Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Мајка според ова килажа што си ја напишала бебе треба да пие 500мл во 24 часа горе доле 50-60мл плус минус во зависнос од бебе дали е лакомо или не.. Пробај со еспомисан капки нас мислам тие не спасија и по некое не пишано правило на изгреј сонце и на заогање на сонцето грчевите се најаки кога ми кажа вака сметав глупости али се уверив и самата. Иначе да не дојди од памет ти кажувам за мл вака ќе си рачунаш ја пишуваш килажата на бебето во случајов 3.500÷0.7*100
    Едит
    И послушај ја @babyboy1 убаво ти пишала следи го детето не табела

На babyboy1 и Katerina94 им се допаѓа ова.
  2. None2019

None2019 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите, повторно јас. Бебе, 2 месеци и 10 дена, требаше вчера да прими вакцина. Арно ама, направивме крвна слика, хемоглобин 95 и мала настинка. Е сега, ја консултирам матичната др, ми вика да давам една недела витамин ц и да повторам крвна слика. Ја консултирам др. каде го носам на приватно, таа вика мора да зема нешто за железото. На крај одам кај др. кај вакцините, а таа пак вика ништо да не зема и да се вакцинира. Навистина не знам веќе што да правам. Ве молам за совети и ваши искуства. Ви благодарам

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    За вакцина хемоглобинот треба да е 100-130, а плус со настинка јас не би вакцинирала. За железото немам искуство, но скоро имаше дискусија во темата Совети 6 до 12 месеци мислам, побарај таму.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mika20

Mika20 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    92
    Мајки вие што давате вигантол капки што друго му давате на бебето?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Како ги стерилизирате шишињата?

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Омега, пробиотик и витамини. 6 месеци е.

На MilaSs12, Leo_29 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  7. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Мајки го имате ли ,искористливо е или џабе потрошени пари ? Се мислам да го порачам ама спрема димензиите некако мало ми личи..
    И меѓу хранилка и лулашка за бебе што би одбрале ?

Прикачени фајлови:

8. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.054
    Јас имам нешто слично на ова, baby piano, од Pi Ki го нарачав, верувам дека најевтино е кај нив. Синко цело време мрда со ноџињата и сега имаме мал пијанист дома, му се дупна од радости. Ги мава тропките да му мрдаат и им гуга, си игра.
    За мало бебе релаксатор е одлична опција ако сакаш да пододмориш малку или да завршиш некоја работа, ние ептен го користиме уште од првиот ден. Јас и немам нешто што купив а не искористив. :wasntme:
    А хранилка не ти треба се додека не почне да седи, тоа можеш и подоцна. Јас добив на подарок за повојница, но се уште сме малечки за да ја користиме, а по искуства што сум слушала од други ќе биде многу искористена.

На babyboy1 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  9. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    203
    Мајки дали е нормално бебето е старо скоро 40 дена и кака еднаш на 24 часа и тоа цел ден со напрегање, плачење и кенкање. Да напоменам дека е на адаптирано и и давам и чајче еднаш во денот. Имал ли некој искуство со вакво нешто и дали да паничам бидејќи прво бебе ми е не знам. Педијатерката не ми враќа два дена и барам нова и во меѓувреме затоа прашувам.

10. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Не релаксатор туку ваква ,до 25 кг пишува дека е... Затоа и се мислам меѓу двете. А за двете немам простор ,плус немам трпезарија па некако смислата на хранилката ми се губи...

Прикачени фајлови:

Последна измена: 6 ноември 2020
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    19.081
    Тенџере едно зовриј вода и стави ги шишенцата да отстојат ја по 30м ги оставав.
    Тука прочотав за фрош сјајот за миење. Во дм го имаш убаво е прво со тој па после да стерелизираш

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Мене ми фаќаат бигор така (со скопската вода од чешма) па купувам вода за стерилизирање(facepalm)

На Izzy_0504, Butterfly1107 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.273
    Допаѓања:
    19.081
    Да така уште поубаво
    Ја дека купив стерелизатор и брзо прекинав со тенџерето
    А во стерелизатор дестилирана користам

На Izzy_0504, BeLLaDona23 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    384
    Јас пак :)
    Мене со хемоглобин 96ка ми го вратија од вакцина...
    Ти пишав претходн....пие сидерал и пико Ц, сега му е 120,и педијатарот ми рече да пие плус уште еден месец,па тек после вакцина (тогаш би бил 4++

На None2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. None2019

None2019 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    8
    Фала ти многу, денес ни дадоа сидерал и нас, па да видиме што понатаму. Само да ве прашам, дали бебенце то ви е на ексклузивно доење и дали има правило како да се даваат? Ви благодарам уште еднаш

16. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Како ги улегнувате бебињата на страна или на грб? Во болница ми рекоа малку на страна да ја улегнувам. До скоро тоа ми успеваше но сега почна сама да се врти низ креветчето

17. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    2.298
    Колку е соодносот сода-вода? И колку често смее да се користи, дали знаеш?:)

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас на страна го легнувам ама најубаво му е да спие на стомаче па сам се врти и главчето си го врти сам лево десно

19. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Сега читав во ортопедски прегледи, совет од ортопед било бебе да спие на грб.

На Maja92@ и K7M10J им се допаѓа ова.
  20. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Јас ги вриев еднаш денот-навечер а преку ден ги миев со сјај и жешка вода..сега и не ги ни вријам само мијам со жешка вода
    Подлогата јас ептен ја искористив и уште ја користам бебе уживаше таму сега се врти па брзо ми излегува од неа и се влечи по тепих:D
    Го имаме и baby piano и таму беше мирен додека не почна да лази( се влечи сеуште не е класично лазење ама не е на едно место)
    За лулашка немам искуство ама релаксаторот уште го користам некогаш и го хранам таму уште немам купено хранилка (facepalm) ама се исправа како столче со три позиции е па сега за сега додека се одлучам брка работа :D

На Осе и Brpbrp им се допаѓа ова.