Од Охрид беше така? Ја многу сакам да си се иселам од никаквово скопје го терам мм во Ох да си се преселиме. Нема поубаво место, лето знае да е крш ама другите месеци ми е прекрасен... Офф топик го испофалив
И другите градови се загадени, не само Скопје, само што во помалите градови не се мери и не се објавува загаденоста. Еве конкретно, јас живеам во Гевгелија, тука скоро секое семејство се грее на дрвја, повеќето имаат сопствено парно, па ставаат што ќе им дојде, од пластика до алишта, до се и сешто. Овде воздухот буквално смрди, не се излегува надвор, ако оставиш алишта надвор, кога ќе ги внесеш цел стан ти мириса на чад. Претходната зима кога одевме почесто за Скопје, приметував дека воздухот во Скопје помалку мириса отколку кај нас. Среќа е што кај нас почесто дува ветер, па го разнесува мирисот. Ветрот каков таков, зимата ептен му се радуваме.
Колку често се будат вашите бебина кои стена доење? До 4 мес се будеше 2 пати некогап и 3 ама врзуваше 4 5 сата обавњзно... Како влеговѓе 4 скок еве 5 и пол месеци сме дете смена и се буди многу ма 2 сата, на сат и пол..
Без разлика дали е во скок се будеше 5-6 пати. Еве последните 2 ноќи се буди само 3 пати, цица кратко и продолжува. Дури јас се будам од навика, тој спие.
Не читав натака што ти пишале, но моево бебе прв пат во 11 месеци има црвена и сува кожа на лицето, дефинитивно е од ладното. Кога се роди загадено, тој мал и не шетавме многу, не бил толку изложен на ладно. Сега на обравчињата гледам црвенко, вчера му ставив хип крема, гледам смирено е. А му земав и на бејбилав за заштита од ветер и студено со камилица, следно излегување обавезно ќе го мачкам. А и од бацување знае да се исфрли, особено мм кога го шлака со брадата, ама поминува брзо тоа самото.
Од ладното е сигурно. Се имаше смирено и вчера го носев на водно ње вративме жар црвен во образите. Не знам дали да инвестирам во поскапа крема или секако ќе е вака. И јас ја земав бејби лове убава ми изгледа а цело време со веледа на база на невен го мачкам се смирува. За бацување не го бацувавме и така приметив дека е од ладното.
Јас ги сечам само тие што се како хартија зошто се исфрла а тие што се направени од мек нежен матерјал ги оставам.Јас не знам зошто не ги прават како Титекс печатени и готово божем 5 месеци ќе го носи бодито па да не заборавиш на која темп се пере
Некои ги прават сошиени со конче додатно и супер е само кончето го вадиш ама некои кога ќе ги видам 2м долги посебно во капче бебешко живци ми кинат
Здраво мајки Детето ми е 1месец и едното уво го витка при спиење (долниот дел) Совет барам што да правам
Иисстооо! Значи толку се нррвирам ! Што убаво залепени и беа ушињата кога се роди ,сега десното "клемпо" . Е како е можно секогаш и е превиткано како не треба Еден тон машни имам накупувано .
Мајки Каков пробиотик давате ? Сакам Рекол да ги сменам дали Био Гаја се добри? Едит Иначе рекол би ги сменила пошто не се дотрошуваат. Има третина ги тресам мучкам а не капе. Цело време купувам и се изнервирав што се така направени.