@0ли кажи ми за цмиздење..со денови сум хаос што за дњновиве поминати а не сетив ништо што за враќање дома.. Ама љубов се И да за два дена одиме во друга тема Времево прескокнува денови,не да лета
Да ве прашам нешто ние напрајвме една недела. Се родивме малечки 2.4кг, се раниме со адаптирано млеко, мене не ми дојде млеко затоа што примав јаки антибиотици после пораѓај. Сакам да прашам за вака малечки бебиња дали вие ги разбудувате навечер или чекате сами да станат. Мене ми рекоја да ја хранам на секои три сати некогаш таа станува сама ама некогаш морам јас да ја разбудам па местам аларм. Незнам дали да чекам да стани сама ама сакам да си ја клај килажата??
Да ја будиш. Се додека не дадат зелено светло кога убаво ќе накачи на килажа која дозволува да не се буди
Ние ко се родивме немавме ич.. Знам се породив на болничкиот кревет бидеќи мн брзо се отворив и сестрите ги фатив неспремни а бебе излегува.. Излезе го зедоја и маж ми ко ме праша ккаво е го виде.. Викам нз каков е само знам дека нема коса..
Моето се роди со една црна коса, се чудев на кого има таква коса. И после му падна и почна нова да расне, како татко му накај плаво/џинџер врти. Само напред 3 прамени никако да му паднат и позади на средина има уште малку како џигерици Многу е смешен. Спојлер: Коса
Мајки, малиот денес полни 12 дена. Ќе почнеме од денес со D витамин. Вие од кој давате? Моето се храни со ад млеко Хумана ама и од мене пие млеко измолзено со пумпица... Вие од кој ден почнавте со капките?
А колки месеци ти е бебе? Јас до сега никогаш не сум дала вода ни чај ..а Не, барем јас не дадов. Се консултирав со повеќе доктори , изборот беше мој. Па цревата не му се развиени на 2 месечно бебе , железо да му давам . Боже мој , не беше до толку паднат Hmgb 97 , требало 110...кога ја прими шестовал. вакцина . Значи до 3 мес.возраст се смета за физиолошка анемија, бебе црпи од мајката.
Од 8ми ден давам Д3+К1 по една твист оф капсула дневно и ДХА омега 1 твист оф капсула. На мајчино млеко е малата кај мене
Od osmi den Se pocnuva so D vitamin,slobodna mozes da pocnes uste Denes,moeto e tocno Edna nedela,od utre pocnuvame do D vitamin so omega. Dali go nosis nadvor na since,toplo e ovie denovi,Se mislam Dali da pocnete da setame
Од 8 ми ден и јас почнав за малиов давав д3к1 до 3 и пол месеци после почнав омега и д3.. @Aw-aw ако не дува ветер не гледам зошто да не излегувате надвор на сонце и на бебето и тебе ќе ви годи свеж воздух
Д може од осми ден, јас почнав од 10иот, давав д3+к1 на бејбитол и едно пакетче само омегс дха потрошив.После накај 3 месец и нешто продолжив со д3+омега исто на бејбитол, а имам земено и од друга фирма (омегамед). Сега сме 6 месеци и сеуште давам
Прашање за вас што родивте деца со коса: кога им паднаа косичките, на колку месеци? Изгледа ли тоа страшно или постепено се обновува влакното? Патем, на колку месеци им се знае дефинитвната боја на очи?
На неколку месеци, три или четири почна да му се менува косата на моето. Не е страшно, не паѓа цела наеднаш, ќе се митари по малку некое време, ќе збираш влакна со такво лепливо ваљаче... За очи не знам.
На моево како на стар дедо му беше, горе цела му испопаѓа, само од страните и назад од пола глава имаше. Баш и овде прашував и пишувавме. Наеднаш му падна горе, па таму полека почна да му расте, а од страните постепено му паѓаше и се заменуваше со нова.
Вториот месец почна да паѓа предниот дел од косичката, сега сме 3 и пол, му падна задниот дел па сега забележав дека му растат нови. Сега е поцврста и со појак пигмент на боја, смеѓи сме Изгледа ќелаво Нормално си е, не се плаши. Дефинитивна боја на 6 месеци.