Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Ах уште понормално е за таа возраст. Моево на 3 4 месеци од мене се има исплашено, од косава ли... И како стресено беше. По скали се плашеше кога слегував со него ама сега веќе е подруго. Се научи на некои работи.

WonderGuurl and Jana06 like this.
  2. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Ај ме утеши :) ајде ќе се охрабри со време, мажишта ќе бидат ;):D

elenaklasik likes this.
  3. Филотеа

Филотеа Популарен член

И моето исто - не смееме да кивнеме, трауми :D исто 4 месеци сме, мислам дека е нормално :)

Maja92@ and WonderGuurl like this.
  4. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

:rofl:ова најново ни е, секој ден по нешто

Филотеа likes this.
  5. Lisandra

Lisandra Популарен член

Мајки што значи многу слуз во столицата кај доенче, се мачеше да се искака, грчеви имаше и повраќа многу често некогаш блуцкање некогаш во млаз. Дали пробиотик да продолжам да давам и до кога. Сеќавам дека по 20 мин од ко ќе го испие има мака со мешето

6. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Мајки прв пат чорапчињата и беа влажни кај стапалото т.е испотени. Шетавме надвор до количката и ми беше подебело облечена можеби од тоа. Прв пат вака да и бидат испотени

7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

И кај над имаше слуз еднаш и ми рекоја дека можно е да е настин малку ама да следи детето т. С др симптоми ичи пак ако доиш од млечни производи многу интолерантни на лактоза.... Јас дојам и премногу јадам зденки нз не можам без нив и сорење и јогурт...

8. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Порано си чистев до правосмукалка, пуштав нутрибулет гајле немаше. Сега еве не чистам кога сме сами или во иста соба. Еднаш толку се исплаши и направи таква жална фаца, да можеше да бега- ќе избегаше.:doh:

Dianas likes this.
  9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Мајки, денес ќе правиме крвна слика и ако е ок примаме вакцина. Сега е на ред таа од4 месеци, ама ја задоцнивме. За ротата ми е, на календарот за имунизација пишува растојание меѓу дози 4-10 недели, нас вчера ни помина 10 недела. Што мислите, ако речи др да се стави,дали да ја ставам? Ми е мисла да не сакаат само колку да му ја стават а периодов скоро помина, да не е за џабе само....Во календарот за прва доза стои до 12 недела, малиов имаше 12 нњдели и 2 дена и му ја ставија, а читав мајки на кои после 12 недела не им ставале и затоа сега некако немам некоја доверба....

10. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Истооооо ,4 месеци и ние 8-|

Филотеа and WonderGuurl like this.
  11. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Женски може имате некоја слика од нет,за тоа како изгледа жлебинката кога излегуваат забчиња??

12. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Niie koga otidovme za 1va doza rota i 6tovalentna imavme 12 ned i 2 dena i ne ni ja stavija rotata ,mi rekoa deka se stava do 12 nedela ,posle toa nemozelo. A citav od clenki deka im ja stavile na nekoi i so pominata 12 nedela. Taka da site razlicno rabotat ocigledno.

lavinija28 likes this.
  13. Thallia

Thallia Популарен член

SAVE_20200924_105155.jpg

14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Бевме на вакцина, му ставија рота и таа петтовалентната, а за превенар следната недела. Се думав дали двете да ги прими, др рече 90% родителите ги разделуваат (минатиот пат заедно ги ставивме) па сега реков ај и ние да ги разделиме. Сега се надевам да поминиме ок, инаку овој пат др беше мн фина и малиов супер помина, без плачки. Охх, не сум спиена од страв :)

mother_nature likes this.
  15. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Thallia likes this.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Ова со лигавите каки се прошири како што гледам. И малиов почна од вчера и доста често кака, а веќе и светло зелени му станаа :shake:
    Докторката ми рече лигава била поради забите, му ги прегледа непцата и рече до месец дена дена ќе излегуваат :sweat:
    Крвната слика му беше одлична.
    Затоа малку се опуштив, ама зелена му е бе :( Не знам што да правам, кажувајте.
    И со такви каки ми рече да почнам со храна со овошје, не знам што да правам.

@Jana06 каква е ситуацијата кај твоето?

Last edited: Oct 6, 2020
  17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

И моето има лигави каки, ги сликав ако ги имате сликано ако сакате ЛП за споредба :D Јас мислам дека на моето му се од мрсули, зашто шушти со носот. Докторката рече оперил да ставам.

WonderGuurl likes this.
  18. Филотеа

Филотеа Популарен член

Може да се појават и доколку многу се лигават. Моето од кога почна многу да се лигави му се појавија и во столицата....

Butterfly1107 and WonderGuurl like this.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Претерано се лигави.
    Не ми текнало да ги сликам :D

А каква боја им е лигавата кака на вашите? На моево прво нормална му беше, жолта, па стана зелена :|

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Му давав нели оризова вода, докторката предложи после вакцината да почнам со оризова каша со јаболко. Вакцината му ја одложија, па си реков ај да пробам со кашички. Дадов ориз го обожаваше и почна потврда да му станува столицата, па ај си реков батат да дадам исто со сласт си го изеде, па го фати запек и дадов јаболко :D Си се искака убаво и од тогаш кака нормално, еднаш на ден и ги снема тие лигавите. Си сакало храна детето :D
    Му дадов денеска и морков, па така планирам до кај 5 ипол-6 месеци да му ги давам само тие 4 намирници. Се појавуваат по малку ама тоа веќе се гледа дека е од лигавење. Уште крвната сликата да му ја проверам за една недела и мирна да бидам. Јас мислам дека му беше од грчевите, па вирусот.