Мајки ме интересира каков физиолошки користите и каков аспиратор за носе? Денес педијатарот ни даде ливче од бекутан спреј и аспиратор да сме земале но јас не сакам зошто не дава друга опција туку од тие што им е кажано да даваат.. од денес сме влезени во трети месец нема некоја потреба голема понекогаш не може да и искочат сами па да имам дома.
Моето е 4 месеци. Се одби пред 10 дена. но тоа е. Што беше до мене се направив. Не сакаше да цица. Дали снема млеко, дали поради тоа што добив, навистина незнам.
Гладуваше по цена да не цица. Обочно на 2 часа цица.Денес 4 до 5 часа гладна.Како ли не пробав ...а млеко имам . Пумпата ...
Двапати дневно пие ад по 120 мл околу 12:30 и навечер пред спиење околу 18:30. Во меѓувреме цица кога ќе посака, а му нудам и кога не бара и секогаш сака Пред ад обавезно и двете гради, а и после ад исто така нудам. Сум немала досега проблем, од раѓање е комбинирано. Шишиња мислам дека секакви би прифатил, но откако е роден, не сум менувала. Дури и цуцла за 3+ не сум купила, тера со 0+, си реков побрзо да не тече од другите па да си направам проблем да не сака да цица.
Кај забележа Стана малиот во 3:30 за цицање, заврши и пишав додека чекав да заспие убаво и да го префрлам во креветче
Зошто??? Како позна дека немаш млеко? Бебињата кога се во скок се дешава да не сакаат да цицаат, кога им растат забчиња и ги чешкаат жлебинките исто така одбиваат да цицаат. Добиеното со млекото нема врска, те молам немој да се одбивате скроз, има шанси пак да си го вратиш млекото. Ќе ја тагнам @Kaetana да ти даде некое искуство околу тоа, поупатена е она.
За жал мислам дека е доцна. Од 2 месец се борев да цица. Сега има 4 месеци. Постепено одбиваше. Денски се одби скроз. Цицаше само ноќе. Потоа и ноќе почна да забушава. Сега градите ми се како пред да останам бремена. А, кога имаше млеко и се познаваше по градите и беа огромни. Друго што ми текнува да имам млеко, а бебе не цица ќе имам температура, тешки гради, ќе ме боли.
По 120 иако треба веќе по 150мл, некогаш си го пие до крај 120,а некогаш 60,90 зависи си се трга кога е најадена,зошто не можам да знам колку исцицала...баш вчера бевме на контрола едно кило качила за еден месец педијатарот рече дека е супер.
Леле мојов прв пат цела ноќ да преспие без да се рсзбуди за млеко..се надевам ќе продолжи вака макар што станувам јас од навика Ама ако ќе се одвикнам јас за брзо
a нема повеке грчеви бидејки и мешаш? јас не знам моево колку цица, за 2 медели ке полни 3м, но на секој саат бара да цица, а така има се повеке грчеви. Само на града се смирува, а знае и да поврати... се мислам дали да пробам и со ад дали ке се смири. Иначе качува по 800гр месечно, 5600кг е сеа.
Станувам пред да стане или ќе го осетам кога ќе се мрда. Редовно се буди околу 2-3, ама ми одговара да станува за цицање, важен ми е ноќниот подој. Ноќеска се скапа од вртење, првпат толку многу, обично мирно спие. Дури и на стомак се сврте и си поспа, првпат вакво нешто. И на штрек бев цела ноќ
Не се врти за спиење на стомак уште мојов..пред спиење само се врти и се заглавува па го вртам и заспива на страна така и така спие подолго..еве и преку ден на страна спие ама на меше не
Секој месец од последната менструација пред година и еден месец глава страшно ме боли а датата за добивање ни кафе ни благо не ми помага ништо незнам веќе што да направам, па и бебето денес ептен плачливоо.
Фала богу не сме имале грчеви до сега. Не знам што да ти кажам најубаво со педијатарот да се посоветуваш бидејки 800 гр месечно а само на цицање е супер.
Mami imame drveno krevetce ,bidejki neli ogradicite se samo na 3 strani a ednata strana mi ostanuva prazno drvoto,malata mi se udira navecer koga spie , sto da stavam na taa strana mi e strav da stabam kebence ili nesto drugo ,nedaj boze da ne povlece i da se zadusi,dali imate nekoja idea sto mozam da stavam.?
Делот од кај нозете стај го на празната страна кај главата или има оградици само во Тила, нека кажат другите каде на друго место да најдеш и ќе си имаш 2 да си ги мењаш
Pomisliv na toa ama ke ja pokrijam.cela strana i fakticki nemozam da ja gledam od ogradicata ke bide pokriena ,jas ke zemam dodatna ogradica ne e problem samo sto ke bide celo krevetce zatvoreno i ke nemam preglednost dali spie dali e stanata