Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Некои транспортери имаат дополнително сунгече за новороденче. Потоа се трга тоа и е под 45 степени транспортерот.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.151
    Па не знам, ова мојот дали имал. Значи може да се вози во транспортер бебе до кај 6-7 месеци, а да нема лоши последици?
    За да разјасниме, да не се уплашат другиве, ко мене што ме плашат со искривување на грпчето. 8-|

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас го возев до 10 месеци:) единствено во него мирен седеше. Па потоа во седиште. Најспокојно во него беше изегувњето. Се додека глава не излезе вози го мајка. Ноџиња нека висат нема мака.
    Јас од макси кози имам и душата му е извадена.
    Сега втора рунда го чека на транспортерот:)

На BabyT*, dunika, elcezelce и 2 други им се допаѓа ова.
  4. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    384
    мене Антоние ми рече дека транспортерот е само за пренос на детето на лекар и сл, (краток престој)и како седиште за у кола... но не за прошетки низ парк или спиење во него.
    Корпата што е, се подесува на три позиции... на 0, на 45 и на 90.

На Butterfly1107 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  5. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Ретко го дигам да ждригне затоа што ми заспива додека цица и жал ми е да го разбудам. Правам ли голема грешка?

6. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    384
    јас кога ми заспива со цицање,никогаш не го будам да ждригне бидејки одма ми се рассонува

На RAK91, Cherry333, K7M10J и 2 други им се допаѓа ова.
  7. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Исто, а најчесто заспива. И да го ждригнам, мора пак да му дадам цицка за да заспие.

На anitka-fifa, dunika и K7M10J им се допаѓа ова.
  8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Исто и јас, само моево па повраќа,растура. Само се пресоблекуваме.

9. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Моево сега почна да повраќа, мада јас не сум го видела, мојов изгледа го прејадува додека спијам. :D Ми е страв да не поврати во спиење, да се задави.
    Исто знае да се искака додека пие млеко и да заспие, не знам што е попаметно, да го разбудам и да му сменам пелена, или да оставам да спие. Шубе ми е искакан да го оставам, да не се разрани.

10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Аа не го будам, какво будење :rofl: Јас одвај чекам да заспие, имам уште едно ѕверче, шанса ми е да одговорам и на неговите потреби. На АД сте ? Ако поврати во спиење обично сум до него и навечер и го осеќам, а ако треба да се тргнам од него го вртам на страна малку. Додека е помало така ќе се осеќаш, кога ќе пркне нема да има таква опасност. Во најмала рака ќе се закашла ќе го слушнеш.

На Butterfly1107 и PurpleMind им се допаѓа ова.
  11. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Дечково ни е голем и лаком, јас мислам дека немам доволно млеко сеуште, иако надојдува, за да му ги задоволам потребите. Обично АД даваме навечер затоа што не му е доволно тоа што го измолзувам, а јас спијам, маж ми го чува.
    Плачев, многу плачев и се обвинував затоа што немав доволно млеко да го наранам уште од самиот почеток. Кога и да ми предложеа за АД, се лутев, хормонална и луда. :D Капак на сѐ беше кога едвај измолзив 10мл, го оставив во шишенцето и заспав и на свекрва ми ѝ се истурила вода во шишето додека го затоплувала млекото. Сѐ отерав у пичку матер! :D

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Колку време помина? Има време ќе ти дојде млеко. Колку има побарувачка толку производство. Навечер ако нема подои може и да не ти лачат тогаш млеко. После 20-21 ден нагло доаѓа млекото. До тогаш нон стоп на града и ако треба ад, ама прво да цица па ад (fingers)

На Butterfly1107, Maja92@ и PurpleMind им се допаѓа ова.
  13. PurpleMind

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Десет дена. Сега баш се измолзив, ако го дојам уште еднаш и толку ќе биде до сабајле. АД му даваме и кога треба да одиме на преглед, за да биде мирен и да спие. Се надевам дека ќе надојде. (fingers)

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Се чудев што е тоа Софи кога ве читав како ја одржувате, сега гледам натпревар со Софи жирафата :) Сите ја знаевте Софи? Што е толку подобра од другите гумени играчки?

15. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Ставај ја почесто на града за да надојде млеко, инаку за ждригнување ноќе ја држам некое време и некогаш ја оставам неждригната, но ми вадеше памет неколку пати и се врати млекцето и низ уста и низ нос. Заради тоа редвно ја оставам на страна да спие ја потпирам позади грбчето со нешто за да не се сврти.

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Хахах и јас се прашувам истото?
    Софи според мене е само фенси, несакам да ме разберете погрешно сите што сте ја имате :x

На Dua!, K7M10J и Maja92@ им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Изработена е од природна гума. Ако ги сака другите глодалки немаш потреба од Софи. Моето ја сака, најубаво се чеша со неа.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Јас би земала без цевче , тој систем со тркалце вртелешката и цевчето имам осет дека никогаш не се исчистени убаво . Плус цело време ми тече од страните низ дупчињата , а убаво го затварам...

Исто беше и кај мој бебуш , користевме rilastil atopic крема и за 1 недела ни помина околу 1000 ден е ама голема е

На mother_nature и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  19. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Бебето ми е три месеци во спална кај што спие преку ден е 23-24 степени ,но навечер се спушта до 20 и рацете,образите и носот и се ептен ладни, а баш приметив нокеска дека и на вратот и беше малку ладно. Кога станувам пуштам гралка ама не можам да ја оставам цела ноќ. Ја облакам по боди на презрамки,боди на долги,чорапи и панталончиња и ја покривам со кебенце. Страв ми е да не и е ладно не знам се мислам вреќа да и земам ама не знам каква,една најдов подебела дали ке ми врши работа или потенка да барам. Некој совет

Прикачени фајлови:

20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Облечи и боди на долги и шпикозни и покриј ја со ќебе.