Креветчето служи само за играчката што му се врти ништо повеќе па кога ќе му здосади пак мора да го земеш, барем не ти прави проблем кога го префрлаш а со татко му заспива од после 40 дена зошто стварно не можев повеќе цел ден го нишкав во раце со доење се тегневме ја млеко имав он грчеви скокови и нервоза пукав и се решивме он да го успива и така прифати иначе јас немаше да можам да мрднам
Алал да ви е, мојава лепенка за мене؛ Еве денес првпат излегувам на еден саат и ког дојдов песни ли песни се пеат؛ Едвај ја смирив и заспав
Од кога почнавте на меше да ги ставате да спијат.Мојата е 8ма недела ама сеуште за спиење не ја ставам на меше
За спиење никако, сама кога ке се заврти тогаш. Денски додека е будна ставај ја да зацврстува мускулатура.
Совет мајки веќе незнам што да правам. Бебево ми е 7 недели пиевме адаптирано млеко нан ама го сменивме пред два дена заради запекот во аптамил, не гледам некое подобрување повторно Кака брбушки можеби е рано. Ама има друг проблем плаче како нонстоп да е гладна би требало на три сати да огладни но таа огладнува на два плаче ја крева куќата не би требало да и давам на два сати баш заради запекот
Дали даваш чај? Ако не пробај со анасон тој смее да се дава 1 недела по раѓање.И моево од кога го префрлив на ад само како еднаш дневно ама давам чај измеѓу оброците преку цел ден. И само од бејбилов1 си какаше убаво и без проблем од кога сменив на хумана1 едвај се кака сега пак го вратив на бејбилов1
Не не никако за спиење на меше сама ќе се сврти после 3ти месец на страна или меше Бебето само на грб ставај го да спие а преку ден кога си до неа ставај на меше да вежба мускули Уште првата недела го ставам
Даваш пробиотик и нешто за грчеви и дали јбаво го правиш млекото? Лажичката треба да биде растресена не скроз рамна тоа на моето запек му напрај
Моето знам од рано го ставав на меше т.е. јас на страна го легнував ради главчето на почеток али стално се вртеше на меше да спие али па од мало главата си ја вртеше само од една на друга страна секако пак бев со резерва сега па кога ја врти и држи главата асално дамо на грб спие сите 4 во вис му се
Не знам кога имаше запек и читав на нет дека наводно треба да биде растресена а не скроз рамна Еве ова баш го читав и на хип кутијава (така мислам стоеше ) Loosely filled spoon на неколку места гледав а и тоа што викаш да се дава нешто зашеќерено како чајот од анасон затоа што децата на ад не го примаат тој шеќер како доените од млекото Е сеа ова 1 педијатар ми го потврди друг не...
Оваа нашава вика давај слободно не е против тоа да се даваат чаеви дури и за вкусови вика од 4ти месец слободно давај. Јас ќе пробам сега и така како што викаш ти прво вода па после формула ама ме нервира ми се лепи за мерицата страв ми е да не има влага па како црпнувам да ен остане некое влажно парче внатре од формулата па да се расипе. Јас прво ставам формула,па топла вода и ако треба доставам ладна малце за да дојде до 170мл и да разлади.И предходно вака правев ама можеби дека со мајчино плус повеќе вода примал па полесно се какал сега потешко
Дали ги имате давано? Бејбитолот д3 со омега многу ми ги плука. А и тоа капсулата де и се лизга де во лажичка истекло додека ги дадам лом
И јас прашував за овие не добив одговор сега директ во уста давам малце подлавоко и по страна му го истурам и не може да го плукне ако е на почеток на врв на јазик се ќе искочи
А да пробаш прво водата да ја разладиш да нема пареа? Ја со мерицата истурам на млака вода и не ми се мокри Види баш знам ова кога го сменив и се искака А сега ради ротата го вратив Колиефот и кака по повеќе пати на ден претходно само 1
Мајкии ние сме точно 4месеци и сме само на доење, досега ми се имаше случено еден ден да не се искака ,ама сега 3 дена не е какана ,последно Неделата сабајле и кога цица овие дена има гасови и дури ке се подрасплаче , сиг има некоја мака си викам ,биогаја и давам секој ден по 5 капки ....
Ако е само на доење не е проблем, и мојата почна еднаш во недела само многу пообилно. Инаку сакав да прашам од кој период можат сами да се свртуваат од грб на меше и обратно?