5-6. После секое цицање. А може и една, па и ниедна. Првиот месец треба да се буди. Додека да си сигурна дека цица доволно за да качи на килажа. Може да има жолтица итн. Штом си сигурна во бебето не го буди повеќе, тоа само ќе се буди за цицање.
Мајки, се мислам дали да земам безконтактен топломер од медикус или за во увце на микролајф? Како сте задоволни вие и дали некоја има користено еден од овие два за да сподели искуство? Благодарам.
Девојки колку би било опасно ако и влегло вода во ушето ? Не сум сигурна дека влезе само што приметив ја свртува ама сега си викам ако имаше и во другото па кога ја свртев таа да и влезе ?
Davaj 3 pati mozi ke e dovolno za bebe.. Jas davva po potrrba.. A ako bebe ima jaki jakii grcevi podobro zemi sirupceto nesto go falat najmnogu nego
Вашемислење каде е подобро да ја однесам малата на ортопед за прв пат ремедика или систина? Од прилика цени дали знаете?
Мајки, 5 месеци има бебе и редовно пиеме пробиотик ваја ама неколку дена веќе е настината и има пролив. Дали имате искуство, што можам плус да давам?
Јас давав оризова вода и покачив доза на пробиотик ама ова би требало по препорака на лекар или да видиш во упатството што пишува. И јас бев на диета компир, ориз, банани, двопек и сл., ако доиш.
Мајки приметив бебо се плаши на нагли звуци значи се штрекнува буквално. Пример си лежеше кај мене в раце и јас кивнав, ептен се уплаши се стресе Порано вака не правеше
И моево се штрекнува на звук посилен некогаш. За 8 дена прави 7 месеци. Не се грижи, не е ништо страшно. Колкаво е твоето, потсети ме?
4 месеци е. Не знам зашто така одненадеш почна, дали нешто се исплашил... тв беше предмалку пуштен, нешто списка таму бебево исто се трзна...