Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Цица ептен. Ни дадоа повеќе чај да му давам ама ми бљуцка,го вади низ уста место да мочка

2. Aw-aw

Aw-aw Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2018
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    561
    Nekoi pedijatri prepoeacuvaat I deksteoza,jas samo so Mancini mleko ja iscistiv zolticata. Sega ima I since,zatoplija ubavo sonata I soboeci go golko na pampers samo I sravi go do prozor kade Sto peci since,da Se sonca

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Да до 2 и пол месеци доење и малку сонце ништо загрижливо ќе исчезне сама по себе...Барем ние така поминавме По совет на Педијатар

4. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Чајот е со шеќер така да исто му доаѓа. Сончеви денови слабо има, се надевам со цицање ќе помине и кај моево.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Колку направи твоето? Моето месец и пол скоро имаше жолтица бидејќи е на доење потешко исчезнува чајчето кога го даваш пред или по јадење?

6. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Месец ипол е. Му давам 2 часа после цицање 2х 70мл на ден. Вчера испитуваме и почитуван 218 е. докторката вика ќе се повлече само време треба.

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Зошто 70мл ? 50 мл дај му не мора да ги испие сите од еднаш нека цуцне малце па после 15 минути дај му пак. Можеби многу му доаѓа па го бљуцка или се прецицува од кај тебе па тоа уште не сварено за два саати и после тоа ти го бљуцка, пробај пред јадење да му го даваш

8. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Скок е мајка.. Штрајкување со глад.. Ние сѓе сега во 4ти.. И сите скокоби ги минавме со нејадење.. Оример вчерс неќе да цица и неќе.. Псмперсо празен.. Што ке моча кога не цица.... Денес е ко нов си цица

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Абе хаос сум со бебево,знаеш што е изгубен случај?! Таков совет добив од поезијата,демек повеќе течност за да може. Ја претходно по 30мл давам и тогаш ми највеќе. Мислам лаком е. Ама се ми е собрано, жолтица, бљуцкање,запек,грчеви.. . да полудиш

На LittleLilit му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Давај си колку што е пишано си внесува он и преку цицањето течности нормално е подолго да трае жолтицата

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Се надевам ќе се средиме што побрзо првите два не ги многу осетивме ама овој дупата ни ја извади апо апликацијата вели завршил вчера за две недели нов...

12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    3.995
    Грчевите не се од бананата туку од раното воведување на цврста храна. Бебето нема ни 5 месеци, сеуште организмот не е спремен за примање на нова храна, ете и самите гледате резултати и згора на тоа се мислите од што е :!:
    До 6 месеци се препорачува да биде бебе исклучиво на млеко, после тоа се воведува постепено дохрана. Според мене е навистина многу рано и непотребно да се воведува толку рано дохрана.
    Ова е мое мислење. Секој сам си одлучува за своето дете :|
    Поздрав :hai:

На SkarletOHara, 0ли, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Зборував со мајка ми на камера и реков чекај да го исправам малиов да седне малку, го седнав на мене, нормално го држам и му го држам главчето, мајка ми списка дека не смеел да седи, многу бил мал. Прашувам зошто, не знае да ми каже. Направив грешка?

На babyboy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Колку е старо бебенцето. После три месеци може веќе по малку да се исправаат така. Нормално само неможе да седи секако. Еве моево утре прсви три месеци не сака да лежи кога и да го оставам да лежи се витка се подига на напред сака да се исправи му ги давам моите раце и се подига седнува, ако случајно го фатам за двете рачиња додека лежи одма рипнува да се исправа ако не му помогнам плаче се нервира. Нее унжбаво долго време да седи а ако малку го исправиш некоја минута во текот на денот не би требало ништо страшно да е . Во другите држави од третиот месец им дозволуваат да ги потпираат за седење да се вежбаат. Кај нас ортопедите препорачуваат од 4 тиот месец во полуседечка.. од 6 во седечка позиција да се става. Но секое бебенце е различно некое порано некое покасно ќе почне да седи.

15. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    5.193
    Малиов мој од 2 месеци е испраен в раце никако не сакаше да лежи..нормално од страна имаше дофрлање и бабини деветини ќе му паднеле јамките, нечини така, немој вака..ама не ги шајкарев ич како да легнам насила бебе ко сака да е иаправен и да гледа да посматра..
    Не си направила грешка ама не го седнувај кај тебе во скут..мојов 6+ е и сега почнав да го седнувам в скут кај мене додека го држам в раце..

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Како ги облекувате бебињата за шетање периодов?
    Ми викаат шпикозни и скафандер во количка и кебе.
    Нели е рано за скафандер? Дома ни е претопло по кратки сме и немам осет за обелкување надвор :?: Се мислам дека му е жешко кога го туфкам за надвор

17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Го исправи со грбчето на тебе да стои или баш го седна?
    За исправен е ок јас така го ждригам и го држам си гледа надвор на прозор преку ден.
    Ама за седнат мали сте ако му ги превиткуваш ноџињата нели тек од 5ти 6ти месец почнуваат?
    Вие немате месец така? И ја не знам ова ми останало така во глава

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Зависи дебелината на скафандерот. Јас моментално го облекубам боди на долги чорапчиња подебели тренерчиња и со кебенце во количката. Рано ми е некако за скафандер не е толку ладно, не сум нашла потенок

На Maja92@ и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Дебел ми е баш зимски за 0 температури
    Тоа мајка ми ме убедува ладно му е во количка. Викам ќе пукне со скафандер на15ст надвор. Добро чим и други не ставате да почекам бар декември јануар...

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    • Овака го седам.

newborn-baby-sitting-on-parents-lap.jpg

Или јас во лежечка позиција со свиткани колена, он на мене потпран на моите нозе. Татко му го седнува овака, ама го држи под мишки и главчето.

xcan-babies-sense-stress-Don_LaVange-cropped-600x383-ccbysa2--min.jpg.pagespeed.ic.2adORiUsbG.jpg

Инаку бебето е еден месец старо.

На elcezelce и babyboy1 им се допаѓа ова.