Ова проверена информација ти е или од рекла казала муабет е ? Искрено неверно ми е ,зашто бев и на предавање што он го држеше за доењето и не ми се верува дека би дал таков совет.
За влечење мрсули кај бебе, да или не, кога ја бањам и влечам и има по некое мрсулче. Инаку не е затната, освен наутро така малку, па не знам дали е подобро да ја прочистувам со спрејче и да влечам или да оставам.
Јас влечам само кога е затнат или кога гледам дека има мрсулчиња. Ставам Синомарин и после тоа влечам.
Мајки до сега имав неколку пати забележано како лигаво во каките кај бебе ,ама денес како цела пелена лигаво, можно ли да е некој шлајм нешто ... носето насабајле затнато ставаме спрејче и во ред е , знае да загрчи одвреме навреме, на педијатар ни рекоа од носето е тоа грчење , не е стално ... а пред три дена крвна слика правевме ок е ... 2 ипол месеци сме
На моето му се повеќето такви, крвна слика супер. Расположен е, супер си цица. Тука некој спомна дека може од лигавење така да се прави. Може си има и шлајмчиња и си ги голта. Нас матичната ни рече се додека нема промени во расположение и тегоби, се е во ред.
Да оваа недела почна со лигавење многу ... лигавчето жива вода го прави .. расположена е си цица си се смее се си прави нормално ... ама ме зачуди денес
Ние еве за два дена 6 месеци, пијам без прекин од Хумана. Обично по два пати, до кај трет месец пиев по еднаш, а некогаш и 3 пати си правам во ден.
Ова со јајцево- баба ми ми кажуваше на времето тетка ми како бебе (родена во лето) целата се изнафрлала по цело тело. Доктор и' рекол да стави во коритото јајце и така да ја капи. После, само ја покрила со пелена и до вечерта цело црвенило го снемало. Ми настојуваше и јас да го капам малиов во јајце, ама јас никогаш не го направив тоа
Зедов на хип од аптека, пишува 4 плус, кога правам понекогаш само едно овошје или зеленчук додавам по една лажица.
И ние сме 4 ++ и бебе цица махна 2 саата... Саат и пол вопросек.. Како влеговмево 4 месец навечер ми станувамногу на 2 сата а иначе врзуваше 4 саати...
Лимон ако ика.. Јас му дававда лижне оти икаше по 15 мин.. Иодма преикуваше.. За лимонот мајками и свекрвами исто мислење имаа
Ние сме 4++и цел месец ни се такви.. Зедовме линех по препорака на педијатар демек да се среди ама нема подобрувањр некое ќе виидме...
Јас не давав ништо освен да цицне ако ика подолго и прекинуваше. Уште во стомак си икаше, па и ние возрасните икаме, ништо страшно. Не му давај лимон ептен е мало. За лигавите каки што прашуваше некоја членка погоре, кај моето се среди откако почна со цврста исхрана конкретно со ориз.
Даваш бејбитол д3 и плус пливит д3? Нас ни кажа само за бајбитол д3 и бејбитол д3 со омега за пливит не ни кажа.
Зависи колку единици д3 треба да прими. Во Бејбитол ми се чини имаше 400, ако има потреба од поголема доза се дава плус.