Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Креветчето служи само за играчката што му се врти ништо повеќе па кога ќе му здосади пак мора да го земеш, барем не ти прави проблем кога го префрлаш :D а со татко му заспива од после 40 дена зошто стварно не можев повеќе цел ден го нишкав во раце со доење се тегневме ја млеко имав он грчеви скокови и нервоза пукав и се решивме он да го успива и така прифати :D иначе јас немаше да можам да мрднам :D

На Chikitaa и ni.na им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Некако како магнет да имаат татковциве стално се вртат со нозете накај нив:D

На ni.na и Lisicko им се допаѓа ова.
  3. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Алал да ви е, мојава лепенка за мене؛ Еве денес првпат излегувам на еден саат и ког дојдов песни ли песни се пеат؛ Едвај ја смирив и заспав

4. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Од кога почнавте на меше да ги ставате да спијат.Мојата е 8ма недела ама сеуште за спиење не ја ставам на меше

5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.985
    Допаѓања:
    18.900
    За спиење никако, сама кога ке се заврти тогаш. Денски додека е будна ставај ја да зацврстува мускулатура.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Совет мајки веќе незнам што да правам. Бебево ми е 7 недели пиевме адаптирано млеко нан ама го сменивме пред два дена заради запекот во аптамил, не гледам некое подобрување повторно Кака брбушки можеби е рано. Ама има друг проблем плаче како нонстоп да е гладна би требало на три сати да огладни но таа огладнува на два плаче ја крева куќата не би требало да и давам на два сати баш заради запекот

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Дали даваш чај? Ако не пробај со анасон тој смее да се дава 1 недела по раѓање.И моево од кога го префрлив на ад само како еднаш дневно ама давам чај измеѓу оброците преку цел ден. И само од бејбилов1 си какаше убаво и без проблем од кога сменив на хумана1 едвај се кака сега пак го вратив на бејбилов1

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    19.149
    Не не никако за спиење на меше сама ќе се сврти после 3ти месец на страна или меше
    Бебето само на грб ставај го да спие а преку ден кога си до неа ставај на меше да вежба мускули
    Уште првата недела го ставам

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    19.149
    Даваш пробиотик и нешто за грчеви и дали јбаво го правиш млекото?
    Лажичката треба да биде растресена не скроз рамна тоа на моето запек му напрај

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Што им врска тоа дали е растресена или рамна ? :?: Јас нон стоп ставам рамни мерици

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Моето знам од рано го ставав на меше т.е. јас на страна го легнував ради главчето на почеток али стално се вртеше на меше да спие али па од мало главата си ја вртеше само од една на друга страна секако пак бев со резерва сега па кога ја врти и држи главата асално дамо на грб спие сите 4 во вис му се:D

12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    19.149
    Не знам кога имаше запек и читав на нет дека наводно треба да биде растресена а не скроз рамна
    Еве ова баш го читав и на хип кутијава (така мислам стоеше )
    Loosely filled spoon на неколку места гледав

а и тоа што викаш да се дава нешто зашеќерено како чајот од анасон затоа што децата на ад не го примаат тој шеќер како доените од млекото
    Е сеа ова 1 педијатар ми го потврди друг не...

Прикачени фајлови:

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Оваа нашава вика давај слободно не е против тоа да се даваат чаеви дури и за вкусови вика од 4ти месец слободно давај. Јас ќе пробам сега и така како што викаш ти прво вода па после формула ама ме нервира ми се лепи за мерицата страв ми е да не има влага па како црпнувам да ен остане некое влажно парче внатре од формулата па да се расипе. Јас прво ставам формула,па топла вода и ако треба доставам ладна малце за да дојде до 170мл и да разлади.И предходно вака правев ама можеби дека со мајчино плус повеќе вода примал па полесно се какал сега потешко

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Дали ги имате давано?
    Бејбитолот д3 со омега многу ми ги плука. А и тоа капсулата де и се лизга де во лажичка истекло додека ги дадам лом 20201216_131539.jpg

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И јас прашував за овие не добив одговор сега директ во уста давам малце подлавоко и по страна му го истурам и не може да го плукне ако е на почеток на врв на јазик се ќе искочи

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    19.149
    А да пробаш прво водата да ја разладиш да нема пареа?
    Ја со мерицата истурам на млака вода и не ми се мокри
    Види баш знам ова кога го сменив и се искака
    А сега ради ротата го вратив Колиефот и кака по повеќе пати на ден претходно само 1

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    1.073
    Мајкии ние сме точно 4месеци и сме само на доење, досега ми се имаше случено еден ден да не се искака ,ама сега 3 дена не е какана ,последно Неделата сабајле и кога цица овие дена има гасови и дури ке се подрасплаче , сиг има некоја мака си викам ,биогаја и давам секој ден по 5 капки ....

18. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Ако е само на доење не е проблем, и мојата почна еднаш во недела само многу пообилно.
    Инаку сакав да прашам од кој период можат сами да се свртуваат од грб на меше и обратно?

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    1.073
    Само доење и чајче пие бекутан ..

20. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Можеш да му правиш масажи на меше и вежбички со нозете, но до 10 дена не е проблем.