Мајки какво просо земате за бебињата? Свекорми донесе од пазар купил па не знам дали тоа е тоа или треба посебно некое.
Мојата сега е на 150, готов 170 на 3часа дење, некогаш 2.5. Ова ми е кажано и го применувам од старт, целта било денски да се дава на 2.5 до 3часа, за повеќето калории за денот да ги испие и да не бара мн ноќе. Пробај ако можеш
Колку повеќе е буце, толку повеќе ќе му се јаде, повеќе троши. На колку часа ти вели педијатарот да даваш?
Ако си ги испие повеќето во тек на ден наместо тој оброк во 3ам мислам не би требало да е проблем. Ти плака ли за јадење пред тие 4 часа? Мојата дали дека е навикната, нема шанси да помине повеќе од 3ч дење На точно 2месеци беше 4.700, сега околу 5.100-5.200 некаде. Родена 3080
Мајки ви се случува ли малите во спиење да се напрегаат за какање да се врти со главчето и се драпа со рацете а спие... Веќе 3 ноќи со ред е така ама трае од 4 сабајле до 10 спие и кенка после се буди ќе се искака и ко ново дете. Пробувам и да цица во спиење за да се искака да му помогне, и чајче и цуцле ретко нешто го смирува буквално е нервозно целото незнам дали грчеви му се ама некако долго трае, а вака редовно си кака дури знае и на секој подој да се искака
Плаче да точно 4ч и одма плаче освен ноќе кога врзува тие 6ч Мислам ско му давам така дека и ноќе ќе почне на 3 саати да ми станува да не се зезнам ќе видаж сега на контрола што ќе каже педијатарот Роден е 3500 сега веќе 6кг има до сега е ок 1кг на месец ама понатака би требало по 500гр нели само малце тешко кај нас тоа
Се случува, грчеви се тоа. И тоа баш како што викаш, ќе се стега, кенка, дури и помодрува, ќе се олесни и си престанува.И тогаш ни цуцла ни ништо не ја смирува, само ја масирам на мешето да и дојде топло или ако многу плаче ја зимам во раце и ја нишкам на колено свртена со стомачето. Си кака редовно, секоја пелена е какана.
Опаѓањето на тежина е од што се оштетени цревните ресички од киселината или ферментацијата во цревата. И потоа протеините од млекото слабо се ресорбираат. Ништо страшно, само давај антирефлуксно, плус лактаза(колипрев) за да нема ферментација на шеќерите и ќе има подобра ресорпција, со тоа и напредок. Не знам како педијатар не ви го објаснил ова...
Види и со педијатар, мене такс ми кажаа. И заследи ако имаш инстагеам taking cara babies. Топ совети за се и баш и она истото го кажува
Може глупо звучи ама многу ме нервираат со тие рамки давај му помалку да јаде, чиниш возрасен е па гладно е јас на диета ќе го ставам. Ок не треба да е претерано со тежина ама ако е малку по буце одма паники бебе е неможе сите да се по книга и во тежина и се... Ај си се изнакажав само не нервира кога не паничат докториве за вакви работи ама мое мислење само
Мојата така прави најчесто наутро ама гасови се؛ Ќе се испрди некад и искака и после е мирна؛ Трае кратко 5-10мин
Супер ќе зборам сега на следното он мене ми викаше 120мл на 3ипол 4ч а ноќе 170мл и ќе спиел Ја не ни пробав кога моето пие 170 на 4ч како можам одеднаш 120 да му дадам да му кратам
Да гасови се и ова прди често додека се стега ама многу трае со саати се мачи, а преку ден а цица ќе се искака и му олеснува навечер некако не помага тоа а внимавам ептен на исхрана ама џабе