Da ne citiram sekoj posebno vaka vo edno se ke napisam Za cucla i mojot ne ja saka, ama za spienje ke go namestam vo pozicija za cicanje i ke mu stavam cuce i sekundarno zaspiva. Za ladno go proveruvam pozadi na vratce, grbce ili gradi Za race vo usta pocna mnogu mnogu da gi butka i toa po 3 prsti odednas i mislam do grklan deka gi butka i se gadi i isto se ligavi preterano. Za drzenje glavce ja drzi od poodamna ama uste ne e ona skroz cvrsto pak znae da mu se zaklati.
За проверкава за ладно-мојов скоро и цело лето исто-градите му беа како ладни а грбче и врат топли...И сега не знам дали му студи или не...А на тело деновиве понекогаш се прави како со внатрешни лилјакови точки, како кога ќе ни достуди. Леле зимово ќе пукнам со тоа облекувањето ,па дали студи, па дали му жежи
Истата сум,вечно во дилема. На 3 пати приметив дека и се ладни градите и тоа кога и имав облечено боди на долги ракави а под бодито ништо. И од тогаш почнав да и облекувам боди на прерамки па боди по долги. И од тогаш супер си е. Зимава поим немам колку да ја облекувам Клима брчи нон стоп на 23-24 ја покривам со потенко ќебенце. Ваљда добро и е
Може да развива нешто друго, моторно и да заостанува "говорот". Прати дали се врти повеќе, физички е активно итн. И дали има контакт со очи, те слуша кога му зборуваш, се интересира... И звуците се ок, дел од говор се. Најчесто и така гугаат, како ауу еее, самогласки повеќе. Спонтано може да почне да вметне некое гугувче зборче
Дали сте користеле од овие капсули, од помало и за грчеви се користат ми ги препорача пријателка фармацевт
Колкаво е бебче? Си сака близина, но ќе се навикне. Почесто оставај го ама прво нишкај, не нагло, ако се буди остави да се наспие во раце. Секој ден почесто оставање ќе се навикне, и моето беше така.
43 дена е бебето. Го оставам ама плаче, а на града и цел ден може да спие. Пробав да и дадам цуцла за да заспие со неа ама неќе плука ја. Мака мачиме
Исто бвеме после смена... Пробај легни на спална и стави ди ваша перница на нога и легни го бебе и нишај со нозете.. Го дскаат тоа бебината и млево лесно ми заспива така плус до рацете ќе му држиш ножинста да те осеќа дека си тука
Денски 25, но греење пуштам и одржувам на таа температура. Ако е над, жива вода сме сите, а по маичка и гаќи шетам. Ноќе 22-23.
25 е денес, а вчера беше 26. Ние сме на парно ама уште нели не е пуштено. Се мислам вечер за бањање дали да пуштиме клима.
Ај кога сме кај температурата да си прашам мислење. Бебе има 43 дена ,јас сум од друг град со разлика од 10 степени скоро мајка ми е спречена поради повреда не може да дојде да ја види не бара да одиме таму ама се мислам да не го шокирам детево со разликата ( секако дека ќе се грееме ама сепак се мислам...)
Обавезно за бањање пуштај,моево е скоро 12м , овој период загревам за бањање, бар 10мин нека дувне топло
Ние веќе една недела сме со клима 24/7. Кога ја бањам клима пуштам на 26ка А инаку на 23/24 е цело време. И во спална и во дневна на 23/24 пуштам. Мислам рано е парното да го пуштаме. Тек октомври тоа. Бебка за 2 дена ќе полни 3месеци.