Миење со вода после секое менување пелена и кремата на бекутан со цинк. Тоа ни помогна, за ден-два се намали црвенилото.
4ти скок заврши уште пред 2 недели,скоро сме кај сонцето ама како ништо да не е сменето,како исто да е во скок деновиве... Навечер станува за цицање на пола саат ме бара,кога ќе одам до тоалет и ќе искочам кога ќе ме види како 1 месец да не ме видела се радува...само кај мене е мирна Така е неколку дена откако ја вакцинирав,препишувам на тоа ама нез дали сум во право,што мислите? Прими две вакцини тие вторите,и од тогаш е ваква навечер...преку ден си е ок,ама исто слабо спие Мислев да нр ја боли од вакцина ама ќе покажеше нешто,само бара да цица како новороденче
Луѓе што мислите за овие ќебенца со лепенки? Додека е мало бебе да му се заврзат рацете додека го доите и додека спие? Имам видено на јутјуб како една така го витка.
Додека доиш не треба да е свиткано во ништо. Самото цицање го загрева и му качува температура, ќе се прегрее ако е во ова. За доење расоблечено треба да е. Кога цица, моето секогаш е босо на пример. Нешто слично имав, неколку пати го употребив на почетокот. Иста работа врши и пелена, само ова е побрзо за виткање.
Мене лично за моето бебе ваква работа ми заврши поголема пелена .Го повивам онака лабаво колку рацете да му ги фатам за да може да спие.Многу мрда и се буди од своите раце па преку ден повеќе од пола саат не врзуваше.Откако почнав со пелена да го повивам спие како што треба 2 до 3 часа си врзува. Навечер исто дур да заспие цврсто е во пелена,а потоа му ги ослободувам рацете.Некогаш кога е кенкавa навечер и се буди за цицање па тешко и е да презаспие ,ќе ја повијам,ќе занишкам и си заспива. Исто кога се бањаме ја облакам само по боди со долг ракав и ја повивам со пелената,обожава така да спие и си спие по 3часа.
За цицање немам искуство но не се препорачува, а за спиење може да ти заврши мн рсбота ако бебенцето мрда многу и се буди ,но како што ти пишаа и др членки можеш со обична тетра да му ги фаќаш рачињата, јас ткаа правев докај дваипол зА секое спиење па почнав само навечер и сегс си спие слободен
Да ти кажам јас и на 2 и пол месеци би го искористила за навечер толку мафта до рацете мисли на стадион е страшна работа
Ама ај што мафта кога ќе те плесно во сред сон и го гледаш него лабав а ти разбуден ти иде да му вратиш
Мајки Ми кажаа бебе папочна кила има да купиме појас Може ли да ми дадете совет за колку време поминува и кој појас сте користеле Ќе ги тагнам Хепи Ели и Алишан мислам они пишаа дека бебињата им имаа @Happyinlove @eli.karameli @Alishan30
Моето имаше, купив од медикус појас многу малку и го ставав, имаш на YouTube масажи прави му, на 4 ипол месеци веќе ги немаше килата(мојата многу плачеше од грчеви)
Моево не плачеше немаше многу грчеви освен овие 2 нед повеќе што се грчеше веројатно тогаш му се појавиле јас не ни знаев дека е тоа тоа И ја го гледав тој појас...колку време го носеше појасот памтиш?
немавме ние папочна кила драга, вриштеше Јована ама широк повој ставав и тоа не дозволи мислам да направи кила.
Сега едно најсериозно прашање од мене. За во креветче ја научив да си спие. Сега како да ја научам да си легнува во 19, 20, 21 па и во 22часот? Неможам веќе, се сме будни до 2 ипол, 3 ипол, 4 ипол. денски до 13ч неможам да ја разбудам. Спие и цица. Ама навечер не е до грчевите, си кенка ако не е во раци и си разгледува низ дома. Дали има некој што успеал на 2 ипол месеци да воспостави ред, или рано ни е?
Моето само си постави ред уште од бебе прво заспиваше во 9 зошто тогаш завршуваа грчевите, а потоа почна да заспива 7:30 до 8 и спие околу 11 часа ,но првите 8 спие мирно потоа се напнува дига нози се вртка и тој спие јас не можеби да почнеш постепено порано да ја будиш и со тек на време да стасате до посакуваното време ама и денското спиење мора да го регулирам јас зошто ако го остсвам него немад има баш некој ред и му се губи рутината па плаче