I kaj mene pocna raceto da si go stava da si go shmuka i jas mislev deka e znak deka e gladna,ama ne e ... ke javuvaat noviteti kako rastat
Нормално е Синко ика уште од меше. Никој не ми веруваше, дури ни мајка ми и еве го и сега ика. Итоа икање по пола саат и повеќе некогаш. И јас сум иста се уште, ден денес икам цел ден ако се заикам од нешто суво ако јадам, а синко изгледа се прејадува во тие моменти. Си викам од мене го наследи тоа
Исти сме.. Ама ние имаме мака и до забчињата и тоа дополнително отежнува.. Камен ладни му се оти му се се лигави.. Кога дадам осанит топчињата што се се смирува малку и ги спушта рацете иначе со гелмачкам.. Можеби го чешаат жебините па се чеш со рацете? Ставате ли гелче?
Млекото неможе да секне.. Ако имаш денот имаш и ноќта.. Пумпата не е мерило.. Јас повеќд од 30 мл неможам да измолзам.. Гладно бебе кога ќе трга самото млеко му надојдува с тиможиш да помогниш со компресии .. Само повеќе течности треба внесување...
@prinstongirl2 нормално е наутро повеќе да измолзуваш. Така и треба да е. Но, ако наутро имаш млеко, а навечер не, значи не внесуваш доволно течности. Да не ме сфатиш погрешно, течностите не го прават млекото, ама и те како се важни за создавањето на млеко. Ако ти е за споредба, на пр.Преку ден не знам колку пијам вода, 2-3 л, ама преку ноќ литар до литар ипол.
Јас и немолзам.. На почетокот и кас мислев навечер немам млњко па нудев ад па неќе, нервози... Скоро 4 и оол месеци сме и само цице нудам иако има денови кога градите ми се помеки и исто ќњ речам нњма млеко, секнало нз што се случи.. Ам после сфаќам дека има.. Неможе магично да го снема.. Исто и јас внесувам мн мн течности имногу треба калоричн храна... Доењето дебелее ! Тоа е точно!
И спиење треба. Меки стануваат градите штом се воспостави лактација. Значи бебе добива колку што бара. Колку повеќе на града, толку повеќе млеко. Само внимавај, ако спие подолго ноќе, може да се преполнат па проблем. Не се оптеретувај и биди сигурна дека имаш млеко.
Станува навечер и цица по 2 3 4 пати зависи од ноќта... Градите ми се меки уште од почњтокот и сум немала мака со нив
Јас навечер давам ад затоа што цица и не го слушам да голта, па затоа и мислам дека немам млеко. Преку ноќ машкиот го чува со ад, за јас да спијам.
Здраво. Моментално сме на дохрана + доење. Користиме aptamil premature и секогаш после пиење, бебенцето ми бљуцка, а знае и да потповрати. Не знам дали е до млекото или е нормално.
Ве молам за совет. Денес на 2 мес и 8 дена примивме вакцина. Преедка ми качи темп и дадов далерон. Цело време ми е поспана и не сака да пие млеко. 6 часа поминаа а таа едвај 2 пати по 20мл испи. Града не ни фаќа. Дали така да ја оставам и да чекам сама да побара млеко? Зор ле и давам да пие но не сака си дрема цело време
Нормално е. Пробај да му даваш млеко поткренато, да не е скрос во легната положба. Одкако ќе се најаде одма исправи го, и гледај да ждригне. Ќе се среди после некое време.
Истите сме и ние.. Него тогаш градата му е цуцла лажливка а млеко има .. И погоре пишав не можи до 4 5 6 часот д има млеко и после магично снема.. Едноставно не е гладно сака да си игра детето.. Јас така сум сватила нз.. А и јас кало тебе мислев само што моето бебе не прифати но шише а уште помалку АД.....не го сака шишето ама ни малку.. Да го сакаше можеби и јас ќе давав нз.. Ама верувај млеко има
Мало е, се прејадува.. Сите бебина бљуцкааат.. Со тек на време ќе сњ стабилизира и ќе се научи... Кревај го на рамо да ждригне... Ако е бљуцкањето кало млаз, чешма тогаш посоветувај се со педијатар.. Можеби е рефлукс
и ти го носиш без упат за 200ден? Мене педијатарот ми даде упат ама за тафталиџе,а не ми се оди таму бидејки одат и тие за тест корона...
Мене Синлаб ми е поблизу, првпат го носев таму за кс пред некоја недела. Го боцнаа со мала игличка за бебиња, не трепна и многу брзо завршивме. Резултатите ги имавме за 1 саат. И да ви кажам првпат да осетам бенефиција дека со мало дете сум. Додека бев трудна нит предност ми давале кај што сум чекала, ни во автобус ми станале (ова на почеток кога се возев), па и откако се породив никаде не сум била привилегирана и првпат во Синлаб само што стигнавме имаше голема редица и одма не викнаа пред сите да одиме. Така да, задоволна од таму.
Да, во Аеродром нема гужва воопшто, секогаш сум завршувала брзо. Јас правев крвна слика со црп и брисеви. Крвна слика е 200денари, црп 300 денари и бриаевите 350 денари.