Бебе 3 и пол месеци многу често кога си игра наеднаш ке бауцне како водичка и почнува да ика. Дали на некој се има случувано ова?
Ехе уште од 2 месеци прави така .. со тоа што има и како зрнца од млеко бели .. исто и ика после тоа ,ваљда од плунката е
Мамички на машки бебина дали може да ми кажете од кога почнавте да му ја тргате кожичката околу курето, народски кажано да му го отворате курето од кој месец?
Најдобро педијатар да ви каже. Моето пиеше на почетокот од осмиот ден само д плус к , и ваја пробиотик. А во вторииот месец почна и омега.
Од втора недела по малку и после се повеќе. На 6 месеци му е скоро отворено. @Kakao2 Од 8ми ден до 3 месец му давав к1+д3, пробиотик од прв ден дома. После трети месец давам пробиотик, д3 и омега.
И ние од првиот ден отвараме по малце колку иде надоле До трети точно или може да си го допие пакувањето па да продолжи?
Моето на педијатар ми рекоа после 1 месец, друг педијатар ми рече никако чепкање ама јас планирам да почнам по малку веќе месец 1
Не сум видела ама се согласувам. На 2 мои блиски им викаа педијатри никако чепкање па ги носеа на 4 години на уролог ги отвараа повеќе мака видоа и децата и они така
Исто педијатар ми вика никако чепкање рано е а 3месеци сме.. Како што пишат другиве мамички ние касниме...
На ќерче и правеа одма во болница задолжителен, а сега на 4год бевме пак на уво , нос, грло и пак и правеа со апаратче.Самото апаратче кажува резултат.Вчера исто бевме и пак ја проверија на компјутер, па прегледот траеше се на се 10 сек. Прашај кај некој уво,нос, грло дали прават.Многу е битен овој тест за развојот на детето,особено говорот.
На редовна контрола на 4 години има контрола на слух,вид, говор итн. Госпоѓицата кај матичниот за се си викала пипка пипка и кога не пипкало и ни дадоа упат за уво,нос , грло.Бевме оти нешто настината беше едното уше покажа дека послабо слуша.Ни дадоа упат за 3 месеци за контрола на полипи и докторката виде дека нема ништо несакано и реши пак да ја испита.Се беше во ред и двете ушиња и слушаат добро.Затоа испадна повеќе пати.Инаку до сега е само 2 пати контролирана.
драво бебето има 12 дена во последните 4 дена кака само 1 а јаде доволно не цица се измолзувам ама бидејќи не ми стига му давам дохрана повеќе навечер му давав холле сега сменив на хип бидејќи мислев дека е до тоа му давам и вода и чај бекутан и ким но сепак кака само 1 дали можеби некој имал ваков проблем и дали е нешто страшно