Ние така се зезнавме со првото Исто од 4 месеци се сакаше во раце,и така се научи па што маки видовме до скоро... сега има 21 месец,до пред 5 месеци сакаше се во раце и успивање исто,кичма ни знаеше...страшно се нервирав Мој совет за ваше добро,колку можете помалку во раце навикнувајте ги Трудна со второво до скоро,со стомакот ја дигав рикаше за во раце Си знам сега со второво,нека лежи нека исправа грб
До која должина и тежина на бебчето може да се носи 74 величина? Некако на два ума сум сега за зима кој број да земам, иако пишува 6-9 месеци некако не се многу поголеми од 62
Моето за 3 дена прави 5 месеци и носи 74ки сега и му се комотни ама не и големи. Ако ти требаат мерки да споредиш моето е 69цм и од прилика 7200кг.
Јас денеска бев до маркет и не му облеков ама блиску ми е и сонце имаше. За подолго би му облекла, залади.
Јас ставам прополис и пијам прегорен шеќер - карамел со млеко, најжешко што можеш да издриш. Многу зависи од тоа дали ставаш во сушара или не. Синко никогаш не носел број соодветен на месеци. Плус не се сите брендови исти. Пример, ваикики 3 6 е ист како окаиди 6 9.
Мајки ве молам споделете искуство,совет .Малата ми е 26дена ,мака имаме со грчеви.Користиме биогаја и колипрев капки ,но сепак има периоди од денот и ноќта кога имаме грчеви.Толку многу плаче ,се стега и мрда со ноџињата што освен цице ништо не ја смирува.И правам нежно масажи на мешето и вежбички со нозете но не залудно е.Само на града се смирува.Не ми е проблем така да ја држам на града но тоа долго трае ,се прејадува и после повраќаЛажливки сите можни ги купив не прифаќа.
Ким стави 5 6 зрнца во 100 мл и нека пија.. Исто и тиама за тебе повеќе стави.. Ако не го пија свари бекутан чајче и во него ги пушти зрнцата..
Исти сме ние, само моево не плаче, како да трпи, а се грчи, кенка,се витка, мења бои и бара да цица нон стоп и повраќа, нон стоп е утоп од повраќаници. Ние сме во ист ден породени...чаре...ништо најверојатно. Може да пробаш да ублажиш. Пробај смени исхрана, пиј чај за доилки и пуштај му white noise звуци. Евентуално ќе им помине, ќе пораснат...
Моево бебе , веќе 2 дена не сака никако са цица . Измолзено се тепа пие , а цицање јок . Така ми е тешко ако се одбие. 4 месеци е. Вторник примаше вакцина , и се се поремети. Вришти пишти и во сон... се справувам со тоа ...ама ако ми се одбие најтешко ќе ми биди
Во скок сте. Ке помине. Не давај ад, не давај шише. Цице или ништо. Млеко имаш. Многу мајки од незнаење си ги одбиле децата.
А како функционирате мајки вие што давате ад и цицање (комбинирано)? Кога едното , кога другото и дали нема проблем после со доењето од кога пие од шише?
Не. Затоа и прашувам како да го облечам. Мислам да му купам џемперче. Јакниче, мислам ќе му биде жешко.
Јас давам комбинирано, пред да дадам ад ја ставам да цица и од двете и кога ке ги исцица сама нервозно се трга и и давам ад, некогаш се случува одкако ке го испие ад да цица ама како да заспие. Јас немам проблем си пие и од шише и си цица. Од денес влеговме во трети месец. Се дешава и да испие ад и после саат и пол да се расплаче и ја ставам на цице и си се смирува. До сега не сум имала проблем секакво шише прифаќа,јас пробав со се но млеко слабо имам,колку имам му давам секогаш прво да исцица убаво.