И кога се намалува/регулира какањето? Дали до вметнување друга храна? Користам на бекутан невен и плус Emollient cream трипати дневно спасува Ти благодарам
Мила ако ме читаш претходните недели за какањето ќе видиш дека и јас не знам што се случува некаде од третиот месец мислам почна да намалува ама стварно е индивидуално. Има бебенца со денови не какаат. Во ред е, верувај. @Biodevojka имаше пишано да се измеша 50гр маст од невен и 10гр пчелин восок ако не се лажам ама мислам дека и само маст од невен ќе ти заврши работа ако не помага ништо друго.
До вториот месец ќе се регулира, нема се така да кака, не се секирај, горе доле сите сме го поминале истото.
Нз дали веруваш, не сум пробала јас ама многу ј фалат хомеопатијата да се распрашаш по ск кај има да појдиш... Друго ако имаш инстаграм најди на search тулија (tulia) ima dosta siveti korisni za grcevite
Ние сме еве 3 и пол мес. И кога прашав педиј. Ми рече не чепкај рано е ќе ти кажам јас кога.. Поделени се многу мислеата околу таа тема
Важно е да е повеќеслојно и бебињата најбрзо се ладат на глава и нозе на табаните.Тој дел треба да е заштитен.
Незнаев !!?!?! Ќе пробувам само со аква марис ...се надевам немам предизвикано пукање капилар. Жал ми е кога се буди поради носето , шушти и веднаш дејствувам . Кажете ми како со физиолошко чистите носе ..на тапмон за уши капнувате или...?
Да , ама ако започнеш лекување со хомеопатија , не смееш да ја прекинуваш. Па макар и за еден парацетамол . Треба да ти направат лек со билкова основа хомеопатот . Инаку да, ефикасна е. Од моја колешка бугарка имам многу слушано ,од пред 10 години уште.
Не е така ,јас син ми го лечам претежно хомеопатски и ние дома користиме хомеопатски лекови и многу сум задоволна искрено ако некого интересира нека ми пише лп ќе му објаснам подетално.
Е незнаев за тоа дека не се прекинува Не сум баш запознаета со тоа, само што читам по фб по групине многу пишјваат затоа
Вчера ја однесов на гости 1 саат, во кола во раце ја држев, пред да тргнеме цицаше, цела зграда ја дигна во вис сакаше да цица и дадов ад млекото почна да го плука, само кај мене во раце во никој не сака, се смее кога и зборува друг ама не дај боже во раце да ја земат во раце зајдува секундарно и викам кога има раце да те држат тај се таму. Незнам веќе што да правам раце немам, неможам никаде да излезам а за една недела ќе прави 4 месеци, кога ги гледам бебиња за мерак ги возат секаде ги шетаат со количките мајките ова моево зверче
Дали ви се случува да гугаат и наеднаш да прекинат? Малиов гугаше ептен и прекина, веќе 10 дена ич не гуга, ми фали Само нешто ммммм, бббу прави, пробува да изгуга и го гледам со јазичето се труди, но не гугнува.
И јас истово го забележав, ама уште пред еден месец прекина да гуга сега писка кога му зборува некој и прекини па се задева за да му се обрни внимание, исто од ко прекина со гу,гу почна да брчи и да си кажува еее, ууу, ооо, а од пред неколку дена и аии ауу прави ама гугање не... Е сега незнам дали гу го замени со другово или незнам што..
I jas se prasyvav istoto dali na nekoj drug mu se slucuva ova ama ete ne sme bile samo nie isto i nie prestanavme da gugame uste na 3 ipol meseci i of togas novi krici ispusta samo, buuu i prai baloncinja so plunkata, au bau i piska koga se ljuti ,pred nekolku dena toa i e novo porano koa ke se naljutese kenkase se ligavese a sega piska na cel glas se buni , a poveke ona Gu Gu Grrrrr go nema
Добро е, значи нормално е, да не се одземам од секирање Забележувам нови звуци, нешто буу, мам, ммм, најверојатно учат нови согласки
И ние така нешто, ретко само некое Гу ако пушти, другото сето е пиштење и некое рикање како магаренце )
Да, да, пиштење има. И кога го земам да цица, испушта некои звуци како да се кара со мене, па ми ја дрпа маицата, мафта со рачето за да ми дофати лице или рака, се витка и ми се пика Ма слатки се, бебенца