Дали некоја га има и како е задоволна дали бебе ви лега на него, ние имаме перница со вдлабнат сунѓер но не легс можеби во ова ќе му пропадне главче па нема да може да бега?
Од детски облачиња(detskioblacinja), имаат на инстаграм страна. Има и постелнина, навлака за јорган и перница.
Јас го користев во првиот месец истово, па потоа му го тргнав да си врти главче послободно, да му се оформи убаво главата, вака само право спиеше. Не се препорачува употреба на овие, треба да спие на рамна површина, ама слатко ми беше и го купив. Guilty as charged
Изработуваат и само плетенка. 800 ден. е само плетенка, а 400 ден. ако го порачаш цел комплет. Има ли некоја искуство со врекичка за спиење како скафандер? Практични ли се? Мажот ми купил, не знам дали да ја употребам или да ја мењам за нешто друго.
Jas imam ista ama bebo go legnav nekolku pat na nea ama bega odma se izvrtuva ne leze na nea, a i mnogu e malecka jas mislev deka e pogolema ne e bas prakticna.
Боди со долги и пижами, памучни, тенки. Сега за сега, вреќичка од тила е супер ама кога ке фати зима тенка ке е. За тогаш ке земам од бејби ко. Исто сме облечени и ние, со иста дебелина на јорган се покриваме.
Мајки малата вчера ми се уплака на 2 пати по пола саат со ништо да неможам да ја смирам, еве вечерва повторно, никогаш до сега не плачела вака јако. Можно ли е да е некоја реакција што почнав да и давам по малку дохрана да пробува вкусови, само брокула и морковче и имам дадено или пак почнуваат забчиња да ја мачат. Инаку сме 5 месеци и една недела. Од памет ме извади овие два дена жал ми е што толку плаче
Брокулата знае гасови да прави, можно е и да се грчеви. Подобро е на почеток тиква, тиквица, батат. Брокулата не ја давај во првите намирници.
Го купив, се испрчив со 590 факинг денари уште пред да се породам. Бев во некоја заблуда дека бебето ќе ми се роди со сплескана глава, а ваквите перници божем ја оформувале, т.е превенирале сплесканост. Еден огромен минус за мене, а и за џебот богами. Бебе НИТУ еднаш не го легнав на неа. Можеби како новореденче може да ја користи месец-два, ама кога почне да се врти, нема удобност како да се намести. И плус и увцата за без потреба да му се виткаат од страните. Џабе џабе џаабе, ептен ми е криво што ја купив, ама ете така од слатка што ми беше, а сега си е затворена во фиока. Искрено, сакам шамар да си удрам.