Zdravo na site. Malata ima 6 dena, obicno koga jadi spie po 3 saata navecer i ja budime za jadenje no od denes preku den se budi posle 30min -1 saat. Ne e gladna dovolno jade, peleni se e dobro. Koga se budi nekako e mnogu isplasena i kinka. Imate li soveti ve molam, utre imame preged kaj pedijatar
И кај мене почна така да плачи ко ќе му давам да цица , гледам дека голта воздух и мислам дека го боли нешто, пробав и со шише исто. Не знам зошто така сега...Се стега се трга , плачи а знам дека е гладен. 12 нед е. Исто и навечер како кај тебе . Можеш да му смениш ад да пробаш
Денес конечно спиеше 3 саати стана цица пак продолжи, првиот саат до нејзе лежев потоа ја оставив, пред 20 мин пак цицаше поспа уште малку и стана весела, од тоа неспиење денски се ежам, ваљда излегуваме од скокот па ќе спие.
Изгледа сите во одреден период какаат слузаво, баш пишувавме за ова. Мене ми рекоа дека е поради забите.
Гума е, не би требало да мувлоса. Јас ја измивам и ја оставам на крпа сама да се осуши, не ја бришам.
Големата Софи може да мувлоса одвнатре ако влезе вода бидејќи има дупче. Но со прстот може да го затвориш и да миеш. Малата нема дупче слободно може под чешма. А само пребришана не ми е хигиенски некако за бебе.
А женски кажете ми од кога ги возете под агол од 45степени , пошто транспортерот е досадна работа веќе сака господинот да гледа
Нешто повеќе од 4 и пол месеци имаше, иако ортопедот ми рече од 4 да го ставам. Зошто се даваат тие? Ако се витамини, мислам дека витамини подоцна се даваат на бебе по препорака.