Ништо на своја рака, но к1 е наменет за здрав крвен систем. Тоа уште во болница, па и патронажна требало да го напомене.
Д3 со К1 ако е на ексклузивно доење. Ако пие и АД, К витаминот го имало во тоа млеко па доволноме само Д3.Така ми кажаа кога не пуштија од болница. Омегата плус.
Здраво мамички Бевме денес на контрола педијатарот ни препиша па пиеме D3 i K1 и омега, до сега пиевме D3 K1 на babytol. Во аптека не знаеа што да ми дадат за омега ми велат ги нема заедно сите три Сега не знам што да купам, помош ве молам
D3 и К се заедно, омега се посебни , исто на babytol.Тоа до 3месеци. После тоа ги има Д3 со омега, без К после 3 месец.
Нема врска, ние сме на ад па пак му давам Д3 со К1, по препорака од доктор секако. На сите различно кажуваат, ама сепак се витамини и не е ништо штетно.
Не слушај тоа за шишање, ако падне ќе порасне нова, моја беба се роди скроз црна и и падна таа, и порасна скроз плава и сега е плавуш. Мене никогаш не ми паднала косата и не суѓ била шишана до 4-5 год и тоа само врвчињата. Од секогаш сум имала долга, цврста и густа коса. Тоа е мит само, коса се наследува каква ќе биде.0
Во 4 скок сме и тоа баш кај громчето. 2 дена веке бебка не сака да пие млеко. Со градите си игра или се трга од нив, кога и дадам шише стиска заби и го бута. Абе воопшто не бара да јаде. Со молење денес има испиено вк. 480мл и еднаш цицаше 5мин. Ете сега спие и не сака да јаде. Многу сум загрижена не знам што да правам, колку и да ја молам не сака. Инаку не плаче, си лежи си игра. Исто така денес е 3ти ден откако стававме вакцина. Од скокот ли е од вакцината ли е не знам. И претходно не беше некој јадач ама барем не се тргаше од цицање..
Не грижи се. Моето беше така во 3тиот ќе се стабилизира и мијот се поклопи со вакцината ама и рикаше плачлив беше мн. И јсс се плашев мн малку јадеше па де беше во ред.
Ова ти е само омега чиста, тебе ти требаат овие. До 3 месец давав д3+к1 1 капсула и плус една капсула Д3+омега, после 3 месец 1 капка вигантол и Д3+омега, се зависи колку килограми има бебето вит. Д се дозира според килажа за тоа треба да си консултираш ортопед.
QUOTE="AngelOfArh, post: 5383557, member: 46364"]Нема Д3+К1+Омега, само Д3+К1 и Д3+Омега. Ако сте 3+ овие треба да.[/QUOTE] Ние сме месец и пол и му давам Пливит Д3 капки по 2 на ден и омега на бејбитол. Дека спомна после 3месеци јас од старт ја давам од 8ми ден оваа комбинација. На ад сме не на доење. Да не е грешка? Еве слики
И јас му давам Plivit D3 и D3 i K1 и ми рекоа да давам и омега.... и сега не знам која омега изгледа ќе мора да се јавам да прашам