ајде сеа помош бебе е 5м. После 4тиов скок ми смени скроз спиење навечер. Само на цицка заспива и тоа ја џвака ја малтретира пола саат додека се успие, ако му ја извадам вришти. Одкога ке заспие ја пушта ама префрлање у кревет никако! Така у раце само сака да спие утуткан у мене,запотен... Секоја вечер имаме по 10 неуспешни обиди за префрлање или на спална пак до мене, или во креветче,но никако. Одма ср буди и плаче... а во раце не се буди по 3 сата,после само пак ке цуцне и продужува.... незнам што да направам,ама не можам веке седеејки да спијам.
Фен упален помага ли кај 5м бебе? Син ми е 2м ама кога кенка дење а нема опција никаква за заспивање му палам фен се смирува и заспива Знам не е долгорочно решение ама ова ми е испробано и по други бебиња низ фам. Само не знам дали може кај 5м бебе да помогне да не е големо веќе за бели звуци...
И влезе трепка во окцето,5 дена веќе и стои,пробав со физиолошки и газа ама не бива.Помош како да и ја извадам
Фенот е секако обавезен така заспива од кога е роден и цела нок продолжува апликација на моб за white noise.
Со твојот прст. Како би си извадила тебе ако ти влезе? Така и неа. Измиј ги рацете и пробај да и ја извадиш со прст.
оф. Сигурно ти е многу тешко. Имам слушнато за фербер методот, ако тоа е нешто што би можела да го издржиш и направиш. Велат се почнува кога бебето имс полни 4-5месеци, обично кај сите после 4-5та ноќ имало ефект.. велам јас како што ја држам мојата во раце моментално за дремка бидејќи после 5мин откако ја оставам се буди
Здраво мајки бебето ми е 2 месеци и на лицето му се појавија бубулички па му се направи црвенило со што да го мачкам
Ние користиме Рекол Бимбо од старт и супер му е на бебе - редовни столици, немаше грчеви, си ги мљацка со устето кога ќе му капнам, не ги одбива. 2 пати на ден по 5 капки давам директно во уста капнувам, па му давам да цица
Околу 1000 денари е. Убаво е ако можеш да најдеш тестер да пробаш за да не земаш џабе ако не помогне. Јас зедов, лишај на кожата имаше и црвенило и џабе ја купив, а 200 ml е. Не дека нема да ја потрошам, но ќе беше фино да имав тестер.
Ми дадоа тестер од Еуцерин Атопи Контрол балзам и за ден-два сосема му се повлече, а со Стелатопиа со денови не му помогна, сè поцрвени му стануваа обравчињата. Па потоа купив поголемо пакување за да не купувам џабе како од Мустела. Но тоа не значи дека нема Стелатопиа да му помогне на твоето. Дали има суви делови на обравчињата? Не можам да проценам од сликата, но ми изгледа како рапавко, не бубулици, а ти велиш бубулици дека има. Но и на малите бебиња нормално е да им се појавуваат акни што сами ќе поминат.