Бевте ли на педијатар, што ви кажаа, и моето како да се поткашла вчера и денес по еднаш, не знам дали беше кашлање или нешто и го надразни грлцето. Не знам дали да не паничам и чекам да видам ситуација или да побарам педијатар. Инаку нема други промени во однесување .
Со превриена вода и газа ама кај моето испадна инфекција, па ставав капки Тобрекс и помина. Кога ќе го носиш на контрола спомни му на докторот дека има секрет.
Хаха значи секој со маката ☺️ и давам со цуцла од чико. Иначе од другарки со искуство за непиење вода им успеа само од чаша со клунче пробај така ако немаш пробано. А од љуботитност еднаш и дафов од обична чаша ја пиеше и така само што се изводени многу. Веројатно е до детето
Се јавив на дежурниот број, баш нашата докторка беше. Ми рече уште веднаш капки Тобрекс и чај од камилица исто. Фала ти
Јас со физиолошки раствор. Уште првите недели и се направија гурелки. Така ме советуваа од неонатологија од Систина. И сега и ги чистам по еднаш на ден, дури и да нема гурелки и секрет.
Со марамчиња Иридиум, за очи се баш за таа намена. Моево е петти месец, уште има секрет поради тесни каналчиња и бришам со Иридиум. Мислам да не бришеш со камилица, нешто ми рекоа поради алергии.
А масажи на каналчињата правиш? Ако да, битно е во која насока? Знам дека кружни движења, ама накај носето или накај челото? Помага?
Правам кога цица инаку не сака, ја врти главата. Мислам дека нема врска во која насока, само ми рекоа секој ден. Кога му правам масажа, му истекува малку, па претпоставувам дека е океј така. Се нервирам што му е така, но се надевам дека ќе му помине иако веќе 5 месеци со тоа се занимавам.
Мене доктор ми рече од капките ако не му помине тогаш ќе ми покаже како да го масирам. Подобро не ги чепкај туку види прво со капките. Не сакав ништо за камилицата да ти речам зашто доктор те советуваше ама и јас не би ставала камилица. Доволно е со вода да ги избришеш очите. Кај кој доктор одите?
Живковиќ.. она нѐ испушти и денес со неа зборев.. а пред да се јавам со физиолошки го исчистив пошто имам читано тука дека некои така чистеле. Сепак око е и не ми се ризикува.. и за чајчето ме замисливте.. хм..
Овие чашките со клунче има ли од која возраст да се користат или може веќе од 6 месеци? Исто ме интересира дали мора да влече за да потече вода или само си тече?
i jas go brishev so caj o i jas go brishev so caj od kamilica i doktorkata mi rece deka ne e preporaclivo, tuku da zemam vkazno od becutan da go izmijam i da go brisham.. pravev taka i eden den po premackav sosem malku so maslo od kantarion domashen i drugata den mu pomina, sega neznam daki mu e od kantarionot ili samoto mu pomina
Баш во Чико денес ги гледав, имаше 4+, 6+, 12+. Има со силиконско клунче и со пластично. Ми рекоа дека сите се без протекување и дека треба да трга за да му дојде вода.
Мојава не пие ништо од цуцла, не влече. Само цице. Водиче, капки и давам со лажиче. Пробав вода од цуцла не сака, не влече. А на почеток имав слабо млеко и и давав и ад и цице, некои 2,3 недели. Пиеше убаво од цуцла. Сега вода од цуцла не сака. Не знам дали ова со клунче би помогнало. Ако треба да влече, не ми се верува дека ќе сака. Ќе биде бадијала купено. На мисла сум сега
Зедов да пробам, баш ќе видам дали ќе влече, од вчера првпат му давам вода бидејќи почнав со вкусови. Му давав вчера и денес со лажиче, ме копка дали ќе сака од клунчето. Или само ќе го грицка бидејќи го чешаат непцата. Ама ако не земеш, нема да знаеш дали ќе сака. Ехеее колку работи нема да ги сакаат, ќе купуваме џабе.
Јас зедов чаша со клунче незнае да повлечи широка му е а сама не течи...па му давам со шише ама едвај по 60мл пие