Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Мајки ме интересира каков физиолошки користите и каков аспиратор за носе? Денес педијатарот ни даде ливче од бекутан спреј и аспиратор да сме земале но јас не сакам зошто не дава друга опција туку од тие што им е кажано да даваат.. од денес сме влезени во трети месец нема некоја потреба голема понекогаш не може да и искочат сами па да имам дома.

2. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Моето е 4 месеци. Се одби пред 10 дена. ;( но тоа е. Што беше до мене се направив. Не сакаше да цица. Дали снема млеко, дали поради тоа што добив, навистина незнам. ;(

3. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Гладуваше по цена да не цица. Обочно на 2 часа цица.Денес 4 до 5 часа гладна.Како ли не пробав ...а млеко имам .
    Пумпата ...

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Знам, истото го поминав. Ама ако сакаш да останеш на доење, мора така.

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Двапати дневно пие ад по 120 мл околу 12:30 и навечер пред спиење околу 18:30. Во меѓувреме цица кога ќе посака, а му нудам и кога не бара и секогаш сака :D
    Пред ад обавезно и двете гради, а и после ад исто така нудам.
    Сум немала досега проблем, од раѓање е комбинирано. Шишиња мислам дека секакви би прифатил, но откако е роден, не сум менувала. Дури и цуцла за 3+ не сум купила, тера со 0+, си реков побрзо да не тече од другите па да си направам проблем да не сака да цица.

Последна измена: 3 октомври 2020
    На Lady Leona, Butterfly1107, lavinija28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    @0ли Мене ми падна в очи времево..што правиш будна во 03ч бре :rofl:

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Кај забележа :D
    Стана малиот во 3:30 за цицање, заврши и пишав додека чекав да заспие убаво и да го префрлам во креветче :D

На elcezelce и babyboy1 им се допаѓа ова.
  8. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Зошто??? Како позна дека немаш млеко? Бебињата кога се во скок се дешава да не сакаат да цицаат, кога им растат забчиња и ги чешкаат жлебинките исто така одбиваат да цицаат. Добиеното со млекото нема врска, те молам немој да се одбивате скроз, има шанси пак да си го вратиш млекото. Ќе ја тагнам @Kaetana да ти даде некое искуство околу тоа, поупатена е она.

На Bella*, dunika, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    За жал мислам дека е доцна. Од 2 месец се борев да цица. Сега има 4 месеци.
    Постепено одбиваше. Денски се одби скроз. Цицаше само ноќе. Потоа и ноќе почна да забушава.
    Сега градите ми се како пред да останам бремена. А, кога имаше млеко и се познаваше по градите и беа огромни. Друго што ми текнува да имам млеко, а бебе не цица ќе имам температура, тешки гради, ќе ме боли.

10. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    384
    а после цицање по колку мл. му даваш ад?

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stoimanovskamarija

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    По 120 иако треба веќе по 150мл, некогаш си го пие до крај 120,а некогаш 60,90 зависи си се трга кога е најадена,зошто не можам да знам колку исцицала...баш вчера бевме на контрола едно кило качила за еден месец педијатарот рече дека е супер.

На Chuchanov и anitka-fifa им се допаѓа ова.
  12. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Леле мојов прв пат цела ноќ да преспие без да се рсзбуди за млеко..се надевам ќе продолжи вака макар што станувам јас од навика :rofl: Ама ако ќе се одвикнам јас за брзо :rofl:

На elenaklasik, Maja92@, Chuchanov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    384
    a нема повеке грчеви бидејки и мешаш?
    јас не знам моево колку цица, за 2 медели ке полни 3м, но на секој саат бара да цица, а така има се повеке грчеви. Само на града се смирува, а знае и да поврати... се мислам дали да пробам и со ад дали ке се смири. Иначе качува по 800гр месечно, 5600кг е сеа.

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Станувам пред да стане или ќе го осетам кога ќе се мрда.
    Редовно се буди околу 2-3, ама ми одговара да станува за цицање, важен ми е ноќниот подој.
    Ноќеска се скапа од вртење, првпат толку многу, обично мирно спие. Дури и на стомак се сврте и си поспа, првпат вакво нешто. И на штрек бев цела ноќ :yawn:

На eta и babyboy1 им се допаѓа ова.
  15. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Не се врти за спиење на стомак уште мојов..пред спиење само се врти и се заглавува па го вртам и заспива на страна така и така спие подолго..еве и преку ден на страна спие ама на меше не

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Секој месец од последната менструација пред година и еден месец глава страшно ме боли а датата за добивање ни кафе ни благо не ми помага ништо незнам веќе што да направам, па и бебето денес ептен плачливоо.

17. stoimanovskamarija

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Фала богу не сме имале грчеви до сега. Не знам што да ти кажам најубаво со педијатарот да се посоветуваш бидејки 800 гр месечно а само на цицање е супер.

18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Mami imame drveno krevetce ,bidejki neli ogradicite se samo na 3 strani a ednata strana mi ostanuva prazno drvoto,malata mi se udira navecer koga spie , sto da stavam na taa strana mi e strav da stabam kebence ili nesto drugo ,nedaj boze da ne povlece i da se zadusi,dali imate nekoja idea sto mozam da stavam.?

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Делот од кај нозете стај го на празната страна кај главата или има оградици само во Тила, нека кажат другите каде на друго место да најдеш и ќе си имаш 2 да си ги мењаш

20. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Pomisliv na toa ama ke ja pokrijam.cela strana i fakticki nemozam da ja gledam od ogradicata ke bide pokriena ,jas ke zemam dodatna ogradica ne e problem samo sto ke bide celo krevetce zatvoreno i ke nemam preglednost dali spie dali e stanata