Колку дремки ви имаат бебиња на 5 месеци? Моето од кога е родено не е наспиено не и се спие, навечер од 21 до 6 сабајле максимум и 3 дремки од по пола саат преку ден
Јас бев во слична ситуација ко тебе ради тоа што праев ртг на плуќа не смеев да дојам 12 саати.Земав аптамил пиеше без проблем бебе.
Пробиотик можеш и омега. Или во стерилизатор, или машина за садови или класично со вриење. Ова ке ти се најде да се занимава бебе и да се научи да се превртува на страна. Јас од базаро имам, иста е цената. Една е мајка! Ако е со тебе нормално и очекувано е да те обожава. Кого да сака ако не тебе? Јас на секое менување пелена ставав павловиќева, а ако не го мијам после какање и веледа со цинк. До сега ми се нема вцрвено, само кај газето од напор а нон стоп какаше додека беше 3 4 месеци.
Мислам тоа згрешив што само веледа ставав Бепе црвен ставав веледа поинтезивно му помина и продолжив без павловичева Ништо да му помине па ќе продолжам со павловичевата пак.
На два месеци отприлика треба. Ние сме 3 и пол месеци и досега од што ми е мерак да му купувам работи има сменето 6 цуцли
Јас како да имам прочитано дека ја достига? Иако ја хејтаат павловиќевата заради состојките, јас сум задоволна. Синко ниту еднаш се нема вцрвенето, само кај газето кога има запек, и еднаш од влажни ама помина до вечерта, одма забележав и мачкав со веледа. Павловиќевата создава некаков слој, бариера и каките не се лепат.
Испи 2 пати по 100мл на 3 часа, и тоа со молење, по пола час го даваме, оти ми заспива. Будна беше до 3 од грчеви сега е комирана
Да и на бебуш првиот пат му се вцрви од влажни ги исфрлив скроз и користам туферчиња кога немам можност да го мијам на чешма. Исто со веледа му помина одма. Сега гледам не помина баш. Фала ти на совет ќе му ја вратам обавезно павловичевата само да му се опрај црвенилото
Обилно мачкај со веледата, и ке помине. И од самите памперси кожата не дише, ама тоа е. Освен ако не дојде нож до коска за тетра пелени, ептен е мачно така.
Не не, тоа во ептен критични случаи. А сум читала дека некои бебиња од самиот тип на памперс имаат мака, друга марка и немаат гајле.
Po kolku vreme gi nosite bebinjata nadvor na prosetka,do Denes tocno 10 dena Kako sum porodena,nemam orijentacija kolku vreme da go cuvam nadvor
Што направи, те боцнаа? Уште ли ти трае алергијата? Ако не си дала ад до сега поубаво што пие по малку во случај ако има алергиска реакција. Внук ми имаше анафилактичен шок од ад на 3 месеци по прва проба од нешто помалку од 100мл, што не мора кај другите да е случај, не се плашете само претпазливо. Што ќе правиш сега, ќе се одмолзуваш ради лековите?
Може да е и до памперсот. На моиве деца им поминува црвенилото со јекодерм или ако немам тоа павловичева. Од креми со цинк со поголемиот имам негативно искуство, па сега ми е страв на ова бебе да мачкам. Но другиве мајки го користат и се задоволни, сепак секое дете е различно.