се одмолзувам и го фрлам заради лековите. Таа од вчера истоштена и поспана е, 100мл испи ад ама не верувам дека и прави алергија, спокојна е се смешка, си спие мирно. Ние навикнати на плачливо бебе, ова чудно ни дојде. Мојата алергија демек подобра е, устата ми е само уште отечена помалку
Уморна е, а и ад држи повеќе ситост. Па и порасна веќе, би требало да нема веќе толку грчеви. И моево дење повеќе спие, ноќе се журкаме. Се надевам ќе откриеш од што ти е алергијата и ќе се спасиш од лековиве
Флогоцид е најдобра за црвенило. Кога беше бебе само судокрем ставав ама од коа ја открив Флогоцид се препородив. Буквално од едно мачкање има ефект,доста смирува црвенило.
Мене ми е страв на вцрвенето да ставам павловичева...или нема врска? Може ли да помогне сега да не му напрај бетер на црвено
Зависи колку е вцрвенето. Ама не би требало да прави проблем. Јас на препони ставам павловиќева а на газе веледа. @Chanell* тоа да не е кортико?
Што и да ставиш нека биде обилно пополнувај му го процепот и нема да се вцрвенува а си користам влажни и никаков проблем немаме кога му беше црвено само крема со цинк и одма пројде али пак со влажни продолжив да го бришам
Не би требало, посматрај сепак. Во ретки случаеви ни павловичева не помагаше, само јекодерм. Додека му помине почесто менувај пелена. И двете деца на памперс ми реагираат. Ако не поминува пробај смени пелени.
Нашата мала е 4 месеци и две недели. Веќе почна да си ја подигнува главата. Кога цица некогаш си ја подига главата со рамената и се држи така се додека не и помогнеме да се исправи. Исто така кога лежи и ја фатам за раце право сака да се подигне. Дали се тоа знаци дека веќе сака да почне да седи... зарем не е рано?
@MilaSs12 Не, не би дала совет за кортико вака од ракав за бебе никогаш. Еве овде може да видиш состав https://www.eapoteka.ba/proizvod/flogocid-mast-50ml-za-visestruku-primjenu/
Да седи не ама веќе не сака да е легната па можиш да ја подисправаш во количката на 45 степени и сега сака да е цело време исправена .нема лежење веќе
Ние имаме подлога најобична има во сите профавници за играчки и тропките се пластични. Го користиме максимално 4 и пол месеци сме и бебе се радува премногу тропа со нозе раце по тропките..
Мајка крем за пеленска регија на frezyderm со камилица е го смируува и плус не дозволува каката и мочката да допрат до кожата... Ние сме пре пре пре зсдоволни
Досадно и е веќе легната, веќе е свесна за светот околу неа, гледа на подалеку и сака да биде исправена. Ставај ја во количка, релаксатор (било каде, каде што е безбедна) на 45 степени или ставај ја на меше почесто.
Да само се врти а кога бевме бебе да не речам ние го вртевме ама не се сеќавам точно до кога траеше сето тоа..