Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Na 1kg tezhina 150-200ml. Ili tezinata podelena so 07 pomnozeno so 100. Sekoj razlichno. Ama i sekoe bebe pie razlicno nemora da znaci deka po presmetkata kje pie

На Elle15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Да да, сенадевам не ме разбра погрешно. Не велам дека ти намерно го држиш будно бебенцето . Секкоја мајка си го знае најдобро нејзиното дете, и нормално сите се различни јас неможам да го фледам така да го мачам да седи буен мада ми се имс десено да му се приспие 15-20 мин пред да ттребс да јсде пс си викам додека приготвсм буден ама после ни сака да јаде ни да заспие иако станува збор за краток период па затоа прашав

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Пробај искапи го и успивај одма да преспие.. За поубо и полесно да спие... Ке си фати ред сеа незнај што е ден шо ноќ... Надвоф изнесувај да гледа дека е ден... Мојот ако засшиваше имавме на почетоко денови че се разбуди 3/4 и не спие толку... Ама со тел на време се научи

4. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Нема месец и се нервираш за ред, многу се мали има време за редови ставање.

На K7M10J, Chuchanov, Chikitaa и 3 други им се допаѓа ова.
  5. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Кај мене многу се расплакува ако и се спие а не може да заспие, некој пат сама си заспива во креветче некој пат сака да ја земеш во раце и не е проблемот тоа ќе ја земам и не можам да ја смирам да ја заспијам цело време плаче, на секој можен начин пробувам ја вртам де вака де така никако не можам да и погодам и мм ќе ја земе и одма се смирува и заспива :^) а не сум нервозна на пример па да ме осеќа туку и пејам и зборувам ама не, стварно не ми е јасно.
    Вечерва прв пат да и дадам да цица да ја смирам ме одбива, никогаш така не правела а време и е за јадење и ете заспа нејадена :(
    Инаку е 40 дена

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.291
    Да не е во скок? Првиот е во 5та недела, се смета од термин, а не од раѓање. И мојот малку цицаше во првиот скок - 2 дена така, третиот подобро, четвртиот ден си се врати во нормала.

На K7M10J и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  7. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Не знам еве цицаше сега, прееска дали од шо беше многу нервозна и врискаше и се спиеше и не сакаше да фати

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    До која возраст мора да се чека бебето да ждригне?

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Веќе незнам што да правсм. Што е проблемот. Кога дојде време за јадење веќе косата ми се дига. Се е со плачки и тегнење а гладен е . Еве на пример сега од 8х нема јадено. Сега се тегне плаче и пие млекце. Зачаран круг. Сменивме и млеко ајде да не не го сака тоа што го пиеше Холе, може не му одговараше веќе зошто и столицата зелена му беше или пак од што одбиваше храна. Земав хип комбиотик Пиеше неколку дена нормално како што треба еве од вчера пак иста песна малку јадење и плачки цело време кога јаде купував и цуцли со поголем проток да не е до тоа не е ни до тоа.. немам идеа што да се прави и што може да е причината за тоа плачење

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    19.095
    Може ди кажала ама ќе извиниш заборајв колку е големо бебето?

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    за 3 дена 3 месеци

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    19.095
    Ве фатил тој фамозниот скок во 3ти месец што е ај ќе ти пишат мајките читнинво скокови групата

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Благодарам

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Моево е безмалку 2 месеци истово се случува и ден денес вака на цицање ми правеше затоа сега е на молзено+ад тоа е зошто се прегладнуваат знам по моево ако поминат 3 саата од последен оброк да се успал малце после сака во секунда да е најаден лом е по лицето од што се корне со рацете додека јаде,а ако јас му дадам додека е во фаза на будење нема никаков проблем. Можеби треба да го разбудиш за да јаде да видиш како ќе реагира тогаш

15. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    И преку ден е ист,на 3ч му давам да јаде исто е. Па си реков да не му давам многу рано па пробав на три ипол на четижири когс и да му дадам истото се случува. До скоро нокеска јадеше беез проблем во 3 , еве денес исто кко преку ден ...еве сеа у 7 не беше буден викам. Да му дадам д ајаде се разбуди и рикаше не сака да пие. Па се расшетавме по соби се пресоблековме и потоа некако незнам што се случи полек аполека испи добри 150 мл.се врти гледс разгледува па викне па продолже.. ја бута цуцлата со јазик па ќе голтне неколку голтки и таака ни минува 40 мин најмалку

На K7M10J и Brpbrp им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Се љутат дека се гладни може и нешто го боли коски итн растат а може и скок да е малце ќе се помачите знам како ти е ја 10 мин пред 3 часа да направи му давам да јаде ако има точно 3 поминато ќе се штипе и корне по образи плука изводи само од 10минутно јадење испаѓаат40мин

На K7M10J и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Исти сме само што столицата нас ни е океј.. Не е до млекото се мислам дека е скок тој што почнува околу 3месец како што ги читам други мамички тежок период не чека ;(
    Покрај тоа што се турка од шише, а кога е успан си го пие цело и со заспивање на вечер имаме проблем сака само на стомаче да спие а неможе да заспие така, па се трудам некако да заспие на страна па успан сам си се врти, а тој сака од сам старт да заспие на меше верувај еден инает што ми води тоа е чудо се бориме на вечер дури и по 2 и пол часа..

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Можеби незнам, се надевам брзо ќе се среди ќе пробам и пред да минат 3ч мада што му иммам давано и така. Баш 40 мин некогаш и повеќе. Некогаш плаче некогаш само се лигави се вртка ми се смее плука ја бутка цуцлата со јазикот порано со мерак да го храниш беше си испие се и уште бараше.. овие две три недели од по вакцината целиот се поремети

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Епа како што расте така ќе се глупира :rofl: кога ќе му дадеш ти не му се јаде а за 10 мин после тоа ќе вришти демек премногу огладнел или што глумат демек се дави ќе повраќа :rofl: све е тоа изводење такви денови му се ретки се тие деца што можеш да ги седнеш и да ги нараниш и да не викаат многу голема реткост е :D

20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    За спиење нема некој голем проблем освен што почна кога му се приспие го зимам го гушкам (така заспива) прво минута две ке вика ќе се вртка па се тапкаме по газето седодека се смири и си заспива. Инаку з аз јадење да исто е пие се ама синоќа се разбуди когс му давав од шишето и почна да лудува