Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Лепенките се ставаат на боцнатото место и се менуваат на неколку часа, имаат гел и го ладат местото за да не дојде до температура. Имај си ги, корисна работа се. ;) А после вакцина секако ги препорачуваат
    Веќе убаво пишала @Alishan30

На Milkiway, 0ли и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Фала ти, златна си:D Да си купам пред идење за уште таму да му стават тогаш:*

На Happyinlove, Milkiway и Alishan30 им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.107
    Во пунктовите се ќе си прашаш таму ќе ти кажат ја ги сечам и ги ставам а можеш и ациди борици и така да ладиш

На ni.na и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  4. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Мајки помош! Има ли некоја со бебе што немирно спие и цело време мава со рачињата и нозете навечер? мислев до скок е ама؟не е и само навечер се случува؛ Цела вечер бдеам над неа пика рачиња во уста а спие, ќе и дадам цуцла 5؟мин е мирна и пак истото؛ мислев ладно/топло да не и е ама не؛ Нз што да правам ;(

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Исто е и кај нас, и кога мафта со рачиња ноџиња се буди, или па се чеша по лице

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.107
    Исти сме
    Земи вреќичка замотај го со рацете внатре и нека спие ја во вакво слично го ставам преку ден
    Иначе не му се секирај и да става раце земи го понишкај го успиј го пушти white noise на моб пробај така или фен уклучи види дали ќе се успие поцврсто

Прикачени фајлови:

7. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Јас!!! Се мениме по дома навечер, не знаеме што да правеме. Не знам и дали е рефлексот или си е такво бебето. Многу е нервозно ни денски не можам ништо да правам

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Изгледа фаза им е некоја؛ Преку ден не прави така ама чим се успиеме навечер и ја ставам во креветче почнува؛ А спие и цица еднаши пак продолзува да спие ама ова мавањаво не буди и како зомби висам над детево؛ Аман нека пројде

На Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    384
    девојки на вакво време од 6 7 степени,како ги облакате за шеткање надвор? скафандер?

10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Бебето е веќе 3++ месеци, прашањето ми е за капките Д3, дали да земем Д3 + Омега, или ќе треба прво да се консултирам со педијатар бидејќи претпоставувам во нив има помалку Д3 за разлика ако и земам само Д3. Кога бевме на ортопед прашав , ми рече не сакам да с е мешам во работата на педијатарот тоа била нивна работа.

11. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Нас педијатарот ни рече до 3 месеци витамин Д и витамин К1 (само на доење сме), а потоа витамин Д со омега.

На Lisicko и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  12. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Проверив во аптека по 400 единици има д витамин и во двете, значи со Омега ќе земам.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Што ќотек јадеме и јас и мм навечер па и испушта крици како лавот во зоолошка,а на сабајле ќути глас не му се слуша кога има дремки. Затоа сакав и бо лреветче да го учам да спие али мислам дека тешко би било додека не го гушне некој од нас и да му се насмее за добра ноќ нема шанси да заспие

На Milkiway, Mila_Skopje и kanella им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Нас на ортопед ни кажа после 3 месеци д+омега да даваме само к1 се исфрла :)

На Lisicko му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Боди по долги и хулахопки термо и патичиња имам како топлинки мекани земени од ваикики и скафандерот али не класичен скафандер ова е памучен и внатре и надвор али полнет е ептен и капче :) таман му е ни мн топло ни ладно

На anitka-fifa и ni.na им се допаѓа ова.
  16. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Поштено боксови во фаца имаме :D

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Да пробаш кога ќе заспие да го префрлиш? И мојов многу прета, ржи па раце шмука, ама јас го зимам или на цицка или ќе го погалам и пак го враќам ама се разбуди му пуштам звук од провосмукалка и се успива. Пошто мачно е да спие со нас некогаш го зимам сабајле кога веќе сме наспани ама за цела ноќ ко на боцки спијам да не го зачукам во вртење:whew:

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    абе имаме доволно место само малиов се шири мисли крал на креветот е уште кога ќе ги рашири рацете мислиш 5 метра му се :D навечер не спие толку цврсто за разлика преку ден дремките абе со усисивач поминувам до него елка накитив садови измив дури тогаш стана (facepalm) ама навечер тука до еден од нас или по можност двајцата да сме до него макар и да дишеш само тука да си да те осеќа :rofl: дури мм го имаше оставено успано абе незнаеш труп дојде во дневна почна да се буди

19. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Хахаха знам овој а го ставам на спална со главата мора да е кај мене упикан а со нозете кај татко му, ама креветчето му е залепено до спална па не прави проблем кога го префрлам. Среќа твоја што заспива и со татко му овој а осети мене ме нема одма е ококорен:@

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    И нашиов спие раширен на спална, а знае да се изврти хоризонтално, со главта кај мене, со нозете кај татко му, и кога почнува да прета го мава по фаца со нозете:D:D... А ние стуткани на ќош и без мрдање, укочени да не го разбудиме кралот. Секој ден кичма ме боли што спијам искривена:).. Плус мојов е голем веќе

На ni.na и Brpbrp им се допаѓа ова.