Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    @mar3q иста е и мојава за 3 дена правиме три месеци ...ќе стави прст или тупаница и само шмука а други работи(тропалца ,гумички ) не фаќа. А баба и и татко и по мене ,едниот навика ќе и останело (баба и ) другиот гладна е. По цел ден се објаснувам дека е дел од развојот... И јас грешев со ракавички ( поради ладни раце ) ама ми посочија на околу 2 месеци и прекинав да ставам.
    @Anaouou не околу очи , буквално во очи ги пика ,палецот во уста очите затворени прстите во очи... Кога прави така и го тргам рачето . Па од ново дури интересна ми е некогаш не може да погоди уста хахах
    @CatL4dy ние имавме ама малку како првут бели ,со Бекутан масло ја масирам главата еден час пред бањање и полека се чистат .

Последна измена: 16 ноември 2020
    На Anaouou, Chikitaa, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    За истово бев "засекирана" баш тука прашував. Како прашав, ми се чини истиот ден почна. Сега иди извади и играчка.
    Со две раце фаќа дури и во уста одма. На 3 месеци точно почна. Ќе биде, кај и да е.
    Сега јас со друго се замарам, али ќе научиме со време да си чекаме самото кога е спремно и без споредби :D

На Maja92@, Chikitaa, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Половина час пред бањање намачкај ја главата, јас мачкав со масло од невен од Веледа. Откако ќе го избањаш, нежно со крпата бриши го главчето и треба да паднат.

На CatL4dy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sky***

Sky*** Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2019
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    49
    Здраво на сите,
    Бебе има 1 месец и се исфрла по лицето и главата со ситни, црвени бубуљички. Совет од педијатар е да мачкаме биодерма атодерм и миење со вода. Некој со слично искуство? Ги има веќе 10тина дена.
    Поздрав

5. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Ние имавме бебешки акни. Му се појавиа когс беше една недела стар, матичната ни даде еозин го мачкавме и гентамицин на они кои беа доста загноени или си ги гребеше он со рацете. Ми се чинеа страшни но за среќа поминаа За две три недели. После тоа се појавуваше по една две но со едно мачкање еозин поминуваше. Се појавуваат поради хормоните од мајката кои се пренесуваат при пораѓајот. И нивото на тесторжстерон кај машкитр

На Sky*** му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Па бебешките акни се појавуваат кај некои повеќе, кај некои помалку. И без мачкање ќе поминат.

На Ava.84 и Sky*** им се допаѓа ова.
  7. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.058
    Ние вчера направивме три месеци и цуца моја исто го шмука рачето аххаха да може цела ќе ја стави некогаш ,а некогаш само показалецот и дали силно ке се гризне со непцата и почнува да плаче :D а и јас на почеток си мислев гладна е , или ќе и остане навика ама кога прочитав овде искуства ја оставам :D

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ако има 1 година и става оже да и е навика. А сега тоа е дел од развојот. За гладна и јас помислувам некогаш пошто со толкава сласт цуцка мислиш не знам што е.

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.058
    Да и мојата така се внесува дури се слуша млјацкање ,па тогаш и знам да ја ставам на града и ако е гладна ќе цицне :) и почнувам со тропалчиња да и давам во рачињата ќе заджи малку и пушта,а цуцлата сама си ја вади па ја става ако успее :D смешки е

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Kako ste zadovolni od baby love? I mojava lesno go prifati za razlika od dr mleka. Negde procitav deka Baby love i Humana e isto mleko samo razlicno spakuvano e sega kolku e tocno nz. I kesickata e ista

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Супер е ептен сум задоволна ми кака по 3-4 пати во денот си прди лесно за разлика од хип каде каде подобро се покажа најбитно ми е што си кака редовно и нема парчиња не де напнува со хип плачеше кога требаше да се искака со бејбилов не. Во иста фабрика се прават со хумана само ова е спаковано за ДМ и затоа е поефтино разликата во цената од хумана и бејбилов е ради брендот

12. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Primetiv i mojava deka prdi povise i nema tolku grcevi. Mislam deka i e dobro deka i odgovara.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Имате ли совет, бебе има месец и една недела, денеска почна да плаче хистерично, дури страшно за гледање е, снемува здив и продолжува пак си вцрвенето лице и врескање ;(
    Ќе ја носам утре на педијатар, не е плакала вака до сега, не знам што да правам
    Уште што не пробав за да ја смирам и ја хранев порано, конечно заспа бидејќи беше преморена од плачењето.

14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Кај нас така знае да плаче од грчеви.
    Страшно изгледа

На Филотеа, Brpbrp и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Околу 5-6 недели се најјако изразени грчевите. Можеби за тоа се рработи. Кај нас беше исто како што опишувате кога имаше грчеви.

На Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.
  16. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Мислам дека не се грчеви дека ги имаше пред тоа и веќе не ги крева нозете накај мешето додека плаче како кога имаше повеќе грчеви

17. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Како ги давате еспумисан во млекцето или со лажичка директно. Инаку на ад сме.

18. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Стајте топло на меше и масажи утрре на педијатар.
    @Mareea во млекцето

На Maja92@ и Mareea им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    И ние сме скоро мееец испол исто лрави цело лице се вцрвенува и плаче па ќе прдне и пак отпочеток. Грчеви се тоа е.и ја го ранам некогаш порано му давам ад за да се смири и да се искака. Откога ќе се искака ново мирно ќе го ставам во креветче бебе спие да заборавиш бебе дека имаш дома.
    Види што ќе ти кажат на педикатар но грчеви се.
    Малово не ги крева ноџињата туку цел се витка и можам да чујам цревата како му крчат..

На Alishan30, Chikitaa, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Леле тоа крчењето на цревата знак ми беше дека следат грчеви, сега се ежам.

На Chikitaa, Chuchanov и Milkiway им се допаѓа ова.