Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ова е само за во раце кога го држиш пред да го спуштиш или? Моево ќе се успие и вака шири раце некогаш додека да се задлабочи во сон

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    Женски што документи требаат за упис во градинка? Сакам да ја запишам за од септември 2021 да почне. На мм му кажал некој дека барале потврда за примени вакцини ама ние уште сме мали само рота примивме до сега. Колку се плаќа месечно за да држиме место?

3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Да само пред да го спуштам на пресоблекувална до пред некој ден уште така правеше и на пресоблекувална исто дури го преслакав така правеше. Сега веќе не. Ни во спиење не прави правеше ама до пред 2недели негде и престана

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    6.835
    Бебе од вчера наваму јаде на 3 часа по 90 мл адаптирано. Ова е пресметано спрема килажа дека треба толку да јаде.
    Денеска побара порано на 2 и пол часа и беше нервозен и откако го испи млекото. Спиеше,стана и по 2 часа пак плачеше за јадење. Знам дека плачеше за јадење бидејќи ништо друго нр го смири а пробав буквално се. Испи 90 мл и поврати ама такво повраќање како фонтана во млазови. А се немаше случено вакво повраќање 2 недели,таман се израдував дека престана. Одиме на педијатар одручеква,закажав.
    Ме поврати мене на кошула, на тепих и тој целиот воден. :(
    Цела сум прашалници не знам од каде е ова повраќање и дали е нормално. Друг пат знае само да нлуцне по 10мл. ама ова денеска ги надмина границите.
    Денеска правиме месец наместо да се радуваме и сликаме за спомен јас сум нервозна,вријам.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И моето кога ќе побара порано бљуцка ако во текот на еден ден побара два три пати порано во млаз повраќа пробај да не му даваш цела доза пример наместо 90мл дај му 60-70 ова ако ти побара порано од три часа.Се прејадуваат и затоа така прави ќе има денови и кога ќе ти остава јадење ќе викаш детево не јадело ништо :)

6. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Не верувам да грешиш, до детето е, не се сите исти.
    Мојата заспива касно накај 1-2часот цврсто, за јадење ја размрдувам јас кога ќе видам поминале 6 часа (тоа првиот пат) потоа и нудам на 3,4 часа таа секогаш заспиена си шмука :)

На Alishan30 и lemon8ejt им се допаѓа ова.
  7. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Мислам плаќаш ако ти го примат, значи од септември؛ Сега само на листа те ставаат а тек тогаш носиш потврда؛ Мораш сите вакцини освен морбили, таа е одлозена до 13г

На MinnaAnne му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Епа ќе пробам и јас така, затоа што мислам по навика станува многу малце цицнува +спие не е активен како преку ден па да е гладен на 2 саати. А ко ќе почне со дохрана сигурно ќе е по сит. Фала

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  9. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    Моето бебе нон стоп се буди од тој рефлекс а несака да ја повивам с'клетџика е. Месец и една недела е. И исто на пресоблекувална многу се штрека и ја фаќам за дланките тогаш :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Мајки по колку мл вода му давате на 5ипол месеци? На ад сме и пробуваме вкусови по некоја лажичка во денот.

11. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.419
    Приметив бебе во окцето има влакно, не знам дали од што се има фаќано за очи па му е трепка или од нешто друго.
    Се нервирам цел ден и не знам што да му правам и како да го извадам, вака он не покажува дека му смета, ама јас знам по мене кога ќе ми влезе така трепавица во око како ме чеша окото.
    Мислев со стапче за уши чистење да пробам да го фатам ама ми е страв, како да му го извадам имате ли идеја?

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Со обичен физиолошки да му капнеш од оние во ампула што се? Или па самото ќе излезе кога ќе се расплаче.

На Brpbrp, Snowflake97, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Само ќе си излезе. И кај мојата неколку пати имало влакненце и, ваљда со трепкање и излегува. По некое време забележувам дека го нема. Јас не би чепкала со чепкалка за уши во око.

На Thallia, Осе, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.054
    Исто буквално сме, не сме го смениле темпото се уште. Чекам да помине некако "фазава" магично, искрено. Ако не го држиме в раце не би дремнал воопшто, а не можам да го оставам така да си седи, захтевен е, сака шетање постојано.
    4++ сме и се уште, од прв ден цица на секои 2h. Баш ме интересира колку ќе бара кога ќе почнеме со вкусови. :wasntme:

15. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.419
    Уште нема солзи кога плаче, месец и една недела е.

16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Нормално е исто се буди и мојава баш во истите саати 3++ сме,не ни сака цуцла ни преку ден ни навечер. Јас чим задреме на цице ја размрдувам кога веќе не се активира во цицање иако ја мрдам ја легнувам во креветче. Исто не плаче туку си ги шмука прстињата.

17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ист случај имав мм запна така со чепкалка ама кога стигна до окцето нешто не му даваше вика ако мрдне ќе и го "извадам " окото. Му реков остави ќе видиме ако го има до попосле ќе бараме чаре. Преспа бебе ко се разбуди ни в од влакно.

На 0ли и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.419
    Не знам еве он цела ден спие и пак му е во окцето, прочитав сега мајчино млеко да му се капне, не знам дали да пробам тоа?

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Нема потреба ќе трепка ќе извади на моево од косата што му паѓа само во окцето има влакна и со солзи ќе му искочат. Едино како Оли што ти кажа физиолошки да капнеш па да отиде некако на страна и да го извадиш

На 0ли и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Во око само физиолошки, мајчино не се препорачува баш мислам поради бактериите.

На Izzy_0504 и Snowflake97 им се допаѓа ова.