Majki , malata mi e vlezena vo 6 ti mesec .. kosichkata neli normalno bidejki e slaba im se kine na bebinjata i im pagja , e sega malata pozadi kaj tilot ima edno krugche kade shto i e padnata kosata od vrtenje levo desno , ona shto me interesira e bidejki na istoto mesto kaj shto nema kosichka i e crveno i kako isipano malku , dali e normalno , dokolu imate slichno iskustvo ve molam spodelete .
Тие што се соочиле со поизразен моро рефлекс што го буди бебето, кажете од искуство кога престанува. Гревче е бебево, неможе да се наспие од што се штрекнува. А и ја богами сум греота Два месеца има скоро
На моето му беше сува од раѓање, мачкав еуцерин за сува кожа но сега премина во Атопичен дерматит па мачкам биодерма атодерм интенсив бауме балсам и сос спреј додека се смири. А го бањам со маслена исто биодерма атодерм.
Мајки, до кога ги држат дланките во тупаница? Ние сме 3 месеци и уште најголем дел од денот му се затворени.. не стиснати, ама затворени во тупаница (поточно шипак покажува ) и претежно му се во уста
Не сака. Некогаш кога е веќе заспана и ги потфатувам рацете со ќебенце ама пак се штрека и буди. Читав вчера на нет, на страна спиење помага. Па преку ден ќе пробам да ја ставам на страна. Навечер секако не, дека без надзор ама и ноќе помирна е.
Здраво ние два дена по ред наутро во 3часот се будиме и малку потешко заспиваме дали можам превентивно да нема грчеви да давам чај од анасон на бекутан? Иако пазам на храна. Ника прави 10дена
Знаеш количински колку е дозволено да се пие чај од анасон? Вчера испив само еден филџан од 200мл. Денес сакам повеќе но не знам колку е дозволено.
А зошто? Со моторичкиот развој е поврзано? Он од бебе е со палецот во дланка меѓу показалец и среден прст како шипак да покажува.. сега не цело време, сѐ поретко, ама сепак некогаш така ги држи