Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

@0ли Полна кеса со ствари имаше, на Мустела и Бекутан тестери, прашок, омекшивач, апчињава, торбичка, несесер, влошки за гради...
    Ова за да ве инспирира и до второ да се пораѓате таму, па до тогаш уште некој апгрејд ќе направат :D

2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Јас бев кај Анчевски, д-р Тања. И не се грижи, јас се извадив од памет, ама излезе дека не е ништо страшно

Last edited: Oct 23, 2020
    Izzy_0504 likes this.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Тебе изгледа те бендисале. Јас и ти тука негде се породивме. Влошки за гради, несесер, торбичка, апчиња не добив ]:)
    Ми дадоа бекутан тестер пелена и креми во бекутан ранче, мустела тестер, прашок омекшивач, халки боди и синомарин 2 шишенца капки за нос :smirk:

4. mar3q

mar3q Истакнат член

Терминот ми беше на 28.08 а се породив на 19.08. Бебе е 2 месеци и 5 дена. Од понеделникот не сака да пие млеко. На градата спие и ја тегне а АД едвај пие по 60 (а треба да пие по 150). Да не е скок?

Sanemsi likes this.
  5. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

И мене ми дадоа исто како што пиша @Izzy_0504 а боди и капки за нос немаше кај мене.
    Сигурно нешто комбинираат ќ, зависи од моментот.

6. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Јас имав лигавче биогаја и ракавици, а цимерката имаше поголем пакет бекутан во ист ден породени во Ремедика

7. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

@Milkiway И јас немав боди и капки.. ни лигавче и ракавици како Чучанов.
    Мислам декс прават различни пакети па рандом го делат. Мене кога ми донесоа, имаше уште неколку спремни да ги поделат, и така од купче земаа едно и ми дадоа, скроз рандом

K.Mari4ka and Milkiway like this.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ни кај мене немаше боди и синомарин имаше покрај наведеното од хипп лигавче и лажичка со тестери внатре од кремче:) што ке им се фати:)
    Али првиот пат кога се порајѓав ептен штуро беше. Мустела и бекутан само

K.Mari4ka, Milkiway and Chuchanov like this.
  9. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

@Chuchanov тоа на ништо не личи на едната едно на другата друго а заедно е во соба. Ние со цимерката заедно си ги разгледувавме и си коментиравме

@Izzy_0504 точно дека ги зимаат рандом, кај мене на пример имаме лигавче за
    машко а јас породена со женско :)

@Happyinlove јас баш се изненадив кога ни дадоа ќесе со производи дека читав тука на форумов дека не било како порано шо давале па не ни очекував :) Па добро ми дојде :lol:

Milkiway and Happyinlove like this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Мене ми дадоа: лигавче Биогаја, тестери Мустела, Бекутан ранче со тестери, две пелени и мало пакување влажни, две влошки за гради и ланолин тестер Медела, прашок.

Milkiway, Chuchanov and Happyinlove like this.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Кај нас 3 скок беше мн нервооозен, само враце и пиштеше.. Не ме оставаше да мрднам 5 мин.. Не смеев да го легнам се враце.. Друго така специјално не се случуваше

anitka-fifa likes this.
  12. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Пред да направи 4 месеци неколку дена.. Т. С одкако заврши 3 скок почна д го прави тоа

Zuza28 likes this.
  13. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Сабајлево утнав, бебе се нацица па и дадов капки, веднаш поврати. Дали да и дадам пак од капките ?

14. Macika222

Macika222 Истакнат член

Zdravo bebe e dve nedeli na doenje sme ama mnogu sme lakomi pa mozi i ednas do dva pati i ad aptamil i imame tecna stolica celi vreme kako cica i kaka duri gazenceto i e vcrveneto iskustvo nekoja da mi kaze

15. Dua!

Dua! Истакнат член

Женски ај хелп малце.Тие што користите колиеф капки и што сте само на доење како ги давате?Јас не се измолзувам а читам во упатството дека треба на 15мл млеко по 4 капки да се дадат со лажичка потоа да се продолжи со доење.Сега пробав измолзив 10мл и ставив 3 капки во млекото ама малата ми заспа.Дали ако го ставам во фрижидер измолзеното со капките можам да го дадам наредно доење?

16. ni.na

ni.na Популарен член

Јас сум исто тазе ама вака правам, во лажиче стискам млекце 4 капки и во уста после го дојам. Ама нека кажат и поискусните:D

17. ni.na

ni.na Популарен член

Мислам дека е нормално столицата да е потечна кај бебиња уште поубаво што како да не го мачи мешето, еве според сликава каква треба
    https://www.breastfeedingmaterials.com/view-breastfed-baby-stool

18. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Од сабајлето оваа и е трета дремка ја оставам на кревет се завртува на стомак да спие :o неможам ништо да фатам по дома. Пробав да ја завртам на грб кога викна да плаче:sweat:

Butterfly1107 likes this.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Зошто ја вртиш? Ако сама си се врти на меше остави ја ќе се наспие. Само повремено гледај ја мада ништо нема да се случи. Мојот преку ден се врти на меше ако го боли, па така изгледа му е убаво, а ноќе најчесто е на меше.

0ли likes this.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Не и давај ад ако имаш доволно млеко, може од тоа е потечна столицата. Кај новороденчињата е течна секако само не треба ептен како вода да е. Давај и колку сака нека цица, сите се такви лакоми на почеток. Газето да не и е црвено од пелените? Пробај смени ги купи некое мало пакување од друга фирма и ќе видиш дали ќе се среди, во меѓувреме бриши ја со млака вода и мачкај нешто со цинк.