Јас имам користено маслена купка за сува кожа за бебето. И лосион за тело исто имам користено еуцерин што значи може
Првите недела две ке ги подвратуваш пелените заради папочето. Земи си 1ца ама брзо ке преминеш на 2ка. Синко се роди над 4 и 1ца му беа добри за првите две недели. Ако даваш толку пари, подобро земи веледа, органска козметкка. Мустела е хемија. Сега имаш куфер веледа, 1050 денари е и имаш се што ти треба за почеток. Јас користев ариел персил и фрош бебечки. Се перев на 60. Потоа пегла или сушара. Јас ставав омекнувач ама малку. За памперси да, премиум кеар и бејби лов се најдобри.
Ќе земам две паковања од овие, и две од тие Па за во иднина ќе видиме. Влажни паломи во дм да ми препорачате кога веќе одам таму?
Фала ти на одговорите! Ќе го побарам куферот, не знаев Мустела дека не ја бива. Ќе спремам нешто во наредниве недели па ќе се вратам тука, да видам да не пропуштам нешто битно. Фала ти уште еднаш
Вторите се многу дебели, јас 1 пакување потрошив и не купив повторно. Влажни има бејби лов 99% вода, а добри се и памперс сензитив.
И јас го имам размислувано ова, но тука има две приказни. Првата е транспортот на вакцината кој е специфичен. Ќе ти ја боцнат ако имаш пријателка кај вакцините што ги ставаат, без тоа не верувам. Колку што знам може да одиш пример во Грција и таму да стават вакцина ама сеа со коронава не може. Втората приказна е следнава и за ова имам зборено со епидемиолози меѓу кои и мајка ми и нејзини колеги. Проблемот со вакциниве кај нас е од кај доаѓаат. Нашиве знам дека зимаа бугарски и француски вакцини. Проблемот е што французите си ги произведуваат вакцините врз основа на днк на нивното население. Нивното население знаеме дека е мешано. Кинезите пример си прават за нивната днк, што е исто многу поразлична од нашата. Ние за жал немаме фабрика за вакцини. Најидеално би било да зимаме од србија. Бидејќи порано сме биле една држава па нема кој нема српска жичка. Ама не знам дали воопшто србите произведуваат за нив. Од грција ни беше најлесно и најдостапно ама не и најпаметно, бидејќи воопшто немаме допирни точки со нив. Така да според мене а и докториве, проблемите настануваат бидејќи вакцините не се создавани за нашиот народ и днк, а не дека не чинат. Така да не знам што да ти кажам, многу сум размислувала за ова ама пак не можам да донесам заклучок што е најпаметно Едит Утре за корона ако треба да се бира вакцина од Кина, Англија, Америка или Русија. Најпаметно ваљда би било од русите да земеме.
Може ли да пишеше каде се случило или во лп пиши ми Ако е негде во скопје да не го носам таму да ми праат тортури
Моето се роди 3280 и двојка од старт користев до кај 4 кг. Земи си двојка, кецот може кај бутчињата да го стегаат.
Мајки,како ги миете/стерилизирате шишињата за бебето? Јас понекогаш во брзање само под жешка вода го плакнам шишето а некогаш ги вријам. Сјај користите?
Јас имам пластично од томи типи и го ставам во микро на 4 мин и така ги стерилизирам иначе со сјај ги мијам
Со 5 полни почнав само со пробување вкусови по некоја лажичка, а од 6 полни воведов доручек. Миење со сјај Фрош бебешки и стерилизирање во стерилизатор од Чико.
Јас почнав со вкусови, баш синоќа пишував во темата за Воведување на цврста храна, дадов да проба јаболко и морков, јаболкото како да и' се допадна,за морков уста не отвараше, денес јаболко со морков беше подобро. Давам по некое лажиче, таа всушност сега се учи да јаде, повеќе плука од што голта но барем вкусови да проба, оброк не можам да речам дека е, цицањето се уште и' е примарен начин на исхрана
Не ги земај овие зелените2ка земи ги помали се и не пропуштаат со овие нон стоп ќе мењаш плус оваа 2ка што ја имаш стаено е како тројка бејбилов што значи пелената до под мишка ќе му биде
Еј и моево исто кг.се роди..не сум запамтила дека исто биле Јас не стерилизирав никогаш..мијав со жешка вода и сјај фрош, го има во зегин кај тутунска банка Дури беше помал навечер ги вриев, ама ама и тоа заврши ко почна се да пика в уста