Не ми личи на акни, веројатно е надразнето од студ. А може и алергиска реакција од некоја крема, веледата има доста билки. Најдобро исчисти со памукче натопено со превриена и оладена вода. Ако е суво намачкај некоја лесна хидратантна крема, мустела или уриаж млеко за тело. Ако е екстра суво може јекодерм додека да одиш на педијатар.
Едит: на нас ни се прави така од блукцање, и кога ја држи раката во уста. Мачкам малку уриаж и поминува за еден ден
Денеска правевме крвна слика, пошо во понеделник сме на вакцина 6 месеци сме. дали е ок крвнава слика ? Неможам да дочекам до 3 за кај матичниот.
Приметив кога давам ад баш по тој образ му се растекува млекото Од веледата не му е гледам маалце му го потсмири црвенилото ќе го гхидрирам и почесто со вода
Вака ништо не му е , мислам ни нос да му тече / затнато , ни некакви знаци има ... Замената што е кај матичниов рече дека е ок, може било последица од вакцината претходно (06.10 ја примавме) Медицинска сестра ми рече дека се ок.. Дека параметриве биле за возрасни а не за деца, дека можно е и запчиња да му растат, дека се соочува со многу новости како храна и сл. Друга ми рече паднат имунитет. И сеа? Што да правам?
Еве ги нашита акни какви беа . Овде е мачкан со еозин. Затоа е толку црвено.ако не изгледаат вака не се акни најверојатно. Му се појавија после една недела од раѓање, пред да напрсви месец исчезнаа.
Лимфоцити се за вирус . Гранулоцоти се за бактериска. Еозинофилите се најчесто ачергиии паразити. Тоа се подгрупи на леукоцотите. Кога е покачен вкупниот број има знак за инфекција, зада сеодреди што се гледа дали се покачени лифоцити, гранулоцоти или еозинофили.
Ои душиче Дда не се вакви кај моево какп ситни точки на допир малце рапавко веројатно е студ во прашање
Буквално како акни си изгледа со бели точки полно внатре. Имаше едно дури страшно беше па го мачкав со гентамицин. Многу бев загрижена да не му остане белези но сега нема ништо вашето не ми изгледа на акни