Ооо незнам од аптека ја земав ама некоја ефтина е еве ја каква е во комплет со ножички е. Да не му фаќаш многу пошто ако пробам скроз да го скратам и мене ми се случило па не ги сечам до крај ама еднаш неделно морам вака.
Лелеее се наежив бррр Затоа уплав имам од грицкалка, сметам дека не е погодна за мали бебиња. Златни ножички... Ножичките мене ми изгледаат дека се така направени ножињата да не е толку лесно да го исечеш, колку и да ги доближам сечилата, пак не може до месо ептен да се исече.
Да така е ама не го фаќам убаво и негде шпиц ќе му се напрај и цел е гребаници по лицево често ги проверувам и пак се гребе
Јас се испраксирав, на почетокот со шпицови беше, но кога почна мене да ме гребе и штипе, почнав поубаво да му ги сечам. Единствено е мирен и успевам да го средам додека цица. Инаку шанси нема. А нозе па само клоца, најтешко ми е нокти на нозе да исечам
јас од што имам уплав од сечење ноктиња, си нарачав од али експрес електрична турпија со 5-6 глави што се менуваат, од најнежни за бебенце до погруби и за возрасни, ваљда ќе функционира.
https://m.aliexpress.com/item/40007...er_id=9d300f4a0c404cf38a57f532bccf1e15&is_c=N шипингот е поскап од самата турпија ама доаѓа 11 долари вкупно што не е прескапо по мене за ваков гаџет.
Јас не можам да замислам со ножичка да сечам ноктенца. Со бебешка грицкалка и додека е буден сечам немаме проблеми до сега .
Милки, земи му од Локо Кроко сетче на Kikka Boo, има грицкалка, ножичка и турпија во него. Грицкалката не сум ја употребила, му ги сечам ноктињата со ножичка и гледам да не одам многу длабоко, а ако некое врвче остане го поминувам со турпијата.
Ножички имам од томи типи и добри се ама добра е идејава со турпија помислив баш дека со тоа би го израмнила...од турпијата не се прави рапавко така.
Од колку месеци почнавте да им давате водичка на бебињата и по колку мл? Прашувам конкретно за бебињата кои се на доење и дохрана, комбинирано?
Даа истата ја имам и јас Незгодно ми мрдна и го сецнав а една рака му исеков убаво И сега страв ме фати