Веќе 4ти ден немаме кака, само мочка. Дали треба да превземам нешто? До колку дена е нормално? 4 недели имаме
Девојки ми треба совет... Дали со 3месечно бебе викендов да одам во Берово? или ладно е? Купив и скафандер за секојнслучај, ама некако се плашам, прво патување би ни било надвор од Ск...башка и коронава...
Не за ладно туку кај го најде баш Берово? Многу заболени има таму, моја блиска беше на викенд и испадна да биде во контакт со заболен, па беше во изолација. Јас не би идела.
Мајки 5 ден еве бебе како станув на саат сат и пол а н сабјале кога ќе затера и на пола сат.. Дење е нњмирен и исто дремките му се за никаде ... Стануваше 2 до 3 пати цицаше и пак заспуваше сега ова нз шо е капнав не сум спијана веќе од премора од станувања не можам ни сон да фатам.. 4 месеци сме и сеуште не сме влезени во 4 скок
Мајки кажете гелче за заби кое ќе има некаков ефект. Не сум пробала ни едно ама време е да купам. Мали ми е многу нервозен да може двете раце ќе ги пикне одеднаш во уста има синко предиспозиции да извади забче на 4месеци исто како сестра му ама со неа немав мака со заби вадење. Ни спие ко што треба, ни мирен не седи.. за цицање си цица ама многу е кенкав, ништо не можеш да му погодиш
И ние сме исти плаче нервозен е не можам да го смирам.. Однжбива да цица.. Навечер не спие по 10 пати станува дсли е до заби нз и јас
Исто е и кај нас, и мене ме интересира дали е само скокот или и заби се во прашање А, сакав да прашам, во последно откако почнаа случувањата со скокот, почесто бљуцка... се мислам дека е од екстремно што се лигави, значи цело време се двете рачиња в уста треба ли можеби нешто околу тоа да се превземе или само ќе помине?
аа рачињата одамна се веќе најпогодена глодалка, туку мислев за бљуцкањето... не пропушта после цицање така поголема количина да поврати, што порано не се случувало
Freziderm има. И некои други има, ама јас тоа сум го користела. Дали имаше ефект, не знам. На почетокот да. Зависи од детето кое повеќе ќе му одговара. Ставај ги во фрижидер глодалките и ладни давај ги.
Сиг со рацете си го допира петлето со викаме и добива нагон.. Исти дме само што ова нд бљуцка.. Ја нз шо да му прам ќд одам на педихатар да го види прегледа грло, заби нз ни цица ни спија нз веќе што да правам
Ааа за бљуцкање немам искуство, мали не бљуцка ич Ќе пишат тие што знаат. Најверојатно нема гајле, речиси сите бљуцкаат.
дали трет скок ср манифрстира со не спиење,крнкањр, нервоза,? 12 нрдрла и 4 дена, еве 2 дена кенка, спие по 20 мин, само на града заспива и така сака да спие...
Може некој да стави printscreen за прв скок како се манифестира? Сакам да го посматрам бебе како ќе се однесува и дали ќе се вклопи со теоријата. Според последен термин деновиве треба да почне, ама зачнат е една недела покасно, ќе ми поместеа термин за малку ама се породив порано...