Види се едитирав... Како ги дотрошуваш реколот? Имам уште третина мучкам ама не тече. До крај ги искористуваш или ги фрлаш недотрошени?
Да спаковам ли за во болница цуцла? Што е разликата измеѓу формава, дали е оваа полнава подобра или па таа сплесканата напред?
И мене ме нервира ова, ама па не сакам да му ги сменам пошто му одговараат на бебе, страв ми е да не му пореметам нешто
Recol I Biogaja Se potpolno isti po sostav S. Reuteri mislam deka bese. Isto e I pakuvanjeto, poslednata Edna tretina NEMA Sansi da ja iskoristis,masleni Se I Se razlevaat po ambalazata
Исто и мене затоа викам да не има па некои подобри :/ ако ништо ќе си ги купувам Иначе сега видов тоа горното капаче се вади и може да се тури во лажиче само нема да знаеш колку капки ќе се така. Треба отприлика
Кога ќе ее полно накапи во лажиче колку капки ти требаат и после по тоа ќе се водиш отприлика. Јас ваја користсм и дупер му се. И се трошат скроз со пипетка се
И ти си во право не ми текна дека може така Само што открив дека тоа се отвара Ама ептен скржаво паковање не ми се менуваат ама се напнав. Стално мислам имам капки и одеднаш немам
А дали откако го отвараш пакувањето, од прво ставање ги мучкаш или само при крај? Од раѓање му давам Рекол, точно дека не успевам скроз до крај ама не третина сигурно. Да речеме останува уште за 3-4 пати да му дадам. Убаво протреси пред секое давање и чувај ги во фрижидер.
Од прво ставање не ги мучкам само при крај Може и таму грешам кај мене баш се гледа течноста дека има уште за некплку дена
О што знам течат сеуште ова ми е прво пакетче ама не сум прочитала да не се користат одреден период по отварање јас да не грешам? Инаку си течат откако ќе ги протресам ама на собна температура ги чувам јас
И биогајата се исти не се дотрошуваат јас едни фрлив мислејќи дека нема веќе али наредниве го отварам капачето и си ги дотрошувам предпоставувам исти принцип се и со твоите
јас го отворам тоа цревцето со заби тргам и одма излегува и после директ од шишенце си капи исто како капка
Мајки како ги давате Д3+К1 и омега од Бабитол? Пробав и во лажиче со малку млеко од моето...пробав и дирекно да ги вбризгам во уста...ама ми ги плука, пола од витамините завршуваат надвор од уста. Страв ми е ..незнам дали така го прима витаминот Д3 кој е најбитен за новороденчињата. Ве молам за совет.
Здраво бебето е 1 месец на ад формула сме хумана 1 кака само 2 пати навечер и во текот на денот многу ретко 3 пати.. Но неќна и денес забележав зелена столица не многу дали има место за паника
Не,нема ни да ти дозволат одма цуцла(бар кај мене беше така). Не ти треба ако планираш да доиш,нека се учи на цице а и близина ке бара.