И даваш посебни капки д3 и плус омега? Кои ги даваш? Ја земав на бејбитол во едно се нели тие д3 и омега
Сеуште и давам Д3+К1 на бејбитол до полна 12та недела, плус навечер и давам ДХА+омега на бејбитол. Од 12+1 ќе давам Д3+омега на бејбитол, така ми е советувано од ортопед. На ручек го давам ваја пробиотикот.
Аа така не знаев која кмега навечер ја даваш Валда моето дека на ад па само д3 и омега ми кажаа и сабајле мх ги давам Валда така треба
на испис од болница ви кажуваат што треба да се набави од витамини или на сите ги препорачуваат истите па имавте купено уште од пред породување?
Мојов стрвен е ни омега ни nurse harvy ништо не плука дури како рипче на мамка е кога ќе му доближам нешто до уста
Сигурно правилно даваш, не верувам да ти згрешиле нешто. За одприлика 2 недели и на мојата бебушка ќе и ги давам Д3+Омега како вас.
Да ако е на АД не треба плус вит К1, веројатно преку млекото го внесува. Затоа само д3+омега.А тие што се на доење до 12та недела си ги пијат д3+к1 плус омегата.
Ако сега си почнала да го ставаш нормално е да ја држи на една страна т.е. на таа што му е полесно со тек на време ќе ојача мускулатура на врат и ќе ја држи цврсто исправена, јас мислев дека моево нема да ја држи се му клапнуваше некако ене го сега за една недела три месеци ќе прави цел е подигнат си се држи на подлактици главче исправено али ставај го почесто на стомаче
Кажуваат на испис ама исто е за сите. Од 8ми ден Д3+ к1 треба да прима и ако е на мајчино, дха омега. После 3 месеци д3+ дха омега. И на картончето пишува само ти си бираш од кој производител ќе даваш
Како ги занимавате бебиња до 4 месеци? гледам барем 1 саат да е будна пред дремка ама некад е кенкава и незаинтересирана и заа тропалки и за песнички
Јас сабајле двете ги давам - д3+к1 и д3+омега. Од 3 месеци ортопедот ми кажа сами др капки - вигантол по 1 капка, а педијатарот ке ми каже омега како да продолжам. Инаку од прв ден директно во уста и овие и пробиотикот и веднаш после цица. Никогаш нема исплукано