Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    19.149
    Ја од многу рано го ставам на преглед уште прва втора недела ми кажа педијатарката а после тоа и ортопедот 1мес дали имаше
    Иначе го ставав на кауч одоздоле тетра сега на под на подлогата што си е и пак тетра ставам дека до глава паѓа се лигави
    Инаку го крева главчето цело врмее на мене кога ми е за ждригање ептен се исправа да ме види и скоро по дома стално е исправен додуша и сам го држи веќе само јас така го припазувам

Да видиш со ортпед

На Fatalnata, Happyinlove, ni.na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Мене педијатарката ме советуваше ако заспие бебе на града или наавечер нема потреба од кревање да ждригне побитен бил сонот, јас не го кревам навечер цица и во креветче го префрлам мака не сме имале а преку ден знае некогаш да не ждригне не е страшно мислам

На Lovebug01, Thallia, Happyinlove и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Бевме на ортопед пред 1 недела он ми рече супер е, на мене или кога го држам во раце го крева и го држи сам или што викаш се крева да ме види, но на под кога е не го крева се мачи ама ептен малку за тоа ми е маката дали вашите ги креваат и тогаш до 45 степени

4. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    221
    За витаминиве... Педијатарот наш само д3+к1 ни рече. Омега не, пробиотик исто не. Секој своја политика имаат педијатриве

На Mila_Skopje, Lovebug01 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Од 5 ипол месеци почни со вкусови, од 6 таму веќе да има еден оброк и на секои два месеци додавај уште еден оброк. На пример на 6 доручек, на 8 доручек и ручек , на 10 доручек, ручек, вечера, и до годинката ужинка една, понатака две. Ако тргнеш на работа, нема да бидеш цел ден, кога си на работа нека јаде, кога си дома нека цица. Со поголемкото вака функционирав и со ова бебенце вака планирам.

Немој да ставаш перница под него, само на рамна подлога е доволно, постепено ќе си се извежба.

На ni.na, Izzy_0504, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  6. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Нашите бебиња се на ист ден родени :)

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    И јас исто почнав касно да ја ставам - голема грешка ич не сака да лежи така одма се буни првите две минути па вика и мм пак ја врти а кога не е тој дома ја оставам иако вика за да се навикне ама не - пробува дури и да се сврти мислам од инат побрзо ќе се сврти отколку што ќе лежи на стомак ,а баш убаво си се испрпува па и олеснува. За главчето мислам дека порано поубаво го држеше право отколку сега,ама чим ортопед ти рекол нема проблем - нема само треба почесто да ги ставаме и јас и ти очигледно :)

Стварно ? 19.08 така ?

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    19.149
    Аа не не не ја крева
    Како да го мрзи на под ја крева ама така мрзливо и ќе си легне да одмори :D
    Валда на тоа мислиш и ти

На ni.na, Izzy_0504 и K7M10J им се допаѓа ова.
  9. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Да

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.153
    Допаѓања:
    3.494
    Исто и моето не сака да лежи на меше ич, почнува да плачи и повеќе од 2 мин не можам да го оставам. Пробав и со перница, можи не ја местам убо не знам. Али мисли дека е супермен лета хаха ги крева нозете и рацете нагоре и само на меше стои. Како да го научам?

На ni.na, Brpbrp и Осе им се допаѓа ова.
  11. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    474
    Да 8)
    Прашав, ми рекоа може на убаво време.

На anitka-fifa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Од грчерви така испуштаат звуци,како баш тешко да им е. Ми доаѓа да го снимам за да ги објаснам тие звуци:)А со тоа ждригање и раце и нозе ми пајѓаат од шетање.
    А еве 2 месеци уште немирно е додека го спуштам во креветче се такви звуци се мрдање кемкање па па во раце па легни го и за 15 мин станал:drunk:.
    Ова грчевите ме истрошија:@

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Првото казна мислам му беше кога ке го легнев на меше за да вежба. И некаде до 4 месеци ептен форсирав кога 3мин кога 5 мин ке лежеше. Потоа се навикна но многу често со нос се маваше на подот. Па плачки.
    А второво обожава да е на меше. Од сам старт си лежи ссга е 2 месеци И си подига и главче баш е мирен кога си лежи.
    Така да еве двете се мои па се многу различни:)

На Lisandra, ni.na, Thallia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Кога лежи на меше гледај да го забавуваш да му биде интересно да не зјапа во празно, јас го ставам на гарнитура дека е доволно тврда и не пропаѓа и гледа во ТВ ако не гледа во него гледа во мене па јас станувам одам од другата страна да си го врти главчето. И полесно му е за прдење дека си го стиска стомачето а го свртам се утепува прдејќи :rofl: али нормално повеќе од 5-10 минути не седат повеќе ќе се труди да лази ќе мафта со нозете и рацете:D

На Lisandra, ni.na и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Да даа на тоа, глупава загледав видеа што треба бебиња на 2 месеци да прават и демек треба главата да ја креваат кога се на меше, за рачиња кога ги фаќаме да се креваат да држеле сами играчки и реков забушаваме ние

На K7M10J и Milkiway им се допаѓа ова.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Колкаво е твоето? Јас се трудам се ова ама кога ке се завреска ни јас ни играчката не го интересираме:rofl:А Антоније ми рече 40% од денот да е на меше требало, јас едвај неколку пати по 5 мин успевам

На K7M10J, Brpbrp, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.106
    Допаѓања:
    119.512
    Моето сега на 2+ месеци сака на меше, па дури и 20тина мин издржува и заспива на крај.
    Инаку пред 2 месеци едвај по 5 мин издржуваше:D

На K7M10J, Brpbrp, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Епа јас тука згрешив, прво касно му се среди папочето имаше гранулом, па педијатарката на месец кога го носев ми рече рано било за на меше и јас на своја рака го вртев еднаш дневно ептен малку и еве скоро 2 месеци сме лежи ама некоја минута и се буни само прета со нозете за да стане, сега го оставам додека не вресне ама и тоа не е многу

На K7M10J, Осе и Alishan30 им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.106
    Допаѓања:
    119.512
    Ставај го почесто, нема да вреснува потоа. Се навикнуваат брзо

На K7M10J, Brpbrp, ni.na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Моето во среда прави 3 месеци, го ставам сега веќе и на нога "демек седи" да си замислува зошто влезен е во некој филм дека може да седи а не смее :) али главчето цврсто го држи. И да вреска крени го малце понишкај го да се смири пак стави го. Јас обично го ставам кога не знае што со себе не сака ни во раце ни никако и на стомак само да се измори малце од малце или сам се врти на страна веќе и таму троши енергија али пијаното му е врв цел ден лупа со нозене сите мелодии ми се вртат кога ќе си легнам:drunk:

На K7M10J, ni.na, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.