@babyboy1 и @Brpbrp на нозе и јас не сум исекла, ги осеќам ама ми е страв, и не се толку големки. За разлика од рацете, каде секоја недела ги сечам
Дали 4 течни каки е пролив? Бебе е на ад,до сега потврда му беше каката и еднаш или ни еднаш во ден знаеше да се искака. Дали може попуштаат грчевите? Или е само проливче
Не е премногу, само ако му е многу смената, претходно прилично поцврста, сега течна, можно е да е дијареа. Други знаци? Весел е, јаде, има апетит?
Не ми личи и мене на дијареа, тие би требало да се почесто и во близок период. 4 столици дневно не е многу. Плус на ад имаат почесто столици, може кај твоето бебче сега си се нормализирало. Менуваат доста @Happyinlove
Не е многу, и каката ако му е жолта нема место за паника.. Само незнам колку даваш чајче и од тоа ако сте претерале малку и од тоа знае да биде по течна пр. денес не ми давај чајче нека се регулира од утре продолжи. А исто може по течна да биде ако сте сменале некој капки д3, омега, за грчеви тој ден или пред тој ден
Исчисти со газа натопена со хидроген или алкохол, ако е инфицирано можеби ќе треба да ставиш и антибиотик (на пр. прашок банеоцин). Сликај и прати на педијатар ако не можеш да одиш, најдобро ќе процени. Јас и го исеков кожичето наместо ноктето, си пукнав од мака. Јас плачев повеќе од бебуш Мн ми беше жал, ама многу бргу им растат, а се гребе по цело лице. На нозе не помислувам да и сечам сега за сега
Фала мајки. За весел не е баш кемкав е и само се стиска. Но од сабајлево нејке да пие. Од 120мл по 60мл пие интоа со паузи,со тргање... мислам дека е во скок. Бидејќи е 4 недели пред термин па ке го започнува изгледа. За некој ден 8 недели од раѓање почнуваше мислам првиот од 5та недела
Моето во скокот исто многу намали до јадењето.еве го и одкако помина исто јаде помлку од што треба но барем не плаче. Сега нов скок иммае ама повеќе со спиењето мака имаме сегс
Има еден гел на база на алое вера баш за него пишував во труднички на многу им помогна. Мене грбот ми се исфрли кога бев трудна и одма ми ги исуши Некои 200ден е во Зегин го има не сум дома за слика да ти пратам ама потсети ме ако сакаш да го пробаш. Чим може за трудници сигурно е добар и за доилки...
Потврдувам за гелот, јас го купив по препорака на @Milkiway баш во Труднички го пиша. Лицето ми беше ужасно, големи и црвени акни, ме чешаа многу, среќа маски носиме инаку срам ќе ми беше од дома да искочам. Само да знаете дека е потребно доста време да се исчисти лицето и пак ќе се појавуваат ама мене ми е доста подобро. Плус за првпат добив после 6 месеци, па дали и тоа помогна за да се средат хормоните не знам ама почна да се оправа лицето. Јас тогаш мм го пратив и имаа само во комбинација со чајно дрво.