Мене ми спие малото јас 19ч го бањам и од тогаш до 6 сабајле спие со 2 станувања за ад. Би требало да ти почне веќе да врзува ама со доење нели на 2-3ч стануваат секако? Со ад е друго и 5ч знае да ги врзе ноќе...
После грчевите сам си направи ред и заспиваше најрано во 17ч.најкасно во 20 беше заспан и тераше до сабајле со две будења..ретко едно или три.. Тоа после 2-от месец
И вие сте на ад така? На другарка малото е 4ипол месеци на доење исто ми се жалеше ноќе се буди на два саати за цицање @ni.na да не те разочарувам ај ќе ти каже некоја што вовела ред со цицањето
Kako gi zanimavate bebinjata?Mojata e 5mes, postojano saka vo race a veke e 8kg i mi e preteshka. Za dzamper, dubak seuste e rano, legnata na podloga so igracki ne izdrzuva poveke od 7-8min
Може да биде како млаз ако не го сварило добро млекото во желудничето, во тој случај ставај го после јадење на повисоко за да се засири млекото, држи го во раце да ждригни, може да е и некој вирус. Ако не е често ништо страшно, зборни си и со педијатар.Обично ако не прета многу по јадење, ако не го преслекуваш нема да поврати.
До 3 месеци се будеше на 1 саат/ саат ипол макс. Сега може да спои 2 саати, некогаш преку сила 3. @Mila987 и синко е 5 месеци, иста ситуација, 5мин на подлога, 5мин во релаксатор, во раце може и 2 саати мирен да седи Ако најдеш за занимација нешто пиши
Да не се воспалени ушенцата? Обично когс имаат воспаление се теглат и плачат. Ако трае сеуште измерете и температура . Пробајте претиснете напред до ушенцето и позади има болни точки на кои реагираат доколку има воспаление.
Станува на 2 3 саати но после 3. Вака до 11 спие и после до 3 неможе да врзе повеќе од пола саат сон иако е нацицано
И моево не го држи моето млеко повеќе од 2 часа али ова е ако испие 90мл ако испие 150 три саата дури и 4 не се буди за јадење изгледа помалце јаде колку за во моментот да е сито и затоа ти бара на саат или два да јаде
Тоа не ми е проблем, маката ми што до е 3 не заспива се буди на пола саат а не е гладно. После 3 ни е друга песна заспива и се буди тек кај 6 7 за цицање
Ќе се регулира пополека скрати му ја дремката поручек измори го убаво ставај го на стомак нека прета избањај го накај 7-8 и после гаси светло и успивајте се само кога би имал грчеви нема да заспие рано два три не ви бега. И моево пред два не заспиваше сега заспива најкасно 12 саат и се буди накај 5-6 за јадење и после си продолжува со спиење ама последна дремка му е до 17:00 после тоа нема спиење
@ni.na ние сме на цицање, месец ипол сме. Бањаме накај 8-9, до 10 цица, до 11 е заспан. Станува накај 3-4, па следно сабајле 7-8. Преку ден неколку пати го оставам на стомак да прета да се измори. Дури и на грб кога лежи само прета Гледам преку ден поише да е буден, На подлога го ставам, му тропкам, му пеам, му читам.. некогаш преку ден има 2-3 дремки, вчера 1 само, па веројатно затоа вечер си спие повеќе. Дополнително - немаме грчеви (фала Богу).. веројатно и тоа си влијае..
Како успевате да е толку мн време будно. Моето на саатипол максимум му се приспива 3 месеци ќе прсви за некој ден. Поручек спие до 18 х последната дремка во 19.15 веќе е клапнат за спиење,тогаш пие ад и заспива најкасно во 8 накај 2-3 х пак јаде и се буди во 7-7:30 . Дневно има минимум 3 дремки ако е една од нив 2-3 х, а ако се по 45 мин и до 5 стасува. Сум пробала буден да го држам но не ми успева почнува да плаче што и да направсм.
Мајки, од кога ги ставате бебибњата во спортскиот дел од количката? На нашиот модел пишува 6+, веќе неколку дена кога го ставам во корпата плаче и несака, вечерва го извадив на прошетка во транспортерот ама дека поладно му облеков и скафандер (не многу дебел), и некако како стуткан беше и не сакаше да седи, а во кола без проблем си седи. Дали може да почна да го ставам под 60 степени агол? 5 месеци и 11 дена сме.
Не 60, на 45 може да го ставаш. Слободно консултирај се со ортопед, мене ми рече од 4 месеци да почнам да го седнувам во количка. На 60 степени само кога јаде кашички.