаде со сласт, мојата уште ништо не сака, денес полни 6 месеци, почнав пред 1 недела да и правам овошје нели 3 дена да пробува едно па друго и се така, е арно ама не сака лажичка, само што ја види запечатува уста и не сака, ќе ја излажам некако ќе отвори и ќе и ставам и ќе го плукне и толку после, не сака. Неколку пати и давам и штом не сака се тргам, па јас си го изедам овошјето. Така секој ден и ништо. До сега дали пола лажичка има изедено нешто, не знам што да правам. А ако и дадам во рака ќе го стави во уста па така се мислам да пробам со тој blw метод ама ми е страв од една страна за задавување, мада што читав искуства и мајки што ги ранат така од почеток бебињата викаат нема шанси да се задави....пффф не знам што да правам. Или да и дадам малку време, може уште не е спремна за цврста храна, така се тешам :(
    А кога и дадам вицка од далеку отвара уста зјае ли зјае, лелеее викам види за цице душа дава, лажичка плука (facepalm)

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Како се облекува бебе на температура околу 10 степени за прошетка? :worried: ми е страв да не му студи

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Луда си бре, ме изнасмеа..
    Иначе со чепот јас бев а ме искара оли дека не е во спојлер а јас појма немав како треба,па ајде ми пиша па да се среди ситуација..:D

Инаже јас денес му дадов на бебе круша па како фино зинува и ручка леле мајко :o

На Jana06, Butterfly1107 и Thallia им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ау да, сега ми текна на тоа, имаше слика и од тебе :rofl:
    Ама ти во меѓувреме ја избриша сликата :rofl:

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ја избришав оти укопчав дека не секој има желудник за тоа :rofl:
    Ама сега како мајки мислам сите можиме да видиме кака и да не ни е бљак..
    Иако понекогаш ми е од каките на бебе :rofl::puke:

На Jana06 и 0ли им се допаѓа ова.
  19. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.473
    Моево е еден месец и една недела нон стоп кака на секои 2-3 саати менуваме памперс пробував после доење пред доење (за да не е нон стоп какано) Само што ставам памперс одма кака. Дури газе нон стоп иритирано...Ајде некој совет дали е нормално вака?

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И моето си какаше по 5-6 пати, нормално е. За иритираното газе пробај со маст од невен или пробај смени ги пелените да не е од нив.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.