@mar3q иста е и мојава за 3 дена правиме три месеци ...ќе стави прст или тупаница и само шмука а други работи(тропалца ,гумички ) не фаќа. А баба и и татко и по мене ,едниот навика ќе и останело (баба и ) другиот гладна е. По цел ден се објаснувам дека е дел од развојот... И јас грешев со ракавички ( поради ладни раце ) ама ми посочија на околу 2 месеци и прекинав да ставам. @Anaouou не околу очи , буквално во очи ги пика ,палецот во уста очите затворени прстите во очи... Кога прави така и го тргам рачето . Па од ново дури интересна ми е некогаш не може да погоди уста хахах @CatL4dy ние имавме ама малку како првут бели ,со Бекутан масло ја масирам главата еден час пред бањање и полека се чистат .
За истово бев "засекирана" баш тука прашував. Како прашав, ми се чини истиот ден почна. Сега иди извади и играчка. Со две раце фаќа дури и во уста одма. На 3 месеци точно почна. Ќе биде, кај и да е. Сега јас со друго се замарам, али ќе научиме со време да си чекаме самото кога е спремно и без споредби
Половина час пред бањање намачкај ја главата, јас мачкав со масло од невен од Веледа. Откако ќе го избањаш, нежно со крпата бриши го главчето и треба да паднат.
Здраво на сите, Бебе има 1 месец и се исфрла по лицето и главата со ситни, црвени бубуљички. Совет од педијатар е да мачкаме биодерма атодерм и миење со вода. Некој со слично искуство? Ги има веќе 10тина дена. Поздрав
Ние имавме бебешки акни. Му се појавиа когс беше една недела стар, матичната ни даде еозин го мачкавме и гентамицин на они кои беа доста загноени или си ги гребеше он со рацете. Ми се чинеа страшни но за среќа поминаа За две три недели. После тоа се појавуваше по една две но со едно мачкање еозин поминуваше. Се појавуваат поради хормоните од мајката кои се пренесуваат при пораѓајот. И нивото на тесторжстерон кај машкитр
Ние вчера направивме три месеци и цуца моја исто го шмука рачето аххаха да може цела ќе ја стави некогаш ,а некогаш само показалецот и дали силно ке се гризне со непцата и почнува да плаче а и јас на почеток си мислев гладна е , или ќе и остане навика ама кога прочитав овде искуства ја оставам
Ако има 1 година и става оже да и е навика. А сега тоа е дел од развојот. За гладна и јас помислувам некогаш пошто со толкава сласт цуцка мислиш не знам што е.
Да и мојата така се внесува дури се слуша млјацкање ,па тогаш и знам да ја ставам на града и ако е гладна ќе цицне и почнувам со тропалчиња да и давам во рачињата ќе заджи малку и пушта,а цуцлата сама си ја вади па ја става ако успее смешки е
Kako ste zadovolni od baby love? I mojava lesno go prifati za razlika od dr mleka. Negde procitav deka Baby love i Humana e isto mleko samo razlicno spakuvano e sega kolku e tocno nz. I kesickata e ista
Супер е ептен сум задоволна ми кака по 3-4 пати во денот си прди лесно за разлика од хип каде каде подобро се покажа најбитно ми е што си кака редовно и нема парчиња не де напнува со хип плачеше кога требаше да се искака со бејбилов не. Во иста фабрика се прават со хумана само ова е спаковано за ДМ и затоа е поефтино разликата во цената од хумана и бејбилов е ради брендот
Имате ли совет, бебе има месец и една недела, денеска почна да плаче хистерично, дури страшно за гледање е, снемува здив и продолжува пак си вцрвенето лице и врескање Ќе ја носам утре на педијатар, не е плакала вака до сега, не знам што да правам Уште што не пробав за да ја смирам и ја хранев порано, конечно заспа бидејќи беше преморена од плачењето.
Околу 5-6 недели се најјако изразени грчевите. Можеби за тоа се рработи. Кај нас беше исто како што опишувате кога имаше грчеви.
Мислам дека не се грчеви дека ги имаше пред тоа и веќе не ги крева нозете накај мешето додека плаче како кога имаше повеќе грчеви
И ние сме скоро мееец испол исто лрави цело лице се вцрвенува и плаче па ќе прдне и пак отпочеток. Грчеви се тоа е.и ја го ранам некогаш порано му давам ад за да се смири и да се искака. Откога ќе се искака ново мирно ќе го ставам во креветче бебе спие да заборавиш бебе дека имаш дома. Види што ќе ти кажат на педикатар но грчеви се. Малово не ги крева ноџињата туку цел се витка и можам да чујам цревата како му крчат..