Од 6 почнав да нудам после оброк, ама не беше воодушевен од водата, дури кај 8 месеци почна убаво да пие, ама па цицаше често
Маки мачиме не сака ни вода ни чај(до 3м чај мн пиеше, после прекинавме и сега не сака да смисли чај 6м за недела). А пробуваме вкусови и на ад сме цело време, денес не се покака,а баш крушка 3/4 лажички пробавме. Кажете како вода или чај да се навикне да пие барем по малце.
По неколку голтки само, ама му нудев цело време, не само после оброк, после оброк од чашка за ракија, а после купував од тие шишенцата од зегин како со клунче, и секогаш ми беше нa дофат водата, па по некоја голтка си пиеше на пократки интервали. Не сум мерела количински никогаш. А сега си пие нема гајле, се налева со вода, ама никако да го научам сокче да пие
Моево од чашата со клунче не пие, му служи клунчето за чешање непца Ај се надевам дека ќе засака да пие и дека сам ќе бара.
Супер штом има дозерка, точно ќе извлечеш според кг, но дај боже да не ви притреба. Јас имам чепчиња од 80мг ефералган, но не ги употребивме
Јас имам ножички на чико и на томи типи. Дефинитивно на чико се подобри, на томи се подебели. Подобро е со ножички отколку со грицкалка, попрецизно е некако. Инаку за бањање и сечење нокти е задолжен мм, мене ми беше страв, а и не е лошо и тој да си има задолженија околу децава па уште " ми е страв "
Исто. Одлично е сетчето. После бањање додека цица бебе маж ми му ги сече со ножичка, па со турпијата му ги поминува. На 3-4-5 дена вака пошто ми е страв многу длабоко да ги исече за да не му сраснат во мевце. @Milkiway вакво земи си, 510 денари е, а предобро
Купи си лепенки за одма да залепиш на местото на убод؛ мн практични и ефикасни؛ и да не качи тем се؛ а за сируп јаа далерон земав ама не го искористив
Фала ти да и за чепчиња ми спомнаа се надевам нема да треба Ние дека со ад и мм го рани а ја сечам малце да смениме улоги чим сега и он може да рани бар за после работа го ангажирам
@Milkiway на мене педијатарот тој сируп ми го препорача ,земав ама немаше потреба. Само кога дојдовме дома одма и ставив на местото газа со ациди борици ,две - три пати ја сменив и толку не беше ни отечено местото ни топло ни пак температура имаше...
Efrralganot e paracetamol isto Kako I daleronot,samo so razlicna aroma,efrralganot ima vkus Kako na vanilla mislam,po Jacinta Se isti 120mg paracetamol vo 5ml sirup. Paracetamol sirupot sekogas Se dava spores kilazata,na Pola,znaci Kako Sto te procitav deka bebceto ti e 5900g zaokruzivas na 6kg I ako ima potreba davas 3ml sirup na taa kilaza. Po otvaranjeto go cuvam vo frizider do Tri meseci. Najkratkoto dozieanje na paracetamol e na cetiri casa
Јас да се умешам а тие лепенките не ги ставате antipyrea, мислев да се опремам со време за прва вакцина ама да не не се за толку мали бебиња?
За лепенки ни прашав ни некој ми спомнал. Вакцинирам во Ченто ,ми рекоа да ставам ациди борици како што кажав и да пратам за температура толку... Веројатно во аптека би ти кажале најдобро.
Фала ти, ќе ми каже веројатно педијатарката но сепак со време да се опремам во надеж дека нема да требаат
Антипиреата делуваат за ладење на местото кое имало убод, гел конзистенција е и ладат а со тоа ја намалуваат температурата. По 3 се во пакување и чинат околу 160ден.со ножиче може да се подели лентата на 2 дела за двете ноџиња. Обично кога одиме на вакцини прашуваат дали носиме лепенки за веднаш да ни залепат. Ние немавме и на враќање застанавме во аптека и купивме. 2 дена ги ставав наутро и навечер, не крена никаква температура и немаше потреба од друго да прима како сируп или чепчиња.