Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас веќе во кенгур напред го ставам да гледа зошто си ја држи главата исправено и си гуга така и си ќути ако му клапне главата напред значи заспан е па го вадам од кенгур плус веќе способен е сам да се врти на стомак и да си ја вади раката ако е испод него:?:. А вака како што е на сликава само се одбива како да се мава и се тегне али тоа е кога не сака во раце да биде :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Од кога почна сам да се врти на стомак ја се осеќам моево ко да нема абер уште ни на страна не се врти ( не знам дали прво така треба)

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    па 2 и пол беше мислам кога почна се обидуваше на страна да се сврти да види каде сум додека му правам млеко али не сопира цел ден прета со раце само кога спие е мирен иначе нон стоп мрда а овие два три дена почна сам да се врти на стомак се само можеше на страна да се сврти сега стенка и се врти:rofl:

На Krofna* и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Help! Не знам дали направив грешка... вчера у ДМ ги земав овие:
    20201218_173452.jpg
    Денеска ги видов овие: Screenshot_20201218-173408_Google.jpg
    Вториве да не се посоодветни за новороденче?

Инаку целта ми е да и ги давам навечер при спиење за превенција од SIDS.

5. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    сеедно е, зависи како ќе ги прифати бебе. Јас имам како вторите од аптеката во ремедика бидејќи уште во болница и даваа таква. И така продолживме

На Bicka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Зошто моево бебе не сврзува денски дремки :worried:15 мин и си се буди и плаче(најчесто од мрдање или го свива грбот), единствено ако сум до неа, веднаш да ставам цуцла или залулам да продолжи и после пак истиот процес. 2 месеци и 9 дена е. Ќе полудам обидувајќи се цел ден да не се премори и да се осигурам дека спие доволно

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Не знаев кај да во поставам прашањево, па ајде тука: Дали користите слинг марама за бебе и дали некој ја има од Ело марамата? Се мислам меѓу таа од Ело и еластичната Boba Wrap. Не е мала разликата во цена но ако има некој искуство особено со на Ело марамата, нека ми пише.

8. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Читав и на нет до сега, на официјалната страна.
    Теоретски треба да се ок и тие што ги земав, е сеа ќе видиме бебе што ќе каже.

Фала ти!

На Katerina94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    4.297
    Јас ја имам од Ело и ја користам од втората недела на бебе. Презадоволна сум - доволно е растеглива за да му биде удобно на бебе, а и доволно цврста за да биде сигурно бебето во неа. Малку е подебела од Боба, за сега е супер - ако надвор го шетам во неа одоздоле си е облечен како дома што е пошто реално 3 слоја од марамата го покриваат. Мене знае да ме испоти на грбот, ама мислам дека и тенката би потела.
    Мене ми се свиѓаат на Боба пошто има убави дезени, а не сум видела која цена се?

На WonderGuurl и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Дупло поскапи се Боба. 3400 се и затоа се мислам. Не ми е за дезенот до толку.. Ама сега ме замисли за материјалот, да не испадне да купувам нова кога ќе затопли...

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Ги имам користено и двете . И двете се ок. На почетокот силиконските ги користев му беше како огромна на лиценцето но мене ми се допаѓаа многу до 3 месеци ги користев, потоа кога требаше да сменам земав од другите

12. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    4.297
    Па додека се стопли ќе потпорасне бебуш и дали ќе го носиш воопшто во марама толку.. за разликата можеби ќе си купиш кенгур, па ќе си ги имаш двете..
    Размисли си, мене ми се погоди ептен од Ело марамата. Искрено поклон ми е - доста од ‘средно-големите’ работи ми се подароци од блиски кои сакаа нешто да купат да биде од нив, да не се пари директно. Им праќав линкови или па купував, па ми даваа пари, ама така речено ми е од нив. Ако имаш некој што те прашува што како ти треба и дека сакаат да ти купат, такс организирај си се - ем на нив кеиф ем ти ќе си добиеш што ти треба за бебуш :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Ние сме 15 дена и ги користиме на авент, не ја сака баш ептен силум прилике пред јадење или спиење

14. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Мајки ве молам за совет , во пелената од вагината на бебето имаше како лигавко нешто ко мрслул, 3 дена сме уште какаме зеленко . Дали е нешто опасно, инфекција или слично, уште сме во болница ама до сабајле да видам со педијатарот треба да почекам.

15. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    123
    Не успеавме со доење, разранета сум цела, ме боли она нејке со силиконски се тегне. Млекото ми надоаѓа пробувам да се стискам а она е на дохрана. Се измачив вчера, не бива така насилно у болница што ми налагаат , па дома ке се учиме.
    Сега се испаничив за мочкање , дали мочка сма пишав посебно околу тоа. Блазе си им на тие мајки што успешно дојат

16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.584
    Не е ништо страшно, може да има и малку крв. И моето имаше исто. Велат дека се чистеле од хормоните на мајката.

На naturallmess и Molly.dolly им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Смее да седи на 4+ ама само под 45 степени, најдобро е во количка/релаксатор/хранилка или кај тебе во скут - да бидеш во полулегната позиција и да го легнеш врз тебе. Никако исправен под 90 степени.

@Milkiway Не знам дали е правилно ама јас го исправав свртен накај мене додека не ја држеше стабилно главата (со раката му ја придржував). Инаку, почна да се врти на стомак мислам една недела пред да наполни 3 месеци.

На kjofti4, Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.065
    Ние сме 4м и 3 дена ама абер нема за сама да се врти ... на меше јас ја ставам неколку пати во текот на денот инаку на грбче лежи и така спие ....:?:

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    И јас прашав неколку пати, не добив одговор. Еве според ова е после 4 месец до 6 некаде.
    http://www.femina.mk/семејство/бебе/важни-моменти-во-развојот-на-бебето-0-6-месеци

На Milkiway и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Во ред е, некои почнуваат покасно, а некои и немаат желба зашто поубаво им е на грб. Моево не сака никако на грб, се лути и кога го легнувам за пелена да му сменам. Спие на страна или на стомак, ако се сврти на грб одма се буди. Дури има бебиња што се вртат само од стомак на грб. Доколу сакаш да ја стимулираш, ставај и играчки од страна за да се сврти да ја земе. После тоа, може сама ќе почне да се врти скроз.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.