Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    3000 е кај др Антоније кај другите доктори е 2000 ехото.
    Имаш и во ремедика и систина исто цените се 2500 имаш тема за Ортопеди можеш да прочиташ таму

2. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Милки жената на видеото не е јас и ти, експерт си е жената.

Прикачени фајлови:

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Луѓе, едноставно е, штом плаче, плаче за некоја потреба.
    И плачот на бебето е таков, висок, еволутивно прилагоден на нас за одма да реагираме.
    Граници се вежбаат кога ќе почне да фрла тантруми, после 2 години.
    Против разгалување исто така тогаш ќе го учите.
    Секако дека нема да можеш секогаш баш во секундата да станеш.
    Ама да го оставиш намерно да плаче :worried:

На azelea, K.Mari4ka, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Што правите кога бебето ќе се 'зајде' од плачење? Денес син ми се исплаши нешто во сон и се зајде ме исплаши и мене...

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Не, заклучоков мој е од повеќе статии на темата, а и од чувството кое го имав кога еднаш го оставив да плаче што пишав погоре. Истава дилема ја имав пред 2 години и заклучув дека не ми се свиѓа начинов. Инстинктот и прочитаното ми викаат дека не е добро.

6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Прочитај во тема безбедност на бебе
    Пишува на многу места дека не треба ништо да се прај бебињата сами се враќаат
    Има Мантуб пишано реферат таму и за ова спомна ѕирни

7. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    За на државно незнам дали термин ќе ти најдат со коронава мене ми рекоа немало, јас го носев кај Антоније кога кажав за новороденче ми најдоа преку ред термин затоа што веќе имаше месец дена кога се јавив. Докторот е супер само прв преглед е 3000 да имап во предвид

8. snowgirl_10

snowgirl_10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2019
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    39
    дали некоја од вас мајките има искуство со бебе со расцеп на меко непце?
    Ете бебушкава се роди со тоа, Моментално имаме четири месеци, додека операција ќе следи тек на 18месеци, па после тоа ќе се бркаме со логопеди и ортодонти заболекари меѓтуоа чекор по чекор.....
    Цица од цуце CANBEBE (закон цуце), меѓутоа додека не ја имавме таа цуцла пронајдено цуцаше од цуцлите на др.Brown И да ви кажам катастрофа :envy:...ќе ме разберат тие што имаат вакви проблеми.
    Прашањето ми е, послабо качуваме килажа, цицаме дури и по 170мл по четири пати на денот, а остантите пати во денот јаде по 60мл до 90мл најчесто навечер помалку јаде, (јаде на 2ипол саати), меѓутоа временски јаде дури по еден сат се влечи ли влечи.... па ми е потребен совет од мајка која веќе има поминато низ тоа...:x

9. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Кажете решение како да го натерам да лежи и на другата страна со главчето? Многу ретко се врти на лева страна главчето несразмерно ќе му стане, на ортопед ми рекоа да го вртам на сила 10тина пати во денот по 10 секунди ама еве уште никако да почне сам да лежи на другата страна се бориме нон стоп

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Пишуваа дека пробувале со менување страни додека лежат со бебето. Сега лежиш лево од него, па малку десно и така наизменично.

11. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Пробувам ама нема некој ефект:( ортопедот не придаде некое значење но мислам дека премногу лежи на една страна, дури преку ден кога го гледам го вртам на другата и одма се лути

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Еве ти уште еден експерт што го поддржува тоа
    Педијатар мајка и издала книги исто како таа што ја најде.

Ме разбираш што сакам да кажам така? Мач со 2 острици оваа тема не е доволно истражена

https://www.google.com/amp/s/amp.cn...ealth/cry-it-out-sleep-training-ok/index.html

Прикачени фајлови:

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Колкаво е бебето? Не го врти воопшто главчето лево-десно?

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Кај Антоније ли беше?
    Ако да значи ти покажал како да го вртиш. Кога спие нели се врти на друга страна со главчето.
    Малиов спие и на десно со главче и на лево. Имав и ја мука со тоа се беше на лево.
    Земи ја оваа играчка од џамбо ја цело време му тропам со неа за да се врти и го држам на стомаче.
    И го ранам на десна страна ако можеш со доење пробај.

Прикачени фајлови:

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Имам пријателка чие бебенце е со истата состојба. Тешко иде хранењето, нели посебно многу се внимава, и затоа можеби и потешко качуваат килца. Битно да си е здраво, на пријателката е малце постаро од твоето, почна сега да се збуцнува малце во обравчињата :inlove: Верувам даваш се од себе, не се обесхрабрувај. Искрено некој посебен совет немам, а и со коронава одамна ја немам видено пријателкава, освен да бидеш упорна и трпелива
    Консултирај се повторно за неколку месеци за операцијата, на пријателката мислам дека и рекоа после 8ми месец ќе може да се оперира.

16. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Го врти и кога е исправен си гледа на двете страни месец ипол е но кога си лежи се на лево лежи, многу ретко сам на десно да си спие, му менувам страна да треба да е на десно за накај мене да гледа ама уште си ја преферира левата страна дури знае да се расплаче ако го вртам на другата

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Да кај него ама ми покажа како присилно да му ја вртам 10 пати дневно по 10 секунди, јас и во спиење плус го вртам ама после некое време пак ми се врти на лево дури знае и да се раскенка ако не е убаво заспан. Ај да пробам со играчкава со овие дома не ми пали нешто посебно:)

18. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Добро не е доволно истражена, ама јас сепак, зборувам за себе како и @K7M10J што кажува за себе, не би го оставила бебето намерно да плаче а јас да си свиркам, секогаш би ја избрала побезбедната опција, ама не само тоа, таква сум како личност. Не можам значи.

Правете вие како сакате и како ви одговара, сепак сите сме различни.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Секако ни јас не можам јас 1 мин да плаче и ја плачам со се него
    Ама некои можат ама не верувам да си свиркаат
    Имаше една мајка пипуваше тука за некој си Фербер...метод ај може ќе види тука па ќе пише искуства.
    Ние што не сме оставале ни минута да плаче џабе збориме |(

20. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    7.694
    Дечки, оставање на мало бебе да плаче и Фербер се различни работи. Прво, методот Фербер е за заспивање на бебе поголемо од 6 месеци. И се користи исклучиво за заспивање на бебиња кои не се способни сами да заспијат, а немаат пречки да го прават тоа. Значи на бебето треба да му е сѐ потаман и доколку се остави да плаче, да се знае зошто плаче. Тие тренинзи не се ни за во оваа тема 0-6 месеци. А бебе помало, апсолутно не треба да се остави да плаче за внимание или било што, тоа не знам некој дали го оправдува во линковите што ги остававте..

На SkarletOHara, Kate Rina 93, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.