Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Jaс со поливање ја бањам во рака ама веќе стежнува :whew:

На Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.304
    Допаѓања:
    19.108
    Па земи си мрежа и легни ја во џамбото имаш ние ќе го легнеме мм го сапунира ја поливам вода и толку он си лежи на мрежата не го потопувам

3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Од 2 месеци ја легнувам ама за плакнење на крај пак во раце. Под главчето и редам тоа што и го соблекувам.
    А дали имате секрет од ушињата ? Скоро после секое бањање и излегува ,го чистам само надворешно ама не знам дали е нормално ?

4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.504
    Допаѓања:
    8.922
    Ja додека земам мрежа ќе порасне она :D Не сум отишла, прашав само во Андреј компани ама нема да ми одговара на кадичката... Каква е таа од Џамбо? Ај ако можеш сликни ја и прати ми во лп. Да не идам за џабе, а и да знам како изгледа.

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.304
    Допаѓања:
    19.108
    Јас ја иам таа од андреј ама тешка е за ставање а во џамбото ми изгледаше поубава се оптегнува на кадата треба да е универзална.
    Скоро 3м уште така го бањам ќе ја искористиш ќе си олесниш. Пошто не знам дали може да ги ставаме дури главче не си држат убаво бар до 4ти мес ... аЈ ќе кажат и другивф

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    од кога и падна папочето е легната , и неа ја малтретирам помалку и мене ми е полесно , имаме купено сунгерче за бањање , има форма сунгерчето си легнува на него и се шлапка ( само што плачка е големаа :rofl: )

https://www.lococroco.com/сунѓер-за-во-корито

На Fatalnata, Lovebug01 и Осе им се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Од когс му падна папочето ставсм крпа под главчето да му е подигнато и надоле тетри да не е директно на пластиката

На Fatalnata и naturallmess им се допаѓа ова.
  8. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Мајки ве молам за совет. Беба е 4 месеци и 4 дена. Од кога е родена има качено само +2кг. Педијатарот рече дека тоа е мн малку. На комбинирано сме. Ни рече да смениме од хип на холе а за кашички кога прашав рече на 6 месеци. Некако не ми се менува млекото бидејќи претходно пиеше хумана и аптамил и имаше запек и нередовни столици. Со хип комбиотик и се среди столицата.

9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.304
    Допаѓања:
    19.108
    Абе педијатриве не знаат што зборат мене ми вика 500гр на месец макс треба. Како ти е родилна килажа, колку направи првиот месец и колку накачува секој месец имаш листи? и колку дохрана му даваш?
    Пиши ми или лп иам една медицинска книга дома по која учат педијатриве на факс кај нас ќе ти пратам табели

Моето е хип комб пие 170 вкупно 5 шишиња сега зошто почна да спие по 6 саати

10. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Зависи дали е машко или девојче...ама сепак 2 кг е малку. Еве Америчка асоцијација на педијатри што вели...https://www.healthline.com/health/parenting/average-baby-weight
    Дали има друга појава освен килажа...столици, кркорење стомаче, боја и мирис на столица?

11. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Пие по 90-120 мл. Тие денови не сака ни да цица. Родена е 3.280 и по помалку од пола кг качува на месец. А сега за 2 месеци 400 гр само. Се со зор пие млеко, си игра со шишето или градата, си се смее како да не е гладна

12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Секоја навика има и одвика, уживајте со беба гушнати дур сака она, после ќе ти кидне нема да моеш ни да ја гушнеш.

На Chikitaa и Leksikon им се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.304
    Допаѓања:
    19.108
    Еве види ова
    Дневно 28гр а после забавува па накачу а 140-170 г не знам која недела си точно
    Син ми е скоро 12т ако гледам по ова он накачува дупло. Требал мин 480 гр накачил 1кг за 1 месец и педикатарот вика многу е
    И плус тене ти е на комбинирано некогаш во денот ќе качи повеќе некогаш не да е само на ад може повеќе да накачува
    Види ти подобро ќе знаеш да си ја напрајш математиката и да пресметаш

Прикачени фајлови:

На mar3q му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Фала многу. Сега бев до аптека, немаше слипи ни 3, ни 3+, па земав кан бебе 4 (7-14кг), ќе пробам, па ако повторно протекуваат, други ќе земам.

15. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Малку напредува؛ Точно се знае колку мин треба да напредува, 1кг во 1 месец, 500-700гр 2 месец а потоа околу 500гр؛ Ако е 4 месец а има само 2кг малце е؛ Сепак мислам педијатрите се тие што знаат во овој случај؛

16. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Мајка сепак послушај педијатар؛ Мозе е мрзливо бебе не знам ама ако е гладно ќе вришти тоа знам؛ Сосема те сфаќам каква ти е фрустрацијата околу јадењето ама мораш да истраеш؛ Мојава еднаш ако не цица се напнувам а не па ти؛ Пробај полузаспана кога е да ја нараниш

17. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    Откако и падна папокот на скоро месец дена

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.304
    Допаѓања:
    19.108
    Точно мене ша 1кг во втори месец ми накачи педијатарот вика многу треба маск 500гр секој месец и пак по 1кг крева некои повеќе јадат некои помалце некои се да ги молиш
    Јас би консултирала уште еден доктор @mar3q не би оставала на едно мислење

19. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    И давам секако. Некогаш пие некогаш не. Инаку не плаче за јадење весела си е. Ич не е мрзлива, нон стоп прета до раце со нозе, се дига сака да седи активна е мн

20. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Тоа не ти кажав ,само во Зегин ги има...

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.