Јас два дена му ставав. Ставав натопено памукче, газа и со фластер залепено на ноџето. Кога ќе видев дека е суво, тогаш менував. Колку ми е жал вака боцкани И уште кога ќе заспие со капка млекце на обравче, така како изморено, а бе ќе си пукнам.
Мајки, дали сте рефундирале досега пари преку фондот за здравство? Знаете процедура, правила( во однос на здравствено осигурување, сум немала за август, јас не знаев, сега треба да си платам преглед за малово,па дека е окотмври дали имам право на рефундирање)?
Фала ти многу. Ќе дад isto ja odnesov na pedijatar, ne se smiruvase sto i da pravev, taa kaza deka e gladna deka jas nemam dovolno mleko uste, a dohranata denes so macenje i ja davav, se grci, ne e kakala od sinoke ... edvaj ispi 20ml kaj pedijatarot eve sega konecno zaspa so uteha na grada, a znam deka nema skoro ic mleko i od mojot strees Vidov bidejki se izmolzuvav denes orv pat. Isto kaza deka ke go izgubam i ona mleko koe treeba da dojde zaradi stresot ako prodolzam. Od vcera do deneska malata e oslabena 10 grama Vcera pocnav da ti pisuvam i ne znam zosto ne se prati, no ti blagodaram za sovetite. Mnogu mi znacat
Дали имате користено ваков лосион? На ножето малиов му се појави малку како црвенило па ни го препишаа овој.
Како ги облекувате за спиење бебињата овој период? И со што ги покривате? Цело време мислам дека и' е ладно бидејќи рачињата и се ладни цело време, а ја покривам само до половина со две тенки памучни кебенца. На мешето и вратчето никогаш не е ладна. Ако и е ладно веројатно нема да може да спие нели? Инаку облечена е со боди на кратки и шпикозни на долги ракави.
Со боди со куси и вреќичката од Тила. Го покривам со памучно ќебе. Колку степени ви е во собата каде што спие? Кај нас е 22-23.
И кај нас е толку отприлика,уште сонце влегува попладне и ноќите не се баш ладни. А рацете не му ги покриваш нели?
Не, но вреќичката е со ракави. Мислам дека го нервира тоа, па затоа потенка вреќа купив без ракави, ќе го облекувам со шпикозни.
Еве нешто за облекувањето и температурите https://www.instagram.com/p/CGUfSnesCaK/?igshid=zk1vt4o7lmh5
И синко е во боди или по кратки или без ракави и со тенки шпихозни, а го покривам со малку подебелко ќебенце (подебелко од оние тенките.. ама објаснив) а тт во спална ни е од 20-22 степени
Исти смее имојот не ссака а еве за некој ден правиме 4 месеци.. Само цице и цице.. Се со лажичка давам
Супер, баш ова ми требаше,ти благодарам Ноќеска ни беше 21° во спалната, и ставив тенко јорганче, ама нешто не го сакаше баш, протестираше со кревање нозе
Мајки кажувајте совет. Во четврти скок е влезен веќе недела и пол и ништо живо не сака да јаде. На АД е. Кога ќе му давам шише плаче како да го тепа некој...Полудев од што се трудам да јаде. Секој оброк е така. Навечер кога ќе стане за млеко и е полу заспан само тогаш мирно ќе испие оброк ама ни тогаш не пие доволно колку што треба. Се плашам дека дури и ќе намали на килажа а не да зголеми воопшто
Вчера поминавме супер. Дури подобро од кога прими само рота на два месеци. Воопшто не беше кенкав, ниту пак сонлив. Само форсирав доење многу. Завчера правев нели крвна слика, хемоглобинот и еритроцитите на горна граница, и ај сеа? Нели не се пренесува железо од мајката? Јас од последната крвна слика коа кажаа дека е слабокрвен секој ден јадев спирулина, аронија и семе од коприва со мед.