3000 е кај др Антоније кај другите доктори е 2000 ехото. Имаш и во ремедика и систина исто цените се 2500 имаш тема за Ортопеди можеш да прочиташ таму
Луѓе, едноставно е, штом плаче, плаче за некоја потреба. И плачот на бебето е таков, висок, еволутивно прилагоден на нас за одма да реагираме. Граници се вежбаат кога ќе почне да фрла тантруми, после 2 години. Против разгалување исто така тогаш ќе го учите. Секако дека нема да можеш секогаш баш во секундата да станеш. Ама да го оставиш намерно да плаче
Што правите кога бебето ќе се 'зајде' од плачење? Денес син ми се исплаши нешто во сон и се зајде ме исплаши и мене...
Не, заклучоков мој е од повеќе статии на темата, а и од чувството кое го имав кога еднаш го оставив да плаче што пишав погоре. Истава дилема ја имав пред 2 години и заклучув дека не ми се свиѓа начинов. Инстинктот и прочитаното ми викаат дека не е добро.
Прочитај во тема безбедност на бебе Пишува на многу места дека не треба ништо да се прај бебињата сами се враќаат Има Мантуб пишано реферат таму и за ова спомна ѕирни
За на државно незнам дали термин ќе ти најдат со коронава мене ми рекоа немало, јас го носев кај Антоније кога кажав за новороденче ми најдоа преку ред термин затоа што веќе имаше месец дена кога се јавив. Докторот е супер само прв преглед е 3000 да имап во предвид
дали некоја од вас мајките има искуство со бебе со расцеп на меко непце? Ете бебушкава се роди со тоа, Моментално имаме четири месеци, додека операција ќе следи тек на 18месеци, па после тоа ќе се бркаме со логопеди и ортодонти заболекари меѓтуоа чекор по чекор..... Цица од цуце CANBEBE (закон цуце), меѓутоа додека не ја имавме таа цуцла пронајдено цуцаше од цуцлите на др.Brown И да ви кажам катастрофа ...ќе ме разберат тие што имаат вакви проблеми. Прашањето ми е, послабо качуваме килажа, цицаме дури и по 170мл по четири пати на денот, а остантите пати во денот јаде по 60мл до 90мл најчесто навечер помалку јаде, (јаде на 2ипол саати), меѓутоа временски јаде дури по еден сат се влечи ли влечи.... па ми е потребен совет од мајка која веќе има поминато низ тоа...
Кажете решение како да го натерам да лежи и на другата страна со главчето? Многу ретко се врти на лева страна главчето несразмерно ќе му стане, на ортопед ми рекоа да го вртам на сила 10тина пати во денот по 10 секунди ама еве уште никако да почне сам да лежи на другата страна се бориме нон стоп
Пишуваа дека пробувале со менување страни додека лежат со бебето. Сега лежиш лево од него, па малку десно и така наизменично.
Пробувам ама нема некој ефект ортопедот не придаде некое значење но мислам дека премногу лежи на една страна, дури преку ден кога го гледам го вртам на другата и одма се лути
Еве ти уште еден експерт што го поддржува тоа Педијатар мајка и издала книги исто како таа што ја најде. Ме разбираш што сакам да кажам така? Мач со 2 острици оваа тема не е доволно истражена https://www.google.com/amp/s/amp.cn...ealth/cry-it-out-sleep-training-ok/index.html
Кај Антоније ли беше? Ако да значи ти покажал како да го вртиш. Кога спие нели се врти на друга страна со главчето. Малиов спие и на десно со главче и на лево. Имав и ја мука со тоа се беше на лево. Земи ја оваа играчка од џамбо ја цело време му тропам со неа за да се врти и го држам на стомаче. И го ранам на десна страна ако можеш со доење пробај.
Имам пријателка чие бебенце е со истата состојба. Тешко иде хранењето, нели посебно многу се внимава, и затоа можеби и потешко качуваат килца. Битно да си е здраво, на пријателката е малце постаро од твоето, почна сега да се збуцнува малце во обравчињата Верувам даваш се од себе, не се обесхрабрувај. Искрено некој посебен совет немам, а и со коронава одамна ја немам видено пријателкава, освен да бидеш упорна и трпелива Консултирај се повторно за неколку месеци за операцијата, на пријателката мислам дека и рекоа после 8ми месец ќе може да се оперира.
Го врти и кога е исправен си гледа на двете страни месец ипол е но кога си лежи се на лево лежи, многу ретко сам на десно да си спие, му менувам страна да треба да е на десно за накај мене да гледа ама уште си ја преферира левата страна дури знае да се расплаче ако го вртам на другата
Да кај него ама ми покажа како присилно да му ја вртам 10 пати дневно по 10 секунди, јас и во спиење плус го вртам ама после некое време пак ми се врти на лево дури знае и да се раскенка ако не е убаво заспан. Ај да пробам со играчкава со овие дома не ми пали нешто посебно
Добро не е доволно истражена, ама јас сепак, зборувам за себе како и @K7M10J што кажува за себе, не би го оставила бебето намерно да плаче а јас да си свиркам, секогаш би ја избрала побезбедната опција, ама не само тоа, таква сум како личност. Не можам значи. Правете вие како сакате и како ви одговара, сепак сите сме различни.
Секако ни јас не можам јас 1 мин да плаче и ја плачам со се него Ама некои можат ама не верувам да си свиркаат Имаше една мајка пипуваше тука за некој си Фербер...метод ај може ќе види тука па ќе пише искуства. Ние што не сме оставале ни минута да плаче џабе збориме
Дечки, оставање на мало бебе да плаче и Фербер се различни работи. Прво, методот Фербер е за заспивање на бебе поголемо од 6 месеци. И се користи исклучиво за заспивање на бебиња кои не се способни сами да заспијат, а немаат пречки да го прават тоа. Значи на бебето треба да му е сѐ потаман и доколку се остави да плаче, да се знае зошто плаче. Тие тренинзи не се ни за во оваа тема 0-6 месеци. А бебе помало, апсолутно не треба да се остави да плаче за внимание или било што, тоа не знам некој дали го оправдува во линковите што ги остававте..