Ова бебе мое само се стега кутрото незнам дали и е од грчевите или од тоа што често има запек вчера убо се искака ама често знае да оди само брбушки ќе си пукнам
Ќерка ми (4мес) последните неколку дена кога се разбуди заспива со цуцање на палчето. Цуцла не сака. Да ја оставам така или да и го вадам?
Не убаво да цуца прсте,ќе премине во навика. Сега поради кожата на прстето која станува поподложна на инфекции правење ранички а понатаму за развој на вилиците и кровот на усната празнина
5ипол месеци спие по 4-5 саати преку ден. Се чудам многу спие бебе. Станува ќе проигра и по два сати заспива.. Спие сат-два пак ќе стани пак исто два саати ќе поседи и пак ќе си заспие. Да прашам снегулки на 5м какви давате и со што може да се мешаат?
Ако му е блиску времето за да јаде пример 10 минути му давам од млекото обично само од себе му проаѓа или чај голтка две и толку
Ако доиш нека цицне малку или чајче ако даваш можеш голтка две. Некогаш само да го подржам исправен му поминува
Син ми се стега скоро секогаш кога кака а кака течно, навечер посебно е на маки и ќе предне ќе прекине. Мислам грчеви имаат затоа е
Исто... Ако е в раце ќе спие можи и 3 саати ама секогаш го спуштам в креветче и спие 30 минути. Ретко некогаш да му се згреши да врзи два-три саати
Отвори го профилот погоре што ти го пратив интересни совети има؛ Ете според нив под 45мин ништо не е дремка и повеќе се будело навечер؛ Тоа баш ми се случува кога е преморена преку ден ради кратки дремки, навечер не спие мирно
Да, твист капсулите се врти горниот дел, се кине и истиснуваш директно во муцете на бебчето. Јас наутро давам Д3+К1
Mamicki prasanjeto ne za tuka a mozebi ke dobijam odgovor...porodena na Gak a od drug grad kade treba tocno da gi prijavime bebinja nie sto ne sme od Skopje.....