Na 1kg tezhina 150-200ml. Ili tezinata podelena so 07 pomnozeno so 100. Sekoj razlichno. Ama i sekoe bebe pie razlicno nemora da znaci deka po presmetkata kje pie
Да да, сенадевам не ме разбра погрешно. Не велам дека ти намерно го држиш будно бебенцето . Секкоја мајка си го знае најдобро нејзиното дете, и нормално сите се различни јас неможам да го фледам така да го мачам да седи буен мада ми се имс десено да му се приспие 15-20 мин пред да ттребс да јсде пс си викам додека приготвсм буден ама после ни сака да јаде ни да заспие иако станува збор за краток период па затоа прашав
Пробај искапи го и успивај одма да преспие.. За поубо и полесно да спие... Ке си фати ред сеа незнај што е ден шо ноќ... Надвоф изнесувај да гледа дека е ден... Мојот ако засшиваше имавме на почетоко денови че се разбуди 3/4 и не спие толку... Ама со тел на време се научи
Кај мене многу се расплакува ако и се спие а не може да заспие, некој пат сама си заспива во креветче некој пат сака да ја земеш во раце и не е проблемот тоа ќе ја земам и не можам да ја смирам да ја заспијам цело време плаче, на секој можен начин пробувам ја вртам де вака де така никако не можам да и погодам и мм ќе ја земе и одма се смирува и заспива а не сум нервозна на пример па да ме осеќа туку и пејам и зборувам ама не, стварно не ми е јасно. Вечерва прв пат да и дадам да цица да ја смирам ме одбива, никогаш така не правела а време и е за јадење и ете заспа нејадена Инаку е 40 дена
Да не е во скок? Првиот е во 5та недела, се смета од термин, а не од раѓање. И мојот малку цицаше во првиот скок - 2 дена така, третиот подобро, четвртиот ден си се врати во нормала.
Не знам еве цицаше сега, прееска дали од шо беше многу нервозна и врискаше и се спиеше и не сакаше да фати
Веќе незнам што да правсм. Што е проблемот. Кога дојде време за јадење веќе косата ми се дига. Се е со плачки и тегнење а гладен е . Еве на пример сега од 8х нема јадено. Сега се тегне плаче и пие млекце. Зачаран круг. Сменивме и млеко ајде да не не го сака тоа што го пиеше Холе, може не му одговараше веќе зошто и столицата зелена му беше или пак од што одбиваше храна. Земав хип комбиотик Пиеше неколку дена нормално како што треба еве од вчера пак иста песна малку јадење и плачки цело време кога јаде купував и цуцли со поголем проток да не е до тоа не е ни до тоа.. немам идеа што да се прави и што може да е причината за тоа плачење
Моево е безмалку 2 месеци истово се случува и ден денес вака на цицање ми правеше затоа сега е на молзено+ад тоа е зошто се прегладнуваат знам по моево ако поминат 3 саата од последен оброк да се успал малце после сака во секунда да е најаден лом е по лицето од што се корне со рацете додека јаде,а ако јас му дадам додека е во фаза на будење нема никаков проблем. Можеби треба да го разбудиш за да јаде да видиш како ќе реагира тогаш
И преку ден е ист,на 3ч му давам да јаде исто е. Па си реков да не му давам многу рано па пробав на три ипол на четижири когс и да му дадам истото се случува. До скоро нокеска јадеше беез проблем во 3 , еве денес исто кко преку ден ...еве сеа у 7 не беше буден викам. Да му дадам д ајаде се разбуди и рикаше не сака да пие. Па се расшетавме по соби се пресоблековме и потоа некако незнам што се случи полек аполека испи добри 150 мл.се врти гледс разгледува па викне па продолже.. ја бута цуцлата со јазик па ќе голтне неколку голтки и таака ни минува 40 мин најмалку
Се љутат дека се гладни може и нешто го боли коски итн растат а може и скок да е малце ќе се помачите знам како ти е ја 10 мин пред 3 часа да направи му давам да јаде ако има точно 3 поминато ќе се штипе и корне по образи плука изводи само од 10минутно јадење испаѓаат40мин
Исти сме само што столицата нас ни е океј.. Не е до млекото се мислам дека е скок тој што почнува околу 3месец како што ги читам други мамички тежок период не чека Покрај тоа што се турка од шише, а кога е успан си го пие цело и со заспивање на вечер имаме проблем сака само на стомаче да спие а неможе да заспие така, па се трудам некако да заспие на страна па успан сам си се врти, а тој сака од сам старт да заспие на меше верувај еден инает што ми води тоа е чудо се бориме на вечер дури и по 2 и пол часа..
Можеби незнам, се надевам брзо ќе се среди ќе пробам и пред да минат 3ч мада што му иммам давано и така. Баш 40 мин некогаш и повеќе. Некогаш плаче некогаш само се лигави се вртка ми се смее плука ја бутка цуцлата со јазикот порано со мерак да го храниш беше си испие се и уште бараше.. овие две три недели од по вакцината целиот се поремети
Епа како што расте така ќе се глупира кога ќе му дадеш ти не му се јаде а за 10 мин после тоа ќе вришти демек премногу огладнел или што глумат демек се дави ќе повраќа све е тоа изводење такви денови му се ретки се тие деца што можеш да ги седнеш и да ги нараниш и да не викаат многу голема реткост е
За спиење нема некој голем проблем освен што почна кога му се приспие го зимам го гушкам (така заспива) прво минута две ке вика ќе се вртка па се тапкаме по газето седодека се смири и си заспива. Инаку з аз јадење да исто е пие се ама синоќа се разбуди когс му давав од шишето и почна да лудува