Тото (ако мислиш на таа како во Локо Кроко) не ти ја препорачувам бидејќи има едно пластично делче меѓу нозе што не може да се помрдне, а машко имаш и ти. Баш тоа вработена во Чико ми го објаснуваше, подобро е хранилката да има такво меѓу нозе, но да е на послужавникот, а послужавникот да се поместува во различни позиции за да не го набива кај тестисите тоа пластичното кога ќе потпорасне. Зедов модел Авокадо Мони од Чико, на попуст беше околу 4200. Три позиции на наслон, три кај нозете, три кај послужавникот, а седум во висина, меко седиште. Која ја меркаше ти во Чико? Ги видов таму повеќето.
Јас му ги чистам со топла вода на марами суви хартиени. Ако има многу со исомар раствор му капнувам па бришам .
Оваа ама ако кандисам маж да ја купиме скапа е а тој е скептик дека ќе ја искористиме оти не е многу по седењето малиов а сакам да има место само за јадење и ко ќе го седнам таму да знај дека е време за тоа... Сега го ранам во релаксаторот се подесува и како столче на 3 нивоа е ама не е тоа тоа треба да седам на под и не ми е ич практично
Е па вака. Оваа ја видов и мислам дека е доста поскапа и не е ништо посебно во однос на мојава. Всушност, изборот ми беше меѓу неа и оваа што ја купив, па можам да споредам. Немаше да ми пречи цената да имаше којзнае каква разлика. Разлика е во тоа што наслонот се спушта на 4 нивоа, за разлика од мојава има најниско ниво, за ако заспие, да го спуштиш без да го будиш и така да си поспие. Ама ако сакаш да се знае дека тоа е место само за јадење, тоа ниво сосема непотребно е. Ова беше една од причините зошто не ја купив, сакам да си знае дека столчето е за јадење. Потпирачот е прилагодлив во ширина, но кај оваа што ја зедов широк е потпирачот и нема потреба да прилагодувам, широко ќе биде и тамам ќе му е и кога ќе потпорасне. Пополн и помек е наслонот на таа што ја купив. Потпирачот на нозете и кај двете може во 3 позиции. Во висина има 8 точки, а мојата 7. Послужавникот и на двете е дупли, на оваа Поли има 4 позиции, а мојата 3. Тркала имаат и двете. Муабетот ми е, дупло е поскапа, а нема нешто којзнае што посебно. За тие пари ќе купам една за во викендичка и една за дома. Ете мала споредба, чисто да знаеш.
Фала, па и стварно мислам не вреди да платам како за две само за наслон за спиење или едно ниво горе-долу..јас ја меркав на изглед вака а не сум излегла да разгледам сигурно нешто десетто ќе купам...
Mami denes bevme na vakcina ,5tovalentna primivme ,no mi rekoa deka mora da primi i Prevenar mislam deka rekoa, jas iskeeno prv pat slusam za taa ,no stom morase ja bocnaa ,moze li da spodelite iskustvo i mislenje za vakcinata, temperatura i znaci od istata ( proliv ,kenkavost i sl)
Моето немаше реакција од неа но како можни ми ги кажаа кенкавост, недостаток на апетит, поспаност, покачена тт... ќе приметиш и сама ако има било каква промена.
Zdravo na site.. Bebeto mi e 5 dena i eve se prilagoduvame doma, no me zagrizuva mnogu poveke placi otkokku koga bevme vo bolnica.. se osekam kako da ne znam sto pravam, ne mozam da podnesam koga tolku mnogu vristi i jas sum nervozna i taa oseka. Ne znam uste ubavo da ja stavam na grada, davam se od sebe no mlekoto ne mi e dojdeno skroz pa mislam deka bebeto nema i mnogu motivacija da vleci. Imam pomos i od soprug i babi, no eve preska izgleda i dadov malku poveke mleko pa povrati tri pati i placese mnogu. Sega e dobra. Imate li soveti kako pobrzo i podobro da se spravam so ovaa faza? Se osekam bespomosno, nonstop se ukrivuvam sebesi, nonstop placam, i mislam na site mozni sitnici Ve molam za sovet i pomos, imame pregled so pedijatar vo petok, no ako prodolzi vaka moze ke odam porano
Најпрво не се обвинувај себеси за ништо, како мајка сакаш само најдобро за своето бебе сигурно даваш сѐ од себе. Едноставно си има бебуши што плачат повеќе од други. Давај ад колку што ти кажале во болница, а во меѓувреме нека биде бебе на града колку сака. Во тема доење баш деновиве пуштавме линкови за како правилно да се намести бебе на града (следи ги постовите на Каетана). Пробај да се смириш колку што можеш и гушкајте се - бебе сака топлина и смиреност од мајка. Не плачат секогаш од што се гладни или имаат полни пеленки.. некогаш само блискоста со мама ја бараат Не се обвинувај, смири се, гушкајте се и ќе биде се ок
Да ти е здраво и живо бебето прво. Бебињата плачат мила така комуницираат, може плаче дека му се јади , дека му студи/жежи , можи го боли меше, може и ништо не го боли. Ставај го на града често , види дали излегува млеко дали влече, дали голта. Не се откажувај. Има тема за доење. На секој два часа мора да цица на почеток. Со аларм и мора да сте упорни за да се нацица. Ако поврати не е страшно. Ова фаза поминува со време колку побрзо се навикнеш подобро, не паничи за без потреба, на бебето не му е ништо, нормално е да плачат сите така на почеток, гледај да е најадено и то е најбитно. На контрола ќе го мерат ко ќе појдите , напиши си на едно ливче прашања за педијатарот, за се што не ти е јасно околу бебето да не заборавиш.ти треба помош дома секако, треба да си наспана, одморена, најадена пијај мн течности.Кога и да спие бебе ти спијај со него. И се ќе се среди
И мојата ги прими истиве вакцини минатата недела добро помина вечерта крена некоја температура до кај 38 ,форсирсв цицање и сама се спушти ,во меѓувреме менував лепенки антипиреа на 4ч.на двете ноџиња.Инаку превенарот ти е стрептокока/пнеумокока.
Cels vecer ne sme spieni asalno samo kenka,neso se buni nz sto e dali do vakcinata ili pa neso dr. Nikogas vaka ne mi pravela navecer za spienje , eve denes se budime na 20 min i samp u race da spie ja ostavam i se budi .
Ние денес ќе ја примаме неа, минатата недела ги разделивме (тогаш прими рота и петтовалентна) па ќе видиме...
Дечки и јас земав лепенки ама матичната и во пунктот ми рекоа да ставам ациди борици. На колку време да му ја менувам газата? И дали се става првите 24часа или повеќе денови?
Лепенките ти се попрактични ефектот е ист,ама чим си зела ациди борици земи и од оној мрежест завој или исечи чорапче да ти ја држи газата ,менувај ја на неколку часа првиот ден .
Лепенките ти се попрактични ефектот е ист,ама чим си зела ациди борици земи и од оној мрежест завој или исечи чорапче да ти ја држи газата ,менувај ја на неколку часа првиот ден .
Нормално е мене ми рекоа да очекувам да биде поспана ,кенкава и дека може да качи температура .Ќе помине после 24ч. Нема да има ништо.
Да знам дека се подобри имам дома и лепенки ама ај ги послушав докторките. Во аптека се ми дадоа што треба, еве го господинот