Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Сменив капки колиеф со колипрев дали може запек да му направат?

И уште нешто од ноќеска во сон ќе заплаче наеднаш на цел глас го зимам се смирува и за саат два пак вреснува, може да го боли нешто? Вака првпат вечерва трипати ми направи

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Тие не прават запек колку што знам јас бидејќи е ензим,а за тоа што вреснува може да му се грчеви пробај со минимално упалено светло да спие да не му е скроз темно и од тоа знаат да се плашат

На Snowflake92 и Krofna* им се допаѓа ова.
  3. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Давај му и пробиотик обавезно. Запек или дијареа се врзани со тоа обично. А колипревот сигурно не напраил запек. Штом се смирило кога си го земала не е од грч. Скок некој...сонувало можеби нешто...

На Krofna* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ani297

Ani297 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    255
    Мајки вакви ни се појавија и стануваат ептен црвени и се шират и позади уши и се појавија од вчера вечер ама денес гледам црвенилото е смирено овие се тие бебешки акни?

Прикачени фајлови:

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Да, ние имавме такви и сами од себе се исчистија за неколку дена؛ Ништо не ставав

На Ani297 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  7. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Колку време може да се чува отворена синомарин ампула?

8. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Мора маж ти или некој друг да ти помага, нема зошто да му е страв, нека прочачка по нетов има и доста едукативни книги како се држат деца. Не се издржува сама, цица, пресоблекувај, спремај формула, заспивај. Каков страв нека помага, ние сме скоро 3 месеци, да не е маж ми за успивање и за подригнување скроз ќе ми отиде кичмата. И мојов се бунеше на почеток му викам земај ја зш немам сила, ќе папсам. Башка сеуште телото ти закрепнува, мора помош да имаш. Тој период не завршува туку си трае и трае...скок во развој, па запчиња, па барање внимание...нон стоп си бараат во раце. Барем до кај 1 годинка така ќе биде, знам по внук ми
    И ние сме во иста фаза, нормално е сега да посегнува, а не може да дофати. На почеток ќе удира случајно, постепено треба да може да фати свесно.

На Krofna* и Monella им се допаѓа ова.
  9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    @Monella @BeLLaDona23 тек со полни 4 почна да ги фаќа тие што се околу неа ,а сеуште не посегнува на пример по елката ја носам пред неа само ја гледа не пробува да ја фати...

На Monella, Brpbrp, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    И ние не пробуваме да ги фатиме лампионите:) Јас и го кревам рачето накај нив ама го стега, многу многу не ја интересираат. И го местам рачето да ги допре, сите се со различна текстура. После па ќе се жалиме дека ги фаќаат лампионите:rofl:

На Alishan30, Monella, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Да тоа се. Мојата се нафрла ептен дури и на вратот и градите, дури страшно изгледаше како рапава цела кожа и со црвенило околу акните, ама веќе се смирува не е како што беше. Цела недела е таква. Мачкам бепантен наутро, навечер мустела стелатопиа не знам дали има некој ефект од тоа ама педијатар ми рече да не ја држам кожата сува, да мачкам било што само да не е сува.

12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Не знам јас очекував веќе да сака да дофати се ... Ама па од друга страна она сака да седи ,значи ја местам полу легната напнува додека не се исправи (во скут секако) прашав баш педијатар кога бевме на вакцина рече дека секое дете различно е и дека ако пријавила интерес да не ја спречувам. Па сега си подчучнува во скут и пробува во релаксатор ама со грбчето се витка место со главата и рамената многу е интересна :)

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Колку е твоето бебе? И мојата за една недела ќе полни 4 месеци, кога е во релаксатор се дига се свива со грбчето сака да седи, само кога и подавам некоја тропка од блиску се пружа ја фаќа, вака лампиони нешто од подалеку сама не. Значи пушта рачиња до пола некако :)

14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    4 месеци и 3 дена а така почна да прави од пред две недели отприлика. Прво ми беше страв пошто нели рано е ама сега ја оставам откако прашав педијатар. А и Антоније на 0+ на Телма го збори истото дека доколку бебето сака слободно да го оставаме... Е сега јас очекував прво да сака да фаќа играчки после да сака да седи ама дефинитивно секое дете си е различно

На Silvi00, SkarletOHara, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.065
    Да си се пожалам овде ... 4 месеци и една недела сме .. точно од пред една недела ми смени малата , претходно си спиеше во креветче си цицаше на два -три часа , си имаше денски дремки и навечер во 23и30 часот најкасно заспана . Сега само во мене и на града сака и да спие со мене .... и претходно само со мене и мм била дека сме сами нашите се во друг град .... ама сега осеќам дека цело време е во мене ,излегов на еден час да купам нешто иѕвони мм плаче таа со солзи ... идам кога ме виде само се насмеа и одма смирена ..дали и е период ? Ми иде да плачам дека ни до тоалет неможам да отидам се со трчање .....и сега ете му ја дадов реков успиј ја ти и тој ме гледа демек незнам како ... ама ете го си ја успа дури радосен дека успеа .. ете си ја раскажав јас маката ,а и уште дали е нормално да ја мачи стомачето дека додека цица знае да се тргне да заплаче и пак продолжува .. или ако ептен ја гледам се мачи еспомисан и давам и се смирува и заспива одма тоа обично навечер ни се има десено неколку пати.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Ова исто, цица се трга плаче на глас се враќа продолжува и се така, а и ако не е во фаза на запивање одбива да цица, се си мислам дека е поради скокот.

На Осе и Chikitaa им се допаѓа ова.
  17. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.065
    Незнам и јас што може да е ... исцпена се осеќам

18. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.065
    Исто и станата ако сум додека цица и одговара седната ми се тегачи

19. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.887
    Да стојам кога цица, и ја нишам, ниту таа да легне на кревет ниту во раце додека седам, стоиме ја нишкам исправена, па набрзина ја легнувам да фати града ако не фати во секундата се лути плачи па пак ја дигам нишкање и пак обиди :)

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.065
    Исти значи :sweat: